Latviskas receptes no dārza labumiem vasaras karstumā

Pievienots: 22.07.2013.Autors: Lighthouse Skatījumi: 2 / 364

Foto: Rasols ar kūpinātiem siļķes ikriem, Lighthouse

Vasara rit pilnā sparā, un dārzi sāk ražot aizvien vairāk gardu augļu un dārzeņu, ko varam izmantot savā ēdienkartē. Āboli, kartupeļi, dažādi zaļumi, kas mūsu maltīti padarīs garšīgāku, skaistāku un, pats galvenais, vitamīniem bagātāku. Par pamatu ņemot šobrīd mazdārziņos pieejamos produktus, grilbāra „Lighthouse” šefpavārs Jurijs Mjalenkovs mūsdienīgojis trīs latviskas receptes – rasolu ar kūpinātiem siļķes ikriem, olu kotletes ar ceptiem šampinjoniem sīpolu mērcē un saldajā ēdienā – ceptus ābolus ar biezpiena krēmu.

Lai pilnvērtīgi varētu izbaudīt ēdienu, kā arī iegūtu sāta sajūtu, pavāram ir svarīgi korelēt starp veikalos pirktajiem produktiem un dārzā iegūstamajām veltēm. Īpaši vasarā, kad dienas ir karstākas un vakarā nogurums uzkrājas vairāk, zivs palīdzēs to ātrāk pārvarēt, savukārt zaļumi sniegs nepieciešamo vitamīnu devu,” savas receptes komentē grilbāra „Lighthouse” šefpavārs Jurijs Mjalenkovs.

Rasols ar kūpinātiem siļķes ikriem

40 gramu siļķes 
100 gramu kartupeļu   
80 gramu cūkgaļas karbonādes
1 ola
35 grami marinēto gurķu
60 gramu ābolu
Zaļumi
40 gramu auksti kūpināti siļķes ikri
25 grami konservēto zirnīšu
40 gramu skābā krējuma
Sāls pēc izvēles un garšas

Vispirms nomērcē siļķi, izvāra kartupeļus, gaļu un olu. Kamēr šīs ēdiena sastāvdaļas gatavojas, tikmēr sagriež marinētos gurķus, ābolus, sasmalcina zaļumus un siļķu ikrus sagriež mazos kubveida gabaliņos.

Kad siļķe, kartupeļi, cūkgaļas karbonāde un ola ir izvārīti, tos sajauc kopā ar marinētiem gurķiem, āboliem, siļķes ikriem, sasmalcinātajiem zaļumiem un zirnīšiem. Pievieno skābo krējumu, sajauc sastāvdaļas – un salāti ir gatavi priecēt jūsu vēderu!

Olu kotletes ar ceptiem šampinjoniem sīpolu mērcē

30 gramu kartupeļu
15 grami baltmaizes
2 olas
10 gramu miltu
Pētersīļu zaļumi
0.015 litri sviesta
150 grami šampinjonu
30 gramu sīpolu
0.05 litri saldā krējuma
0.015 litri piena
10 grami rīvmaizes
Sāls

Kotletes masai nepieciešams novārīts kartupelis, ko atdzesētu samaļ. Pēc tam sasmalcina un apcep maizi. Abas olas tiek sakultas – vispirms veselu olu, bet no otras olas nepieciešams sakult tikai tās baltumu. Sasmalcināto kartupeli un sakulto olu masu pārlej saceptajai maizei, kam pievieno arī miltus, pāri palikušo olas dzeltenumu un sasmalcinātus pētersīļu zaļumus.

No iegūtās masas pagatavo 3 – 4 panētas ovālas kotletes rīvmaizes, kuras cep sviestā. 3 – 5 minūtes tās tiek paturētas cepeškrāsnī. Šampinjoni jāsagriež uz pusēm un tos apcep sīpolos, pēc tam pielej saldo krējumu un 2 – 3 minūtes patur uz plīts. Pirms pasniegšanas ēdienu izdekorē ar zaļumiem un pasniedz visu kopā.

Ceptie āboli ar biezpiena krēmu

140 gramu ābolu
35 grami marmelādes 
40 gramu cukura
Kanēlis
100 gramu biezpiena
30 gramu saldā krējuma

Pirmais darbs pie saldā ēdiena – nomazgāt ābolus un izdobt serdi. Iedobumu piepilda ar marmelādi, cukuru un kanēli. Pēc tam ābolus ievieto cepeškrāsnī, pielej nedaudz ūdens un 15 – 30 minūtes cep krāsnī.

Šis saldais ir īpašs, jo to var pasniegt kā siltā, tā arī aukstā veidā, ābolus pārkaisot ar pūdercukuru. Īpaši gardi, ja to pasniedz kopā ar blenderī saputotu biezpiena, saldā krējuma un cukura masu.

BarRadar profils: LIGHTHOUSE BĀRS

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: