Ko Tu zini par sulām?

Pievienots: 10.04.2014.Autors: Lido Skatījumi: 1 / 124

Aprīlis Latvijā tradicionāli tiek uzskatīts par sulu mēnesi, jo šajā laikā aktīvi tiek tecinātas sulas. Tomēr bērzu un kļavu sulas nav vienīgās svaigās sulas, kas ikdienā nepieciešamas cilvēka organismam. Tālab LIDO izpētījis un apkopojis infografikā interesantus faktus par sulām un to ietekmi uz cilvēka organismu. Piemēram, tikai retais zina, ka svaigi spiestās sulas satur 95% organismam nepieciešamo vitamīnu un minerālvielu, viens Latvijas iedzīvotājs gadā patērē vidēji 9,7 litrus svaigi spiesto sulu, bet pasaulē populārākā svaigi spiestā sula ir apelsīnu.

LIDO katru dienu apmeklē vairāk kā 12 000 cilvēku, kas izdzer aptuveni 1 800 litrus dažādu dzērienu. Rūpējoties par klientu veselību, bistro piedāvājumā vienmēr ir dažādas svaigi spiestas sulas, tajā skaitā svaigi spiesta apelsīnu sula un burkānu sula, kā arī pavasarī tik ļoti iecienītā bērzu sula, kas LIDO pieejama jau no 12. marta. Pretstatā pasaules tendencēm, kur populārākā ir svaigi spiesta apelsīnu sula, LIDO apmeklētāji visvairāk iecienījuši svaigi spiesto burkānu sulu – gadā tiek izdzertas 50 000 glāzes šī vitamīniem bagātā dzēriena.

Svaigi spiesto sulu lietošana uzturā ir sākums ceļam uz veselību, jo tajās esošie vitamīni un minerālvielas ir daudzreiz koncentrētāki, enerģētiski aktīvāki un cilvēka organismam vieglāk uzņemami salīdzinājumā ar neapstrādātiem augļiem un dārzeņiem,” uzsver „Veselības centra 4” filiāles „Wellslim centrs” uztura terapijas speciāliste Guna Rijkure. „Bioloģiski aktīvās vielas, ko satur augļi un dārzeņi, veic gan profilaktiskās, gan ārstnieciskās funkcijas, tostarp stiprina dzīvībai svarīgo orgānu darbību. Tādējādi svaigi spiesto sula lietošana palīdz novērst un ārstēt tādus nopietnus veselības traucējumus kā sirds un asinsvadu slimības, ar vielmaiņu saistītas un gremošanas orgānu slimības, piemēram, mūsdienās tik izplatīto gastrītu, kuņģa čūlu. Pareizi kombinējot sulas var atrast vislabāko un nesāpīgāko ceļu uz veselību.

Svaigi spiestas sulas ir ne tikai lielisks enerģijas, vitamīnu un minerālvielu avots. Ievērības cienīgs ir arī šo dzērienu pagatavošanas process. Lai parādītu, ka sulu pagatavošanu un dzeršanu var pārvērst par īstu piedzīvojumu, šo sestdien, 12. aprīlī, no plkst. 14.00 līdz 16.00 LIDO Atpūtas centrā Krasta ielā 76, Rīgā, norisināsies Latvijā pirmās svaigi spiesto sulu dzeršanas sacensības – „LIDO sulīgais čempionāts”. Tā mērķis ir noskaidrot Latvijas meistarīgāko svaigi spiesto sulu pagatavotāju un ašāko sulu dzērēju. 

LIDO ATPŪTAS CENTRS BISTRO

---
Lido, sula

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: