Fazer šogad atzīmē 125 gadu jubileju

Pievienots: 09.02.2016.Autors: Fazer Latvija Skatījumi: 1 / 168

Photo by comedy_nose, CC0 license

1891. gadā, kad jaunais Karls Fazers Helsinkos atvēra savu pirmo kafejnīcu, aizsākās stāsts vienam no pašlaik pasaulē pazīstamākajiem Somijas zīmoliem Fazer. Šodien, 125 gadus vēlāk, Fazer ir veiksmīgs, starptautisks ģimenes uzņēmums – Fazer Grupā kopumā strādā vairāk nekā 15 000 darbinieku astoņās valstīs, to skaitā arī vairāk nekā 350 darbinieku Latvijā.

"Mūsu izaugsmes un ilgtspējīgas darbības pamatā ir populārie zīmoli, nepārtraukta attīstība un kopīgā vēlme – radīt garšas baudījumu mūsu produktu piekritējiem un lietotājiem. Mums ir svarīgi noturēt Fazer konkurētspēju vietējā tirgū. Konkurētspēja un labi finanšu rezultāti dod mums iespēju attīstīties, arvien vairāk investēt, lai palielinātu eksporta apjomus un radītu vairāk darba vietas Somijā un citos tirgos. Mēs raugāmies uz uzņēmuma attīstību ilgtermiņā, tikai tad mēs varam plānot un attīstīt mūsu biznesu, sekojot norisēm tirgū”, saka Fazer Grupas prezidents un izpilddirektors Kristofs Fitztums (Christop Vitzthum).

Galvenais  Fazer 125. jubilejas notikums būs šogad rudenī – jaunā apmeklētāju centra atvēršana Somijas pilsētā Vantā (Vantaa), blakus Fazer rūpnīcai. Tas apmeklētājiem piedāvās visaptverošu informāciju par uzņēmumu, iepazīstinot ar Fazer plašo produktu klāstu, vēsturi, korporatīvo atbildību un inovācijām.

Visas trīs Fazer konditorejas izstrādājumu ražotnes un cepumu rūpnīca ir Somijā, savukārt maize tiek cepta ražotnēs Somijā, Lietuvā un Latvijā.  Fazer Somijā pieder arī piecas maiznīcas, 40 Fazer ceptuves lielveikalos, kā arī 600 restorāni, 9 Fazer kafejnīcas, 5 Fazer maizes veikali un dzirnavas. Pēdējo trīs gadu laikā Fazer Somijā ir investējis aptuveni 100 miljonu eiro jaunajā apmeklētāju centrā Vantā un lakricas ražošanas līnijā Laperantas (Lappenranta) konditorejas izstrādājumu rūpnīcā. Turpmāko trīs gadu laikā Somijā ir plānots papildus investēt vairāk nekā 100 miljonus eiro.

Ja salīdzinām ar Somiju, tad Fazer vēsturi Latvijā tikai sākam rakstīt. Pirmais Fazer vēstnieks Latvijā bija Karl Fazer šokolāde, ko kā iekārojamu saldumu 80-tajos gados atveda no ārvalstu ceļojumiem. Fazer maiznīca Ogrē tika izveidota vēlāk - 2001. gadā, un šodien tā ir viena no vadošajām ceptuvēm Latvijā, kuras saražoto produkciju eksportē uz Igauniju, Lietuvu un Somiju.  Patērētāji augstu novērtē Fazer zīmolu produktu kvalitāti un izcilo garšu. Savukārt kā uzņēmums Fazer tiek vērtēts  kā atbildīgs darba devējs un uzticams partneris. Pagājušogad, investējot vairāk nekā 5 miljonus eiro jaunas, modernas kūku ražotnes būvniecībā un esošās maiznīcas  paplašināšanā, ir sākta jauna nodaļa Fazer vēstures stāstā Latvijā. Pēc paplašināšanās Ogres ražotnē strādā vairāk nekā 360 darbinieku, un esam lielākais darba devējs Ogres novadā. Sekmīgas uzņēmuma ilgtermiņa attīstības stūrakmens ir kompetenti un lojāli darbinieki, tāpēc turpināsim strādāt pie tā, lai Fazer kļūtu par vienu no pievilcīgākajiem darba devējiem ne tikai pārtikas nozares uzņēmumu vidū”, saka Fazer maiznīcu Baltijā izpilddirektors Mindaugs Snarskis (Mindaugas Snarskis). 

Šogad arī aprit 150 gadi kopš Fazer uzņēmuma dibinātāja Karla Fazera dzimšanas, un par godu šim notikumam Somijas monētu kaltuve izdevusi īpašu piemiņas monētu. Oficiālais monētas nosaukums ir "Karl Fazer and Finishness”. Monētas aversa pusē ir lauku irbes spalvu palielinājums, kas simboliski attēlo Karla Fazera mīlestību uz dabu un kaislību uz medībām. Otrā monētas pusē ir kakao koks ar trīs kakao pākstīm, godinot Karla Fazera konditora karjeru un viņu kā industriālās saldumu ražošanas pamatlicēju Somijā. Šī jubilejas monēta tiks izlaista ar nominālo vērtību 10 un 20 eiro,s tā noteikti interesēs numismātus. 

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: