Kā veiksmīgi saplānot korporatīvo pasākumu?

Pievienots: 04.07.2012.Autors: BarRadar Skatījumi: 2 / 1113

Photo by TEDxLasPalmas, CC license

Pieņemsim Jums uzticēts noorganizēt korporatīvo pasākumu, bet kā to paveikt un turklāt vienam pašam. Vienīgais, kas šajā sakarā Jums nāk prātā ir vecā labā sakrālā frāze: „Nekad nejauc kopā biznesu ar izklaidi”. Taču nav tik traki, turpmāk apskatīsim dažus ieteikumus, kā to visu noorganizēt, lai gan biznesam nāktu par labu, gan pats gūtu patīkamas emocijas.

Viens no pirmajiem un svarīgākajiem punktiem noteikti ir pareizās vietas, ēdienu un dzērienu izvēle. Vietas izvēlē tiešām ir nepieciešams iesaistīt citus vai vismaz apklaušināties par iespējām, citu pieredzi, atsauksmēm u.tml. Arvien vairāk un vairāk tiek meklētas netradicionālas pasākumu vietas kā pludmales, vīnotavas, bijušo rūpnīcu telpas vai angāri, kuģi utt.

Savukārt, runājot par ēdienu, silts ieteikums uzticēt šīs rūpes profesionāļiem,  piemeklējot atbilstošu ēdināšanas servisa pakalpojumu sniedzēju. Tas atmaksāsies gan patērētā laika, gan enerģijas un arī finanšu ziņā. Turklāt mazināsiet stresu sev un saviem kolēģiem, varēsiet koncentrēties uz idejām, kā pasākumu padarīt jautrāku, saturīgāku, dzirkstošāku.

Pirms zvanāt kādam ēdināšanas servisam skaidri priekš sevis formulējiet, kāda veida un  kādas noskaņas korporatīvo pasākumu vēlaties. Atbildiet sev uz jautājumiem: vai tas ir tematisks pasākums? Ikdienišķs vai ieturēti elegants? Vai izvēlētajam servisam jānodrošina tikai ēdieni vai dzērieni, vai arī trauki, galdi, uzslejamā telts, salvetes, kāds galda noformējums, svētku torte? Vai nepieciešami viesmīļi, bārmeņi, kā tiem jābūt tērptiem? Varbūt ir interese uzaicināt vīna ekspertu, kurš var saistoši pastāstīt, ieteikt un uz vietas ļaut nobaudīt labus vīnus?

Plānojot uzmanība pievēršama pasākuma mērķim. Vai šis pasākums veltīts jauna produkta vai pakalpojuma prezentācijai vai projekta noslēgumam? Vai arī tas tīri izklaides pasākums, kas domāts korporatīvo saišu stiprināšanai un darbinieku apbalvošanai par labiem sasniegtajiem rezultātiem?

Noteikti savlaicīgi un rakstiski sagatavojiet dalībnieku un pieaicināto viesu sarakstu. Ieplānojiet pasākuma laiku un laicīgi informējiet par to iesaistītās puses. Vidēji korporatīvie pasākumi ar pieaicinātiem klientu pārstāvjiem, biznesa partneriem, viesiem ilgst 2-3 stundas.

Ielūgumos norādiet pasākuma nosaukumu, kam tas veltīts un vēlamo ģērbšanās stilu. Varat ielūgumā ierakstīt RSVP (Répondez s’il vous plaît, fr.), kas paredz ielūguma saņēmējam obligāti sniegt atbildi par savu ierašanos vai neierašanos uz doto pasākumu.

Pasūtot ēdienu, it īpaši, ja tas ir pasākums, kad ēdienus pasniedz viesiem pie galda, ievāciet informāciju par uzaicināto viesu īpašajiem ēšanas paradumiem. Varbūt kāds no viesiem ir veģetārietis? Kādam varbūt ir alerģiska reakcija no kāda veida augļiem, ogām vai garšaugiem. Citam atkal varētu būt speciāla ārsta noteikta diēta.

Visu dariet savlaicīgi, lai pasākuma laikā nebūtu jāraizējas un pats varētu izbaudīt svinības.

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: