NOSKAIDROTI 2016.GADA EKSELENCE 30 LABĀKIE RESTORĀNI LATVIJĀ

Pievienots: 24.02.2017.Autors: Relīze Skatījumi: 1 / 374

Publicitātes foto.

Ceturto gadu pēc kārtas atzīti ārvalstu eksperti noteikuši 2016.gadā labākos Latvijas restorānus un kāroto "Ekselence labākā restorāna Latvijā 2016" titulu aizvadītajā gadā ieguvis restorāns "Vincents", godpilno otro vietu ieņēmis restorāns "Bibliotēka No1", bet trešajā vietā ierindojies "Restorāns 3", kas ir viens no pieciem trīsdesmit labāko restorānu saraksta jaunpienācējiem. Par aizgājušā gada labākajiem jaunajiem restorāniem atzīti – "Ferma", "Entresol", "COD".

Par trīs labākajiem restorāniem Latvijā atzīti "Vincents”, "Bibliotēka No1" un "Restorāns 3". Trīs labākie jaunie restorāni Latvijā – "Ferma", "Entresol", "COD". Trīsdesmit labāko restorānu sarakstā pieci jaunpienācēji – "Restorāns 3", "Zoltners", "Rocket Bean Roastery", "Laivas" un "Mio".

"Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2016" nosaka divās kārtās. Vispirms interneta aptaujā HoReCa nozares profesionāļi balsoja par, viņuprāt, labākajiem restorāniem, un pēc iegūto rezultātu apkopošanas pie darba ķērās starptautiska ārvalstu žūrija, kuru šogad veidoja 13 pieredzējuši profesionāļi no Zviedrijas, Igaunijas, Dānijas, Somijas, Lietuvas, Itālijas un Norvēģijas. Daļa no žūrijas Latvijā ieradās jau otro gadu pēc kārtas, atzīstot, ka, salīdzinot ar gadu iepriekš, restorānos novērojama izaugsme. "Latvijas restorāniem ir milzīgs potenciāls", pēc viesošanās Latvijā atzina pieredzējušais restorānu kritiķis un publicists Bents Kristensens. Viņš pauda gandarījumu par restorānu daudzveidību un uzslavēja mūsu vadošo šefpavāru sniegumu.

Publicitātes foto.

Apmeklējot restorānus, žūrija katram no restorāniem piešķīra punktus par ēdienu, dzērieniem, apkalpošanu un atmosfēru. Maksimālais punktu skaits, ko restorāns varēja iegūt, bija 200 punkti - 80 punktus par ēdienu; 50 punktus par apkalpošanu; 40 punktus par dzērieniem un 30 punktus par atmosfēru restorānā.

Salīdzinot ar gadu iepriekš, "Ekselence labākie restorāni Latvijā 2016" sarakstā iekļuvuši pieci jaunpienācēji. "Tas nav maz, jo iekļūt starp labākajiem nebūt nav viegli. Arvien vairāk restorānu saprot, ka nedrīkst stāvēt uz vietas, jo konkurence ir sīva un pakausī elpo citi. Restorāniem jāturpina attīstīties un jāiet uz priekšu," atzīst projekta iniciators Normunds Norenbergs.

"Patiesi priecē, ka "Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā" saraksta veidošana ar katru gadu kļūst aizvien gaidītāka un nozīmīgāka norise mūsu gastronomiskās kultūras dzīvē. Zīmīgi, ka šogad starptautiskā žūrija ir vēl atzinīgāk novērtējusi ne tikai mūsu restorānu gatavoto ēdienu, bet arī servisa līmeni, jo tas ir tik pat svarīgi kā izcils deserts maltītes noslēgumā. Apsveicu visus laureātus un novēlu nākamajā gadā ne tikai noturēt, bet arī sasniegt vēl augstākus rezultātus," Food Union grupas stratēģijas un biznesa attīstības viceprezidents Normunds Staņēvičs.

Publicitātes foto.

2016. gads ražīgs izvērties restorānam "Ferma", jo tas ticis uzreiz pie trīs īpašo nomināciju specbalvām. Restorāns ieguvis gan "Gemoss" nomināciju kā "Labākais jaunais restorāns Latvijā 2016", kā arī saņēmis īpašo balvu par labāko desertu "Ekselence labākais deserts 2016" un žurnāla "Pastaiga" simpātiju balvu. 

Gemoss valdes priekšsēdētāja Ieva Treija: "Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā” ir kļuvis par nozīmīgu notikumu restorānu dzīvē. Tas attīsta radošumu, viesmīlību, konkurētspēju un neļauj apstāties pie sasniegtā. Sarunājoties ar restorānu īpašniekiem un šefpavāriem, jūtams, ka vienaldzīgo viņu vidū nav. Valda veselīga konkurence, kas liek censties arvien vairāk. Šogad pasniedzot balvu nominācijā "Labākais jaunais restorāns 2016", jāatzīst, ka mums ir spilgti jaunpienācēji, un es priecājos par katru no viņiem, tie ir vārdi, kuri no sarakstiem neizzudīs."

Savu simpātiju balvu par drosmi restorānam "Ferma" un tā šefpavāram Mārim Astičam pasniedza arī žurnāls "Pastaiga". Žurnāla redaktore Inita Saulīte-Zandere uzsver: "Augstas klases restorāns un Restorānu servisa skola zem viena jumta ir ambiciozs un ļoti apsveicams projekts. Ceru, ka šis beidzot būs iedīglis nacionālajai kulinārijas skolai, par kuru sen runā, bet beidzot kāds ir ķēries pie darīšanas."

Publicitātes foto.

Komentējot jauno restorānu sniegumu, viens no žūrijas pārstāvjiem Michelin šefpavārs Albins Vesmans no Zviedrijas atzina, ka viņu pārsteigušas pozitīvās tendences tieši jauno restorānu vidū, un viņš ir pārliecināts, ka tie nākamgad sastādīs ļoti sīvu konkurenci pārējiem.

Balvu par straujāko kāpumu 2016. gada sarakstā nominācijā "Lielvārdes alus izrāviens" ieguva "Restorāns 3". Lielvārdes alus zīmola vēstnesis Ingemārs Dzenis: "Mēs, Lielvārdes alus kolektīvs, cenšamies iepazīstināt cilvēkus ar jaunām garšām un atklāt vēl neiepazītus horizontus. Šīs nominācijas laureātu gluži tāpat raksturo nepārtraukta tiekšanās pēc izcilības un spoži panākumi garšas piedzīvojumu meklējumos. Esam droši, ka tuvākajos gados "Restorāns 3" turpinās mūs patīkami pārsteigt un sastādīs aizvien nopietnāku konkurenci citiem Top 30 restorāniem!"

Savukārt nacionālā aviokompānija "airBaltic" tradicionāli uzsver reģionālo restorānu nozīmi, un balvu kā labākajam reģionu restorānam pasniedza restorānam "Zoltners”. "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags: ""airBaltic" uz Baltijas valstīm atved tūristus no 60 galamērķiem Eiropā, Skandināvijā, NVS. Tādēļ mums ir ļoti svarīgi, lai tūristi tērētu savu naudu izcilos restorānos".

Publicitātes foto.

Restorāni nevar sevi nominēt "Ekselence labākā restorāna Latvijā 2016" konkursam, jo tas ir neatkarīgs nozares vērtējums, kas iespējams pateicoties ģenerālsponsora "Ekselence", kā arī sponsoru "Lielvārdes alus", "Gemoss" un "airBaltic" atbalstam.


Par "Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2016"
"Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2016" saraksts jau ceturto gadu pēc kārtas tiek veidots, lai pievērstu sabiedrības uzmanību Latvijas restorānu kultūrai, izceltu restorānu kvalitāti un veicinātu to apmeklēšanu. Labāko Latvijas restorānu noskaidrošana norit divās kārtās. Vispirms norisinās HoReCa balsojums, kurā restorānu pārstāvji izsaka savu viedokli par kolēģiem. Otrajā kārtā restorānus vērtē atzīti ārvalstu eksperti – Michelin līmeņa šefpavāri no dažādām Eiropas valstīm, kuri restorānus apmeklē individuāli.

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: