LIDO aicina skolēnus apgūt veselīga dzīvesveida iemaņas uztura skolā

Pievienots: 23.09.2015.Autors: Lido Skatījumi: 1 / 215

LIDO publicitātes foto

Jaunajam mācību gadam sākoties, AS LIDO uzsācis īpašu projektu, piedāvājot skolēniem apgūt veselīga uztura pamatus uzņēmuma izveidotajā uztura skolā bez maksas.

„Mēs, LIDO, ticam, ka cilvēka dzīvē uzturam ir milzīga nozīme, jo ēdiens, ko apēdam, tiešā veidā ietekmē mūsu veselību. Vērojot mūsdienu tendences, ir acīmredzams, ka gan pieaugušo, gan bērnu ēdienkartē arvien stabilāku vietu ieņem ātri pagatavojams un apēdams ēdiens, kas ne vienmēr nozīmē, ka tas būs kvalitatīvs un uzturvielām bagāts. Tāpēc kā Latvijā lielākais ēdinātājs izjūtam atbildību ne tikai pasniegt garšīgu ēdienu, bet arī izglītot cilvēkus par kvalitatīvu un veselīgu izvēli ikvienā dzīves situācijā. Esam pieņēmuši lēmumu pilnvērtīgu apmācību programmu skolēniem piedāvāt bez maksas, jo ticam, ka šīs zināšanas apgūt jāsāk jau bērnībā un iespējai to darīt ir jābūt ikvienam,” par iniciatīvu stāsta Rita Auziņa, AS LIDO Valdes priekšsēdētāja.

LIDO Uztura skola tika atklāta 2014. gadā ar mērķi interesantā un atraktīvā veidā 1. līdz 12. klases skolēnus izglītot veselīga uztura jautājumos, pielāgojot programmu dalībnieku vecuma grupai. Aptuveni divas stundas garo nodarbību veido izzinoša filmiņa, LIDO uztura speciālistes lekcija, izglītojoša diskusiju spēle, kopīga veselīgu uzkodu gatavošana un ekskursija, kuras laikā skolēniem ir iespēja savām acīm apskatīt, kā top garšīgi un kvalitatīvi ēdieni.

Kopš LIDO Uztura skolas dibināšanas tajā ir piedalījušies jau vairāk nekā 4000 skolēnu, un uzņēmums cer, ka līdz ar iniciatīvas pārtapšanu par sociālu projektu zināšanas par veselīgu uzturu būs iespējams nodot vēl vairāk skolas vecuma bērniem no visas Latvijas.

R.Auziņa arī uzsver, ka rūpēs par veselīgu un zinošu sabiedrību šī nav vienīgā LIDO iniciatīva: „Mūsu mērķis vienmēr ir bijis pasniegt tādu ēdienu, kādu bez bažām liktu galdā saviem bērniem. Ticam, ka godprātīgai attieksmei pret klientu sabiedriskajā ēdināšanā ir izšķiroša nozīme, tāpēc savās virtuvēs neizmantojam mākslīgas krāsvielas, garšvielas vai garšas pastiprinātājus un jau ilgus gadus  bistro cenu zīmēs norādām pilnīgu ēdienu sastāvu, tostarp ēdienā esošos alergēnus. Svarīgs solis mūsu uzņēmumā ir bijis arī pašiem savas uztura speciālistes piesaiste, ar kuras palīdzību esam ne tikai izveidojuši saturiski vērtīgu uztura skolas programmu, bet arī nemitīgi pilnveidojam ēdienu piedāvājumu.

LIDO Uztura skolas vadītāja, uztura speciāliste Alise Kindzule stāsta: „Cilvēka uztura paradumi un garšas sajūtas veidojas jau agrā bērnībā un neizbēgami iet līdzi tālākajā dzīvē, kļūstot grūtāk koriģējamas. Tādēļ ir būtiski bērniem stāstīt par veselīga uztura pamatprincipiem, kas var novērst daudzas slimības vēlākajā dzīves laikā (piemēram, sirds un asinsvadu slimības, cukura diabētu, zobu problēmas, audzējus, osteoporozi). Uzturs ietekmē gan bērna fizisko, gan garīgo veselību. Arī agrā vecumā bērni labprāt veic veselīgas izvēles, ja zina, kāds ir ieguvums. Ticu, ka uztura skolā iegūtās zināšanas, viņiem noderēs visu dzīvi, ļaujot būt veselākiem, spēcīgākiem un enerģiskākiem.

Uztura skolas nodarbības turpmāk būs pieejamas katru darba dienu noteiktā laikā LIDO Atpūtas centrā. Nodarbību un vietu skaits ir ierobežots, un pieteikšanās jāveic, iepriekš sazinoties pa tālruni vai e-pastu. Plašāka informācija par LIDO Uztura skolu un pieteikšanos pieejama LIDO mājas lapā http://www.lido.lv/lat/pakalpojumi/lido_uztura_skola/.

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: