LIDO atdzīvina skābputru un rada īpašu „Līgo Spēka dzērienu”

Pievienots: 13.06.2014.Autors: Lido Skatījumi: 1 / 163

Publicitātes foto

Līgo ir vieni no lustīgākajiem latviešu svētkiem. Tomēr pieredze rāda, ka danči un rotaļas no saules rieta līdz pat ausmai šajā naktī nav pa spēkam visiem. Lai palīdzētu līgotājiem uzkrāt enerģiju maģiskās Līgo nakts rituāliem, kā arī atjaunot spēkus pēc svētkiem, LIDO paplašinājis svaigo pašražoto dzērienu klāstu ar „Līgo Spēka dzērienu” – īpaši gardu un veselīgu kokteili organisma stiprināšanai, kas no šodienas iegādājams LIDO bistro.

LIDO sentēvu tradīcijas tur augstā cieņā. Šogad, rūpējoties par līgotāju veselību un garšas kārpiņām, uzņēmums ielīgošanas aktivitātes uzsācis, ieviešot tirdzniecībā unikālu, pēc uzlabotām sentēvu receptēm gatavotu „Līgo Spēka dzērienu”. Tā galvenās sastāvdaļas ir rūgušpiens un miežu putraimi, tāpēc dzēriens ir ne vien veselīgs, bet arī ļoti spēcinošs. Ne velti jau senos laikos sievas savas saimes vīriem, kuri pirms Līgo svētkiem steidza paveikt smagos lauku darbus, cēla galdā miežu skābputras.

Rūgušpiens palīdz atjaunot sāļu līdzsvaru, kas var tikt izjaukts pēc alkoholisko dzērienu pārmērīgas baudīšanas,  bet miežu putraimi ir ideāls salikto ogļhidrātu avots, kas dos spēku līgot līdz saules lēktam. Zaļumi un ogas, kas pievienoti „Līgo Spēka dzērienam” papildinās C vitamīna un kālija rezerves, kas dos mundrumu ne tikai svētku naktī, izejot papardes zieda meklējumos, bet arī ļaus atgūt dzīvesprieku nākamajā rītā,” skaidro „Veselības centra 4” filiāles „Wellslim centrs” uztura terapijas speciāliste Guna Rijkure.

Līgo „Spēka dzēriens” apzināti gatavots no rūgušpiena, jo, kā norāda LIDO ražošanas virziena vadītāja, valdes locekle Solvita Treilande, šis produkts mūsdienās nav pietiekami novērtēts: „Ja agrāk rūgušpiens bija neatņemama latviešu ikdienas ēdienkartes sastāvdaļa, pēdējā laikā tā patēriņš ir būtiski samazinājies. Taču rūgušpiens ir viens no gardākajiem, vitamīniem bagātākajiem un sātīgākajiem piena produktiem. Pievienojot tam graudaugus, kas ir vērtīgs ogļhidrātu avots, piemēram, miežus, kā tas ir mūsu jaunajā „Līgo Spēka dzērienā”, var iegūt veselīgu enerģijas kokteili, kas nodrošina būtisku enerģijas pieplūdumu. Tas palīdzēs Līgo svētkos pārlēkt augstākajam ugunskuram, atrast papardes ziedu un izdejoties līdz pat rīta gaismai. Šis dzēriens ir arī gana sātīgs un vienkārši pagatavojams, lai Jāņu rītā ar to aizstātu tradicionālo soļanku.

„Līgo Spēka dzēriena” pagatavošanai divām personām, nepieciešami 200ml ūdens, 50g miežu putraimu, 300ml rūgušpiena. Ūdeni uzvāra, pievieno putraimus un, lēnām apmaisot, vāra 10 līdz 15 minūtes. Atdzesē, nenoņemot katla vāku. Kad putra atdzisusi, tai pievieno rūgušpienu. Iegūto maisījumu rūpīgi sablendē ar augļiem vai zaļumiem pēc izvēles. Dzer aukstu.

„Līgo Spēka dzēriens” ir pieejams LIDO Atpūtas centrā, LIDO Dominā, LIDO Spicē, Vērmanītī un Dzirnavās. Tas būs pārdošanā līdz 30.jūnijam.

Par šī dzēriena pārsteidzošo iedarbību uz organismu un patīkamo garšu ikviens īpaši aicināts pārliecināties 21., 22. un 23.jūnijā no plkst. 15.00 līdz 18.00, iegriežoties LIDO Atpūtas centrā. Kā īpašu sveicienu rīdziniekiem un pilsētas viesiem LIDO sarūpējis dažādas Līgo svētku aktivitātes, piemēram, automašīnu, motociklu un velosipēdu vadītāji varēs bez maksas izgreznot savus spēkratus Līgo noskaņās, kā arī kopā ar līdzbraucējiem un citiem LIDO Atpūtas centra apmeklētājiem praktizēties apdziedāšanas mākslā folkloras kopu virsvadībā.

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: