Kāpēc Jāņos jāēd siers

Pievienots: 21.06.2013.Autors: RigaBrain Skatījumi: 1 / 197

Foto: Valdis Ošiņš, garsigalatvija.lv

Tuvojas Līgo svētki, kad neatņemams produkts, ko liekam galdā, ir siers. Izrādās, tas nāk par labu arī smadzeņu darbībai un ne tikai.

Lielbritānijas un Austrālijas pētnieki, apkopojot ap tūkstoš respondentu datus, nākuši klajā ar atklājumu – tādu produktu kā piena, siera un jogurta iekļaušana ēdienkartē var uzlabot gan mentālo funkcionēt-spēju, gan pat mazināt risku saslimt ar sirds slimībām!

Šis pētījums tika veikts, balstoties uz cita Lielbritānijā veikta pētījuma datiem, kurā piedalījās 104 pensionāri ar Alcheimera slimības simptomiem sākuma stadijā un kur tika atklāta pārtikas, ko uzņemam ikdienā, nozīme šīs slimības attīstībā (pētījums publicēts žurnālā Neurology).

Lai smadzeņu darbība noritētu optimāli, katrai smadzeņu šūnai jābūt apklātai ar mielīna kārtu (mielīns ir viela, kas palīdz pēc iespējas ātrāk vadīt impulsus no vienas šūnas uz citu), kas sastāv no apmēram 75% taukvielu. Jo vairāk mielīna, jo optimālāk un ātrāk šūnas komunicē savā starpā. Balstoties šajā vispārzināmajā neiroloģijas atziņā, pētījuma autori konfrontē dietologu pieņēmumus par to, ka būtu jāizvairās no piena produktu patēriņa. Gluži otrādi! Tieši piena produkti, jo īpaši siers un jogurts, var palīdzēt smadzenēm darboties optimālāk!

Pilnīgai izpratnei gan vajadzīgi papildus pētījumi, tomēr šobrīd atklātais jau liecina – Līgo svētkos sieru Jāņa mātei varam lūgt uz nebēdu!

Avots: http://www.rigabrain.com/blog/2013/06/14/siers-smadzenes-alcheimers-ediens-partika/

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: