Rīgas labākie šefpavāri Ziemas Rīgas restorānu nedēļā iedvesmos svētku maltītēm

Pievienots: 28.11.2013.Autors: Live Riga Skatījumi: 3 / 257

Publicitātes foto

Šodien, atklājot Ziemas Rīgas restorānu nedēļu, Rīgas labāko restorānu šefpavāri pagatavoja lielākos gardēžu adventes vainagus. Taču nākamās nedēļas laikā ikviens interesents ir aicināts apmeklēt kādu no restorāniem, lai smeltos idejas gaidāmajām svētku maltītēm.

Ziemas Rīgas restorānu nedēļa norisināsies no 2. līdz 8.decembrim. Tās laikā rīdzinieki un pilsētas viesi varēs iepazīt Rīgas restorānu ziemas piedāvājumu par īpaši demokrātisku cenu. Gan pieredzējušiem gardēžiem, gan tiem, kuri restorānus apmeklē retāk, tā būs iespēja nobaudīt Latvijas vadošo šefpavāru kulinārās variācijas Ziemassvētku maltītei un smelties idejas savam svētku galdam. Izmantojot savu pieredzi un radošo skatījumu, pavārmākslas meistari piedāvās gan tradicionālos Latvijas Ziemassvētku ēdienus mūsdienīgā veidolā, gan pilnīgi jaunu svētku ēdienkarti.

Publicitātes foto

Šī ir ceturtā reize šogad, kad Rīgā norisinās Rīgas restorānu nedēļa, un to apmeklētāju skaits ir jau teju desmit tūkstoši. Šajā laikā esam pārliecinājušies, ka mūsu šefpavāri spēj pārsteigt pat vispieredzējušāko gardēdi un piešķirt īpašu garšu mūsu galvaspilsētai, kas atšķir to no citām kā ikdienā, tā svētkos. Ziemassvētki latviešiem jau kopš senatnes ir sākušies virtuvē: ar pīrāgu smaržu, ar pelēko zirņu, sautētu kāpostu un cepeša garšu. Tādēļ likumsakarīgi, ka arī šodien Ziemassvētku laiks Rīgā ienāk ar svētku maltīti, ko piedāvā Latvijas labākie pavārmākslas meistari,” stāsta Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) valdes locekle Vita Jermoloviča.

Ar katru reizi Rīgas restorānu nedēļu apmeklē aizvien vairāk cilvēku, daļa apmeklētāju šo laiku izmanto, lai paviesotos pat vairākos restorānos, nobaudītu un salīdzinātu to atšķirīgo piedāvājumu. Mums, pavāriem, tā ir iespēja degustēt kolēģu paveikto. Ziemā restorānu piedāvājumā īpaši populāri kļūst medījumi, sakņaugi, putraimi un dažādas Ziemassvētku garšvielas, kas ļauj iepazīt sezonas produktus un piešķir jaunu garšu ēdienkartei,” uzsver “Pavāru kluba” valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova.

Publicitātes foto

Ziemas Rīgas restorānu nedēļas ēdienkartes izstrādājuši Latvijas atzītākie šefpavāri, kuru vidū ir Māris Jansons, Raimonds Zommers, Ingmārs Ladigs, Heinrihs Erhards, Māris Astičs un daudzi citi. Tajās iekļauti gan ēdieni, bez kuriem iztiek tikai retais svētku galds - nēģi, skābēti kāposti, dažāda veida cepeši, medījums, cepti āboli, deserti ar rudzu maizi un brūklenēm, gan tādi jaunumi kā līdakas burgers, pīlādžu zupa un jūras asaris.

Ziemas Rīgas restorānu nedēļā piedalīsies 21 Rīgas restorāns, kas saviem apmeklētājiem piedāvās trīs ēdienu maltīti par īpaši pievilcīgu cenu – 10,50 latiem (14,94 eiro).

Publicitātes foto

Ziemas Rīgas restorānu nedēļā baudīt svētku maltīti aicina: “3 naži”, “3 pavāru restorāns “Tam labam būs augt””, “Academy”, “Aleks”, “Ambiente”, “Aqua Luna”, “Avalon”, “B-Bārs restorāns”, “Benjamiņš”, “BIBLIOTĒKA No1 Restorāns”, “Burkāns”, “Garage”, “HE’s restorāns”, “Kaļķu vārti”, “Key to Riga”, “La Boheme”, “Le Dome”, “Olive Oil Trading Co”, Ostas skati”, “Tinto” un “Valtera restorāns”.

Ziemas Rīgas restorānu nedēļas piedāvājums restorānos pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju izvēlētajā restorānā.

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: