Gastronomijas festivāls Rīgā

Pievienots: 15.08.2012.Autors: GastroFest Skatījumi: 2 / 415

No 1. līdz 9. septembrim Rīgā notiks Gastronomijas festivāls, kurā vairāk nekā 30 lieliski Rīgas restorāni, kafejnīcas un bāri Rīgas iedzīvotājiem un viesiem prezentēs unikālu gastronomisko piedāvājumu, lai ikviens varētu izbaudīt vēl nebijušas garšas sajūtas un sabiedriskās ēdināšanas un viesmīlības uzņēmumu augsto profesionalitāti.

Dalībai Gastronomijas festivālā pieteikušies jau 33 restorāni, kafejnīcas un bāri. Festivāla garšas buķeti veidos restorāni „Ambiente”, „Avalon”, „Bibliotēka N°1 restorāns”, „Burkāns”, „Dstyle Lounge”, „KID*”, „Kitchen”, „Gutenbergs”, „Merlin”, „Panda9”, „Ribs&Rock”, „Steiku Haoss”, „SUITE Restorāns”, „Teātra Bāra restorāns”, alus restorāns „Merlin”, ebreju virtuves restorāns „Menora”, 3 pavāru restorāns „Tam labam būs augt”, svaigēšanas restorāns „Raw Garden”, zivju restorāns „Le Dome”, jogurta saldējumu kafejnīca „Yo Yo Frozen Yoghurt”, vīna bārs „Garage”, krodziņš „Lāsīte”, spāņu tapu bārs „Madride”, kokteiļbārs „Betty Page”, „D’vine bar”, kafejnīca „Mierā”, kā arī kultūras bārs „Sapņi un kokteiļi”.

Gastronomijas festivāls notiek izstādes „Riga Food 2012” laikā, un tā mērķis ir popularizēt ārpus mājas ēšanas kultūru Latvijā, laužot stereotipus par to, ka patīkamas maltītes ieturēšana restorānā, kafejnīcā vai bārā ir nesamērīgi tēriņi,” stāsta Gastronomijas festivāla koordinators Oskars Šļakota. „Tieši tādēļ spilgtākie Rīgas restorāni, kafejnīcas un bāri no 1. līdz 9. septembrim ikvienu aicinās pie sevis, lai priecētu ar ko patiešām īpašu – vēl nebijušām ēdienkartēm, speciāliem piedāvājumiem un īpašām atlaidēm. Veidosim Rīgu par gastronomijas metropoli,” aicina O. Šļakota.

Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste uzver: „Lai arī Latvijā priekšroka tiek dota ēšanai mājās, salīdzinot ar „treknajiem” gadiem, cenas restorānos ir kļuvušas draudzīgākas un profesionalitātes līmenis ir audzis. Tādēļ Gastronomijas festivāls ir lieliska iespēja restorāniem un kafejnīcām parādīt savu prasmi ēdienu gatavošanā, izmantojot vietējos produktus, parādīt savas „odziņas” un piesaistīt jaunus klientus.

Ar Gastronomijas festivāla dalībnieku īpašajiem piedāvājumiem var iepazīties Gastronomijas festivāla mājaslapā www.gastrofest.lv vai izstādes „Riga Food 2012” mājaslapā. Sociālajos tīklos (draugiem.lv/gastrofest.lv, twitter.com/gastrofest_lv, facebook.com/Gastrofest.lv) ir atrodama pati aktuālākā informācija par pasākumu, kā arī ikvienam ir iespēja piedalīties konkursos un laimēt balvas.

Gastronomijas festivāls notiek starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2012” laikā. To rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 un producentu grupa „Piraija Event” sadarbībā ar Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju, Pavāru klubu, Latvijas Bārmeņu federāciju un katru festivāla dalībuzņēmumu. Festivālu atbalsta Draugiem.lv, LiveRiga, “Četras sezonas”, “BarRadar”, BonAppetit.lv, „Izglītība un kultūra”, ISIC, Spoki.lv, KasNotiek.lv, EasyGet.lv, Vietas.lv, “Latvia Travel”, CeloArStilu.lv, „Baltic Taste” un „TAS Baltics”.

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: