Latvijas alus gada balvas 2016 pretendentu sniegums pārsteidz vērtēšanas komisiju

Pievienots: 24.01.2017.Autors: Alus brālība Skatījumi: 1 / 252

"Alus brālība" publicitātes foto

"Latvijas alus gada balvas 2016" starpresoru komisijas sēdē notika pretendentu vērtēšana Latvijas alus gada balvai vienpadsmit nominācijās. "Latvijas alus gada balvas" tradīciju pirms sešiem gadiem aizsāka biedrība "Alus brālība", lai godinātu alus darītāju nozares profesionāļus, stiprinātu nozarē strādājošo pašapziņu, kā arī veicinātu alus darītavu savstarpējo sadarbību. Šajā laikā "Latvijas alus gada balva" kļuvusi par gada nozīmīgāko pasākumu Latvijas alus ražotājiem, kurā izcelt labākos sasniegumus. 

"Latvijas alus darītavas pagājušajā gadā strādājušas intensīvi, atradušās arvien jaunos meklējumos, lai izturētu un pastāvētu pieaugošajā konkurencē, kuru rada gan nozares attīstība valstī, gan arī imports. Vai nākotnē alus ražošana un lietošana mums, latviešiem, lietuviešiem un igauņiem, paliks kā nozīmīgs nacionālais produkts, to rādīs laiks. Bet droši varam teikt, kamēr vien alus darīšanu turpinās mazie alus ražotāji un apritē ienāks jauni cilvēki, tai ir paliekoša un nozīmīga vieta mūsu tautu sadzīvē un kultūrā," sacīja žūrijas komisijas priekšsēdētājs, cienījamais aldaris Kārlis Tomsons.

"Alus brālība" publicitātes foto

"Pagājušais gads Latvijas alus ražotājiem bijis notikumiem un meklējumiem bagāts. Optimismu par nozares spēku un nākotni vieš apritē ienākušie mazie mikro alus brūveri. Kustības "Par labu alu" darbība ir devusi labus rezultātus. Atliek vien cerēt, ka interese nemazināsies un tā iedrošinās gribētājus arī nākotnē. Ņemot vērā tieši šo apstākli, "Latvijas alus gada balvas” organizatori konkursā mikro brūžu vērtēšanu dažās nominācijās ir iedalījuši kā atsevišķu alus darītāju grupu. Prieks, ka mazie aldari uzdrīkstas parādīt savu varēšanu, liekot lielajiem kustēties, neļaujot ieslīgt pašapmierinātībā, jo jau šobrīd mazo brūžu segments ir 15-20% no Latvijas alus tirgus. Tas nozīmē, ka palielinās konkurence, kas ir tikai veicinošs faktors kvalitatīva produkta radīšanā," informēja Tomsons.

Neatkarīgas starpresoru žūrijas locekļi nopietnās debatēs 19.janvārī izvērtēja "Latvijas alus gada balvas 2016" pretendentus un lēma par labākajiem no Latvijas alus ražotājiem šādās nominācijās:

1. Lielākais alus tirdzniecības kāpums Ho-Re-Ca grupā;
2. Lielākais alus tirdzniecības kāpums veikalu grupā;
3. Lielākais kāpums alus eksporta tirgū;
4. Videi draudzīgākais ražošanas uzņēmums;
5. Gada alus reklāmas tēls;
6. Labākais alus iepakojums;
7. Oriģinālākais alus reklāmas priekšmets;
8. Gada jaunums;
9. Gada izaugsmes balva – Gada veiksminieks;
10. Populārākais gaišais un Populārākais tumšais alus;
11. Par mūža ieguldījumu alus nozarē.

To, kuri šajās nominācijās tiks atzīti par 2016.gada labākajiem, būs iespēja uzzināt 3.februārī, kad Dikļu pilī notiks "Latvijas alus gada balvas 2016" pasniegšana

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: