9.oktobrī restorānā „Dārzs” atklās Ilses Krūkles ziedu gleznu personālizstādi „Vienmēr vasara”

Pievienots: 09.10.2014.Autors: Dārzs Skatījumi: 1 / 373

9.oktobrī restorānā „Dārzs” Spīķeros, Maskavas ielā 4, atklās  Ilses Krūkles  ziedu gleznu personālizstādi „Vienmēr vasara”. Gleznas restorānā būs skatāmas līdz novembra vidum.

„Vienmēr vasara” izstādes vadmotīvs ir prieks. Ar 21.gadsimta tehnoloģiju pilno dzīves ritmu, cilvēki meklē iespējas, lai mazinātu stresu un  rastu prieku. Bet daba mums ir devusi tik vienkāršu veidu, kā to sasniegt – ziedus. Tie veicina pozitīvas emocijas, pastiprina dzīves mīlēšanas sajūtu un ienes svētkus ikdienā. Un kur vēl vairāk ziedu kā vasarā un „Dārzā”.

Ilses Krūkles radošā daiļrade ir bagāta ar ziedu kompozīcijām, ainavām, portretiem un industriāliem aspektiem. Visveiksmīgāk viņa atklājas ziedu gleznojumos, uzrādot dažādo puķu krāšņo dzīvi. Gleznās ar fotoreālisma elementiem un juteklisku vieliskumu, katrs zieds atklājas kā īpašs dabas segments. Arī pārspīlētā monumentalitāte attaisnojas, lai vēl vairāk uzsvērtu ziedu īpašo vērtību un nozīmi. Savukārt, nepretenciozais ziedu kārtojums veido tiešu un atklātu dialogu ar skatītāju. Dažkārt, kompozīcijās ar impresionistiskiem triepieniem un faktūrām, Ilse atklāj ziedu vitalitāti un mirkļa burvību, kas tieši tad ir notverta. Iedziļinoties katra zieda būtībā, Ilse izvēlas tiem raksturīgo otas triepienu, tonalitāti un pieskaņotu fonu.
Izstādē māksliniece rādīs gan darbus no pēdējās Londonā notikušās personālizstādes, gan šajā vasarā radīto.

Gleznu izstādes atklāšanas atbalstītājs ir sidra darīšanas uzņēmums „Mr. Plūme”. Sidrdaris Mr. Plūme raudzē dabīgu ābolu sidru, kas vākts Jumpravas dārzos un raudzēts, izmantojot vairāku gadu laikā uzkrātās zināšanas, mācoties pie meistariem labākajās sidra darītavās Austrijā un Francijā. Sidra raudzēšanā izmantotas tikai dabīgas izejvielas, to nepasterizējot un nepievienojot nekādas garšu uzlabojošas piedevas.

Dārza garšu meistari apvienojot pieredzi, ģimenes tradīcijas un dabas dzirkstošo svaigumu ir radījuši savu skatījumu par mūsdienu Latvijas virtuvi. Ēdiens nav tikai ikdienas rituāls, tā ir garšas, formas un krāsu rotaļa, kas pārsteidz un atklāj vienkāršības patiesumu. Restorāns „Dārzs”  jau kopš dibināšanas, sadarbojies ar dažādiem māksliniekiem, eksponējot to darbus, un šādi iepriecinot apmeklētājus. Dārzā ir iespējams organizēt dažāda veida svētkus – uzkodu vakarus, grandiozas vakariņas, neformālas ballītes. „Dārznieki” nodrošina baudīt restorānā gatavotu maltīti arī ārpus ierastajām telpām – izbraukumu banketos.

DĀRZS RESTORĀNS

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: