Atzīmē Latvijā pirmo Itālijas vīndaru dienu

Pievienots: 04.11.2013.Autors: Bibliotēka Nr.1 Skatījumi: 1 / 217

Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē restorānā „Bibliotēka Nr.1” norisinājās Latvijā pirmā Itālijas vīndaru diena, kuras ietvaros viena no šīs valsts vadošajām vīndaru apvienībām “Grandi Vini d'Italia Group” iepazīstināja vīna lietpratējus un entuziastus ar 60 dažādām vīna šķirnēm. Vīndaru dienu atzīmēja un vīnus vērtēja teju simts vīna eksperti un baudītāji, tostarp Itālijas vēstnieks Latvijā Džovanni Policci, vīnzinis Ainārs Sedlenieks, žurnālisti un vīna pazinēji Sandris Metuzāls un Juris Šleiers, savukārt pasākuma vadītāja lomā iejutās TV seja Egīls Zariņš.

Vakara gaitā Itālijas vīndari prezentēja astoņas vīna darītavas – Bisol, Mantelassi, Carpineto, Pighin, Villa Girardi, Garofoli, Michele Chiarlo un Umberto Cesari, tādejādi ļaujot viesiem dažu stundu laikā ceļot telpā un laikā uz vienu no vīna kultūras dzimšanas vietām. Tāpat viesiem bija lieliska iespēja piedalīties dažādās loterijās un viktorīnās, kur vienu no balvām ieguva rozā vīnu pazinēja – žurnāla „LILLA'” galvenā redaktore Iveta Šnepa.

Ceram, ka Itālijas vīndaru diena kļūs par tradīciju, kas katru gadu pulcēs arvien lielāku interesentu skaitu. Itāliju droši varam dēvēt par vienu no vīnu lielvalstīm, kas ir unikāla ne vien ar savu kultūru un gadsimtus senajām tradīcijām, bet tāpat ar lielisko garšu buķeti, ko piedāvā neskaitāmās vīna darītavas. Arī mums, latviešiem, vīns ir kļuvis par vienu no iemīļotākajiem svētku dzērieniem, tāpēc būtu tikai pašsaprotami, ka par iecienīto dzērienu mēs censtos izzināt pēc iespējas vairāk, lai vieglāk orientētos plašajā sortimentā,” stāsta pasākuma organizators Aivars Rubenis, vairumtirdzniecības veikala „Orange Cash & Carry” pārstāvis.

Savā uzrunā atzinīgus vārdus klātesošajiem teica arī Itālijas vēstnieks Latvijā Džovanni Policci: „Šis pasākums ir vēl viens pierādījums tam, ka Itālijas vīni ir iecienīti visā pasaulē, turklāt priecē arī fakts, ka vīna eksports uz Latviju pēdējos gados pieaudzis par 23 procentiem, tādējādi stiprinot mūsu valstu savstarpējo sadarbību.”

Publicitātes foto

Bisol ir viena no senākajām vīna darītavām, kuras saknes sniedzas jau 16. gadsimtā, bet šodien tā ražošanā izmanto eksperimentālas tehnoloģijas, lai iegūtu izcilas kvalitātes vīnus. Mantelassi vīna darītavas vīnogulāju pirmie 4 hektāri tika izveidoti 1960 gadā. Šodien Mantelassi ģimene pārvalda vairāk kā 60 hektāru plašus vīna laukus, kur no izcilajām „Sangiovese” vīnogām top plašs un izcils vīnu klāsts. Carpineto vīna darītava dibināta 1967. gadā, lai ražotu izcilu Toskānas vīnu. Šodien uzņēmums, respektējot sākotnējo vēsturisko ieceri kļūt par izcilu šī reģiona vīnu autoru, apvieno sevī meklētāju garu ar klasiskām vērtībām. Vairāk kā 95 procentu no šeit saražotā ir sarkanvīns, kas tiek eksportēts uz vairāk kā 70 valstīm. Pighin vīna darītavu 1963. gadā dibināja 3 brāļi Luidži, Erkole un Fernando, un patlaban tā ražo vīnu tikai un vienīgi no saviem vīnogulājiem, kas aug 30 hektārus plašajā laukā. Villa Girardi ir ģimenes vīna darītava, kas dibināta 1986. gadā un ražo Veronas reģionam raksturīgākos vīnus. Savukārt Garofoli vīna darītavas, vecākās Markes reģionā, vada jau piektā šīs ģimenes paaudze ar brāļiem Džanfranko un Karlo priekšgalā. Michele Chiarlo sevi raksturo kā „100% Pjemontas” vīna darītavu, savukārt Umberto Cesari pārstāv Emīlijas-Romanjas reģionu.

Latvijā pirmo Itālijas vīndaru dienu rīkoja lielākais vairumtirdzniecības veikals Latvijā „Orange Cash&Carry”, pulcējot vīndarus, vīna ekspertus un citas prominences no visas Latvijas.

BIBLIOTEKA N°1 RESTORĀNS

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: