Pirmo reizi izdota grāmata par "Rīgas Melnā Balzama" vēsturi

Pievienots: 02.01.2017.Autors: Rīgas Melnais Balzams Skatījumi: 10 / 233

Publicitātes foto

2016.gada nogalē pie lasītājiem devusies grāmata "Ceļojums uz Rīgas Melnā Balzama zemi", kas ir pirmā 260 gadu laikā izdotā "Rīgas Melnā Balzama" vēsture un arī veltījums Latvijas simtgadei. Grāmata ir veidota kā ilustrēts albums, kas ne tikai stāsta par šī unikālā zīmola vēsturi, bet arī dod ieskatu Latvijas kultūras dzīvē un ražošanas tradīcijās vairāku gadsimtu garumā.

Šobrīd grāmatu var iegādāties "Latvijas Balzams" veikalos Vecrīgā, un tā ir izdota trīs valodās – latviešu, krievu un angļu. 

Šī projekta autori un izdevēji ir rakstnieks un dramaturgs Aleksandrs Ņikišins, dzimis liepājnieks, un vēstures entuziasts Aleksandrs Sļičkovs.

Publicitātes foto

"Ceļojums uz Rīgas Melnā Balzama zemi" ir pirmā "Rīgas Melnā Balzama" vēstures grāmata, kuras pamatā ir dzēriena vēstures pētnieka Andra Raņķevica (1949.-2013.) apkopotie dati un lekcijas. Grāmatā izmantoti arī AS "Latvijas Balzams" vēsturiskie materiāli; Rīgas, Maskavas, Liepājas un Jelgavas muzeju, kā arī citu privāto kolekciju fondi.

Grāmatas idejas autors un izdevējs Aleksandrs Ņikišins ir Krievijas Kolekcionāru savienības vadītājs un sarakstījis vairāk nekā 40 grāmatu par nacionālo dzērienu vēsturi. "Šī Latvijas nacionālā dzēriena vēsture ir cieši saistīta ar valsts vēsturi, notikumiem un cilvēku likteņiem. Tāpēc grāmata veidota kā sava veida Latvijas panorāma, kas dod ieskatu ne tikai "Rīgas Melnā Balzama" 265 gadu vēstures lappusēs, bet arī atklāj 18.-19. gadsimta atmosfēru un notikumus Latvijā", stāsta autors Aleksandrs Ņikišins. 

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: