Vasaras top produkti - zirņi, vēži un ērkšķogas

Pievienots: 11.06.2014.Autors: LiveRiga Skatījumi: 2 / 170

Photo by kahvikisu, CC license

Vasaras sezonā Rīgas restorāni projekta “Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta – Rīga” ietvaros aicina interesentus nodoties gastronomiskam ceļojumam un nobaudīt ēdienus, kuru gatavošanā izmantoti zirņi, vēži vai ērkšķogas. Projektu jau trešo gadu realizē Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB) sadarbībā ar Pavāru klubu.

Kā norāda restorāna “Le Dome” šefpavārs Māris Astičs, kurš projektā piedalās jau no pirmās dienas, “visi produkti, kas aug pie mums ir unikāli un laba pavāra rokās no tiem tiek radīti augstvērtīgi ēdieni. Es uzskatu, ka jebkurš produkts ir jāciena un jāliek galdā uzsverot tā unikālo garšu. Latvijas pirmās ogas, pirmie dzinumi vienmēr rada sajūsmu gan klientu, gan šefpavāru vidū. Ir patīkami strādāt ar kvalitatīviem pašmāju produktiem un viesiem ar lepnumu teikt -  jā, tie ir Latvijā audzēti produkti. Šīs vasaras noteiktie produkti tiešām ir tas, ar ko mēs varam īpaši lepoties un izcelties citu vidū. Vienmēr produktiem ir jādod arī otrā iespēja. Tas nozīmē ka nevajag aizmirst mūsu unikālās dabas veltes.

Jūnijā, jūlijā un augustā restorānu ēdienkartēs atradīsiet tādus ēdienus kā upes vēžu krēmzupu ar pikantiem foreles sainīšiem,  ērkšķogu mandeļcepumus, cukurzirņu-citronmelisas saldējumu, aļģu lapās ceptus vēžu rullīšus, cukurzirņu-jogurta krēmzupu ar drupinātu ķimeņu sieru un daudzus citus.

Projekta “Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta – Rīga” mērķis ir stiprināt Rīgas kā Baltijas gastronomijas galvaspilsētas tēlu un vienlaikus veicināt restorānu kultūras attīstību Rīgā.

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: