Valsts svētkos LIDO piedāvās plašu tautisku dziesmu un deju programmu

Pievienots: 11.11.2015.Autors: Lido Skatījumi: 2 / 184

Atzīmējot Lāčplēša dienu un Latvijas 97. dzimšanas dienu, novembrī LIDO Atpūtas centrā (Krasta ielā 76) norisināsies plaša svētku programma latviskās un patriotiskās noskaņās. Svētkos būs iespēja vērot tautiskus deju un mūzikas priekšnesumus, kā arī izmēģināt roku sarkanbaltsarkanu svecīšu liešanā.

Vienmēr esam lepojušies ar to, ka esam uzņēmums, kas savu darbību attīstījis, balstoties uz latviskām vērtībām. Novembris mums tāpat kā ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir īpašs mēnesis, un LIDO tas nav iedomājams bez patriotiskas svētku programmas, kas uzsver mūsu tautas bagātību. Arī šogad esam īpaši piedomājuši pie tā, lai papildus tradīcijām bagātai maltītei saviem viesiem sniegtu arī patriotisku un priecīgu svētku noskaņu un skaistas emocijas,” stāsta Rita Auziņa, AS LIDO Valdes priekšsēdētāja.

11. novembrī, Lāčplēša dienā, uz LIDO Atpūtas centra pirmā stāva skatuves latviskas noskaņas radīs postfolkloras grupa "Vecpilsētas dziedātāji". Viņu mūzikā savijas senais latviešu folkloras mantojums ar šodienas pasaules izjūtu. Grupa izmanto gan tradicionālos, gan mūsdienu mūzikas instrumentus. Mūziķi priecēs vairākos pusstundu garos koncertos – plkst. 17.00, 18.00 un 19.00.

18. novembrī Latvijas 97. dzimšanas dienai par godu LIDO Atpūtas centrā valdīs īpaši patriotiska gaisotne. Uz pirmā stāva skatuves plkst. 15.00, 16.00 un 17.00 uzstāsies “zelta koklētājas” Egija Laura Preise un Rozīte Katrīna Spīča. Pusstundu garos koncertos mūziķes ļaus baudīt etnogrāfiskās kokles skaņas, izspēlējot latviešu tautasdziesmu melodijas un to variācijas.

Savukārt pie centrālās ieejas pūtēju orķestra priekšnesumi mīsies ar tautas dejām. Plkst. 16.30, 17.30 un 18.30 uzstāsies tautas deju ansamblis “Zīle” no Ķekavas, kas svētkos priecēs ar latviešu tautas deju klasiku. Pēc katra priekšnesuma plkst. 17.00, 18.00 un 19.00 muzicēs Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris, kas izpildīs patriotiskas un tautā mīlētas latviešu melodijas.

Svētku vakarā LIDO Atpūtas centra alus pagrabiņā no plkst. 18.30 muzicēs populārais kurzemnieku ansamblis “Rumbas kvartets”. Mūziķi no Kurzemes pērles Kuldīgas spēlē dzīvo mūziku, neizmantojot pastiprinošas iekārtas – tā, kā muzicēja pagājušā gadsimta divdesmitajos un trīsdesmitajos gados. Programmā izskanēs iemīļotas galda dziesmas un ziņģes, kas ikvienu mudinās dziedāt līdzi un ļauties īsteni latviskam deju vakaram.

Gan Lāčplēša dienā, gan 18. novembrī no plkst. 17.00 līdz 20.00 LIDO Atpūtas centrā norisināsies sveču liešanas darbnīca, kurā ikvienam būs iespēja par simbolisku samaksu izgatavot savu svecīti ar sarkanbaltsarkaniem motīviem. Būs iespējams radīt gan dažādu formu svecītes iekštelpām, gan arī pašiem savu āra sveci, ko aizdegt par godu svētkiem vai uzdāvināt kādam tuvam cilvēkam kā dāvanu.


 

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: