Baltijas labākā vīnziņa tituls tiek Raimondam Tomsonam no Latvijas

Pievienots: 01.09.2015.Autors: Liviko Skatījumi: 4 / 317

Fotogrāfijā AS „Liviko” valdes priekšsēdētājs Janeks Kalvi un uzvarētājs Raimonds Tomsons
Fotogrāfs –Raits Tūlass (Rait Tuulas)

Baltijas labākā vīnziņa tituls tika noteikts pagājušās nedēļas nogalē Tallinā, Vana Tallinn Grand Prix jubilejas konkursa laikā, kurā par uzvarētāju kļuva Raimonds Tomsons. Aizraujošā finālā piedalījās arī Kaspars Reitups no Latvijas, ieņemot otro vietu, kā arī Kristjans Markī (Kristjan Markii) no Igaunijas, kurš ierindojās trešajā vietā. Ketri Leisai (Ketri Leis) tika piešķirta balva kā labākajai jaunajai vīnzinei, bet īpašo skatītāju balvu saņēma Raimonds Tomsons. Vana Tallinn Grand Prix ir prestižākais starptautiskais vīnziņu konkurss Baltijas valstīs un šogad norisinājās jau desmito reizi.

Jau par tradīciju kļuvušais Baltijas labākā vīnziņa noteikšanas konkurss ir nosaukts leģendārā un populārākā Igaunijas liķiera Vana Tallinn vārdā. AS „Liviko” kopš 2006. gada organizē Vana Tallinn Baltic Sommelier Grand Prix sadarbībā ar Igaunijas, Latvijas un Lietuvas Vīnziņu asociācijām.

Latviju Baltijas labākā vīnziņa noteikšanas konkursā pārstāvēja pagājušā gada Vana Tallinn Grand Prix uzvarētājs, restorāna „Vincents” vīnzinis Kaspars Reitups, kā arī 2007. un 2008. gadu konkursu uzvarētājs, restorāna „Vincents” vadošais vīnzinis Raimonds Tomsons, 2013. gada uzvarētājs un „Noble Wine” zīmola vadības konsultants Ronalds Pētersons, kā arī „Vīna Studijas” vadošā vīnzine Agnese Meiersone.

Fotogrāfijā vīnzinis Raimonds Tomsons, Fotogrāfs –Raits Tūlass (Rait Tuulas)

Šogad, lai veicinātu nozares atpazīstamību, iedvesmotu jaunos vīnziņus, kā arī sniegtu viņiem starptautisku profesionālo pieredzi, pirmo reizi Vana Tallinn Grand Prix konkursā tika aicināti piedalīties jaunie vīnziņi vecumā līdz 27 gadiem. 

Uzvarēja labākais! Raimonda uzkrātā pieredze un specifiskās zināšanas noteikti bija viņa priekšrocības. Dalībnieku sagatavotības līmenis bija ļoti augsts. To pierādīja viņu spēja pielāgoties jaunajai un pārsteidzošajai fināla kārtai, kurā, kā jauns izaicinājums, bija daudzu uzdevumu veikšana, apkalpojot vakariņu dalībnieku grupu un vienlaikus mijiedarbojoties ar skatītājiem,” uzsver žūrijas priekšsēdētājs un AS „Liviko” kvalitatīvu vīnu sortimenta vadītājs Urvo Ugandi, kurš pirms desmit gadiem ieguva Baltijas labākā vīnziņa titulu pirmajā Vana Tallinn Grand Prix konkursā.

Konkursā bija tiešām sīva konkurence. Kā dalībnieks, es, protams, vēlējos uzvarēt, bet tā kā nebiju piedalījies konkursos piecus vai sešus gadus, tad biju nedaudz nobažījies par to, kā tikšu galā ar uztraukumu. Labāku atgriešanos es nevarētu velēties,” atzīst Vana Tallinn Grand Prix ieguvējs Raimonds Tomsons.

Vana Tallinn Baltic Sommelier Grand Prix jubilejas konkursa lielā balva ir profesionālās attīstības brauciens uz Honkongu, ko apmaksā AS „Liviko”, kura laikā uzvarētājs varēs kā skatītājs piedalīties Āzijas un Okeānijas reģiona labākā vīnziņa konkursā.

Fotogrāfijā vīnzinis Kristjan Markii (3.vietas ieguvējs), Fotogrāfs –Raits Tūlass (Rait Tuulas)

Ceturtdienas atlases kārtās dalībnieki rādīja savas profesionālās iemaņas gan rakstiskajā zināšanu pārbaudē, gan dažādos praktiskajos uzdevumos. Četri labākie dalībnieki iekļuva aizraujošā jubilejas konkursa finālā, kurā dalījās ieteikumos par piemērotākajiem vīniem noslēguma vakariņu viesiem, vienlaikus tos dekantējot un pasniedzot. Turklāt finālisti sacentās dzirkstošā vīna pasniegšanas konkursā, viņiem bija jādekantē un jāpasniedz sarkanvīns. Viņu profesionālās zināšanas tika pārbaudītas arī ātro jautājumu un atbilžu kārtā. Jubilejas konkursa fināls norisinājās restorānā „Tuljak”, kur par īpašo vakariņu ēdienkarti bija parūpējies galvenais šefpavārs Teniss Sīgurs (Tõnis Siigur).

Starptautiskās žūrijas darbu vadīja vīnzinis un AS „Liviko” kvalitatīvu vīnu sortimenta vadītājs Urvo Ugandi, kurš ieguva Baltijas labākā vīnziņa titulu pirmajā Vana Tallinn Grand Prix pirms desmit gadiem. Žūrijas darbojās arī Igaunijas Vīnziņu asociācijas prezidente Kristela Nemmika (Kristel Nõmmik), Latvijas Vīnziņu asociācijas prezidents Jānis Kaļķis, Lietuvas Vīnziņu asociācijas prezidents Arūns Starkuss (Arunas Starkus), Polijas Vīnziņu asociācijas prezidents Pjotrs Kameckis (Piotr Kamecki), divkārtējais Vana Tallinn Grand Prix uzvarētājs Kristjans Peaske (Kristjan Peäske), trenere un 2011. gada Vana Tallinn Grand Prix otrās vietas ieguvēja Liora Levi no Norvēģijas, kā arī „Liviko” vīnzinis un vīna eksperts Aigars Lukstiņš no Latvijas.

Fotogrāfs –Raits Tūlass (Rait Tuulas)

Būdams pirmā konkursa dalībnieks un arī organizators daudzus gadus, kā arī, sekodams līdzi dalībnieku centieniem kā žūrijas loceklis, es zinu, par cik gaidītu un augsti novērtētu konkursu desmit gadu laikā ir kļuvis Vana Tallinn Grand Prix,” ar lepnumu atzīst žūrijas priekšsēdētājs Urvo Ugandi. „Konkurss dod vīnziņiem lielisku iespēju ne vien pārbaudīt savas specifiskās iemaņas sīvā konkurencē, bet arī mācīties no citiem vīnziņiem.”

AS „Liviko” valdes priekšsēdētājs Janeks Kalvi (Janek Kalvi): „Uzdrošināšos apgalvot, ka desmit gadu laikā apkalpošanas līmenis visās Baltijas valstīs ir ievērojami audzis. Cilvēki daudz vairāk sākuši apzināties vīnziņa būtisko lomu restorānā. Tūkstošiem Igaunijas, Latvijas un Lietuvas viesu ir bijusi iespēja izbaudīt šīs ar smagu darbu attīstītās prasmes un spējas. Kā dzērienu kultūras atbalstītājs un šo sacensību organizators, „Liviko” apzinās vīnziņu kultūras nozīmi, kā arī uzskata par būtisku turpināt Vana Tallinn Grand Prix tradīciju, pārvēršot ēdienu un dzērienu baudīšanu par patiesu saviļņojumu.”

Fotogrāfijā visi uzvarētāji, Fotogrāfs –Raits Tūlass (Rait Tuulas)

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: