Kā mazināt emocionālo ēšanu?

Pievienots: 03.06.2012.Autors: RigaBrain Skatījumi: 1 / 133

Photo by Marshall Astor, CC license

1. Kļūstiet par „smadzeņu novērotāju” un ikreiz pirms ēšanas pajautājiet sev: „Vai es patiešām esmu izsalcis? Vai šī atkal būs liekas ēšanas reize?” Šāds jautājums palīdzēs Jums novērtēt situāciju un padarīs to daudz pārskatāmāku.

2. Ēdiet lēnām.

3. Izbaudiet ēdiena garšu un sastāvu.

4. Neieslēdziet TV ēšanas laikā.

5. Veltiet uzmanību tikai ēdienam un beidziet maltīti brīdī, kad sajūtat pirmās sāta pazīmes.

6. Sāciet uztvert ēdienu kā enerģijas atjaunošanas avotu! Iedomājieties, ka smadzenes ir Jūsu sapņu automašīna. Kādas kvalitātes degvielu Jūs tajā pildītu? Pēc iespējas labāku, vai ne? Ēdiens ir smadzeņu „degviela”, komforta avots. Un labākais šīs degvielas variants ir antioksidanti un omega–3 taukvielas. Melnā šokolāde ir pilna ar antioksidantiem, savukārt riekstos un sēklās atradīsiet bagātīgas omega–3 taukvielu krātuves.

7. Neapslāpējiet emocijas! Tā viegli varat „iedzīvoties” emocionālajā ēšanā, jo tā tiek aktivizēta „atalgojuma” sistēma smadzenēs. taču pārmērīga ēšana reti izraisa apmierinājumu.

8. Atrodiet un nosauciet vārdā stresa cēloni, kas liek Jums ēst par daudz.

9. Aizvietojiet ēšanu ar alternatīvu metodi stresa mazināšanai – klausieties mūziku vai izrunājiet stresa iemeslus ar kādu tuvu draugu.

10. Iesaistiet citus! Komunicēšana ar citiem var būt ārkārtīgi palīdzoša metode uztraukuma mazināšanai. Ir pierādīts, ka socializēšanās aktivizē smadzenēs optimālas regulācijas centrus. Ja cilvēks ir vienpatis, ļoti līdzīgu efektu var panākt, regulāri rūpējoties, piemēram, par dzīvniekiem un izprotot to vajadzības.

Izmantotais avots - www.RigaBrain.com

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: