Ar greznu ballīti atklāj Rīgas pirmo īsto kokteiļbāru

Pievienots: 18.08.2014.Autors: Cheers! Skatījumi: 1 / 400

Rakstā ievietotie foto: Roberts Sils un Aleksandrs Fjodorovs

Piektdien, 15. augusta vakarā, svinīgā gaisotnē durvis vēra pirmais īstais Rīgas kokteiļbārs Cheers!, kas vairāk nekā 150 klātesošajiem viesiem bija sarūpējis aizraujošu izklaides programmu visa vakara garumā. Jauno atpūtas vietu novērtēt bija ieradušies gan mediji un indusrijas pārstāvji, gan arī sabiedrībā zināmas personības un citi sabiedriskās dzīves baudītāji.

Jau pie ieejas apmeklētājus sagaidīja ne vien sarkanais paklājs, bet arī speciāli šim notikumam radītā ledus traukā atdzesēts punšs, kā īpaši izmeklētas saldās un sāļās uzkodas. Tāpat bāra kolektīvs bija parūpējies arī par oriģinālu welcome kokteiļu sortimentu, ļaujot pasākuma apmeklētājiem izvēlēties kādu no Cheers! oriģinālreceptēm – Amalia, Jamaican Independence vai Chocolate Man -, kas nenoliedzami bija īsta bauda ikviena kokteiļu cienītāja garšas kārpiņām.

Protams, vakara gaitā netika aizmirsts arī par karstajiem ēdieniem, ko pie galdiņiem sēdošie viesi nesteidzīgi baudīja, nebeidzot slavēt Cheers! meistarīgos pavārus. Atklāsanas pasākumam par godu izveidotajā ēdienkartē varēja atrast ne tikai tādas izmeklētas delikateses kā lielopa tar-taru, avokado-tomātu kārtojumu ar tīģergarnelēm, olīveļļā ceptu lasi ar melnajām olīvām un jaunajiem sparģeļiem, lēni pagatavotu vistas fileju ar svaigajiem dārzeņiem un desertus - šokolādes fondantu un New York siera kuku -, bet arī tiem īpaši piemeklētus dzērienus – kokteiļus Aztec Daiquiri un Cheese Cake, kā arī smalkus vīnus no Itālijas un Argentīnas.

Paralēli dzērienu un ēdienu degustācijai bāra telpas pieskandināja arī enerģiski muzikālie priekšnesumi, kas ātri vien spēja iekustināt ikvienu klātesošo. Par to parūpējās mūsdienīgā grupa Apofeoz Orkestra, izpildot kompozīcijas regeja ritmos, kam, savukārt, sekoja pasaules labākie hiti apvienības Continent izpildījumā.

Vakara kulminācijā īsi pirms pusnakts norisinājās aizraujoša bārmeņu miksoloģijas prezentācija bāra īpašnieka Roberta Kalvāna un viņa kolēģu izpildījumā, kas, veicot meistarīgus un elpu aizraujošus trikus, demonstrēja, kā Cheers! telpās ik dienu tiek gatavoti neskaitāmie klasiskie un autorkokteiļi. Divus no dzērieniem radīja paši barmeņii, savukārt trešā kokteiļa jaukšanā tika iesaistīta arī publika, padarot atraktīvo priekšnesumu vēl aizraujošāku.

Ir milzīgs prieks un gandarījums par paveikto, jo esam veiksmīgi sasnieguši savu mērķi, aizsākot citviet pasaulē tik populāro kokteiļu kultūru arī pie mums, Latvijā. Tieši oriģinālais dzērienu sastāvs un to pasniegšanas veids ir tas, uz ko mēs tiecamies, jo, manupārt, ir būtiski cilvēkos radīt interesi ne tikai par pašu alkoholu, bet arī tā neskaitāmajiem baudīšans veidiem,” komentē bāra direktors Roberts Kalvāns.

Pasākuma ofociālajai daļai noslēdzoties, bāra telpas bija atvērtas ikvienam naktsdzīves baudītājam un jautrās izklaides turpinājās līdz pat rīta gaismai. Arī turpmāk Vecrīgas jaunatklātais bārs Cheers! priecēs tā apmeklētājus un industrijas profesionāļus, piedāvājot gan plašu dzērienu un ēdienu sortimentu mūsdienīgas mūzikas pavadījumā, gan arī dažādus aizraujošus pasākumus, kā piemēram, vispasaules Bacardi-Martini bārmeņu skolas seminārus, ekskluzīvā St. Germain liķiera prezentāciju, un Bacardi Legacy kokteiļu sacensības, kas jau drīzumā sola piepildīt modernā bāra telpas.

Atklāšanas pasākums patiešām ir izdevies godam – jautra kompānija, lieliska mūzika un ļoti mājīga atmosfēra. Es ticu, ka Cheers! bāru nākotnē sagaida virkne panākumu; galvenais ir spēt sevi pierādīt un, protams, arī sekot līdzi bāra cenu politikai, kas ir ne mazāks svarīgs aspekts publikas piesaistīšanā,” viedoklī dalās izdevuma Riga This Week galvenais redaktors Radions Šehovcovs.

Prieks, ka beidzot arī Rīgā ir atklāta šāda augsta līmeņa atpūtas vieta, kur baudīt tādus leģendārus kokteiļus kā Old Fashioned, New York Sour un daudzus citus, kas ir jāprot pagatavot. Svarīgi, lai ikvienam kokteilim būtu dvēsele, un Cheers! bārā par to noteikti ir padomāts. Šeit darbojas profesionāļi, kas visu rūpīgi izstādā līdz pat pēdējam sīkumam, tāpēc Cheers! notiekti ir vieta, kur atgriezties vēl un vēl,” iespaidos dalās Wood Religion Barber Shop salona īpašnieks Edgars Rozenvalds.

Esmu sajūsmā par šo vakaru - stilīgi cilvēki, jautra atmosfera, forša mūzika, un nevar nepieminēt arī to, cik garšīgi bija kokteļi. Manuprāt, tas ir ļoti labs sākums, tāpēc jau tuvākajā laikā noteikti ar draugiem došos uz Cheers! šo lielisko pieredzi atkārtot,” komentē modes blogere Alīna Keller. 

CHEERS! BĀRS

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: