Latvijas blogeri izveidojuši alternatīvo labāko restorānu TOP 10

Pievienots: 31.01.2017.Autors: Relīze Skatījumi: 6 / 1594

Foto:Linda Tellgrena, restorāns "Goldingen room".

Paralēli tam, kad Michelin līmeņa šefpavāri vērtē Latvijas labākos restorānus, "Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2016" projekta rīkotāji jau otro gadu pēc kārtas ir apkopojuši arī vadošo Latvijas ēdiena un dzīvesstila blogeru viedokļus. Rezultātā ir noskaidrots, kuri desmit Latvijas restorāni, pēc blogeru domām, bija labākie 2016.gadā, un, kuros piecos restorānos tiek pasniegti visgaršīgākie deserti.

Aptaujā tika uzrunāti dažādu ēdienu un dzīvesstila blogu autori, tostarp Latvijas populārākā ēdienu bloga lindasvirtuve.lv autore Linda Tellgrena. "Ja "lielo" restorānu TOP 30 veido viesmīlības sfēras profesionāļi, tad blogeru tops sastāv no "tautas balss" - to cilvēku viedokļiem, kuri mīl ēdienu, raksta par to, caur saviem blogiem mēģinot šo mīlestību nodot lasītājiem. Katram no blogiem ir sava specializācija un virziens, tāpēc Latvijas gardākās vietas tiek skatītas caur šo prizmu. Rezultātā tiek iegūts personisks un uz ikdienas pieredzi balstīts viedoklis. Manā blogā un arī topā nonāk vietas, par kurām ikdienā "balsoju" ar savu laiku un naudu: kur brokastoju, pusdienoju un vakaros satiekos ar draugiem," sacīja Linda.

Foto:Ance Šternberga, restorāns "Goldingen room".

Starp aptaujātajiem blogeriem bija arī uztura terapeite un bloga topivesels.lv veidotāja Ance Šternberga, kura kā pirmo Latvijas restorānos vērtē ēdiena un produktu kvalitāti, izcelsmi, sezonalitāti un garšu. "Es vienmēr meklēju kvalitatīvāko, tīrāko un labāko produktu, lai, pirmkārt, tas būtu veselīgs, un tikai pēc tam lūkoju, cik smalki  tas ietērpts dažādās tekstūrās, mērcēs un veiksmīgi noprezentēts uz šķīvja," sacīja Ance.

Uzrunātie blogu autori tika aicināti nosaukt, pēc viņu domām, labākos restorānus Latvijā 2016. gadā. Lūk, restorāni, kas iekļuvuši simboliskajā blogeru balsojuma TOP 10:

1. 3 pavāru restorāns “Tam labam būs augt”
2. Valtera Restorāns
3. Muusu
4. Bibliotēka No1
5. Valmiermuižas vēstniecība Rīgā
6. Mute
7. Restorāns 3
8. Vincents
9. Goldingen Room
10. Kolonāde. Mūsu stāsti...

Domājot par tiem Latvijas restorāniem, kuros gatavo labākos desertus, blogeru balsojumā izkristalizējās šāds TOP 5 saraksts:

1. Bibliotēka No1
2. Vincents
3. Muusu
4. Goldingen Room
5. Mute

 

Foto:Anda Kārkliņa, restorāns "3 pavāru restorāns".

Iedvesmojoša dzīvesstila bloga andasstuff.lv veidotāja Anda Kārkliņa sacīja: "Restorāna apmeklējums man ir svarīgs, lai rastu iedvesmu. Un, lai arī neesmu liela saldummīle, tomēr bieži vien būtiskākā loma, vai gājiens uz restorānu būs izdevies, ir tieši desertam. Man patīk atklāt jaunus un arī veselīgus desertus. Papildus tam, protams, ir svarīga arī pavāra radošā izdoma, apkalpojošā personāla zināšanas, vietas interjers. Tas viss savijas vienā veselumā un, ja nostrādā klikšķis, tad šī vieta mani iekarojusi uz ilgu laiku, radot vēlmi to ieteikt arī citiem".

Kopumā aptaujā tika uzrunāti autori no tādiem ēdienu un dzīvesstila blogiem kā lindasvirtuve.lv, krustnaglina.lv, naskoties.com, saltnpepper.lv, femmefarfalle.com, topivesels.lv, prieksgatavot.lv, irbenesblogs.wordpress.com, brigitadambe.com, andasstuff.lv, kikasvirtuve.lv un kola.lv.

Foto: Ance Šternberga, restorāns "MUTE".

"Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2016" saraksts jau ceturto gadu pēc kārtas tiek veidots, lai pievērstu sabiedrības uzmanību Latvijas restorānu kultūrai, izceltu restorānu kvalitāti un veicinātu to apmeklēšanu. Labāko Latvijas restorānu noskaidrošana norit divās kārtās. Vispirms norisinās HoReCa balsojums, kurā restorānu pārstāvji izsaka savu viedokli par kolēģiem. Otrajā kārtā restorānus vērtē atzīti ārvalstu eksperti – Michelin līmeņa šefpavāri no dažādām Eiropas valstīm, kuri restorānus apmeklē individuāli. Žūrijas sastāvs tiek turēts noslēpumā līdz svinīgajam apbalvošanas pasākumam, kas šogad Rīgā norisināsies februārī. Projekts tiek īstenots sadarbībā ar "Ekselence", "Lielvārdes alus", "Gemoss", "airBaltic" un "Pastaiga".

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: