Trīs klasiski kokteiļi – kā padarīt tos patiešām izcili gardus?

Pievienots: 08.04.2015.Autors: PRIKE Latvija Skatījumi: 1 / 400

Publicitātes foto no meistarklases, Tims Eteringtons-Džadžs Grand Palace Hotel Rīgā

Īsi pirms svētku brīvdienām pirmo reizi Rīgā pēc īpaša PRIKE Latvija uzaicinājuma viesojās viens no pasaules labākajiem bārmeņiem, zīmolu Diageo Reserve un Bulleit Frontier Bourbon globālais vēstnieks Tims Eteringtons-Džadžs (Tim Etherington-Judge). Vizītes ietvaros T. Džadžs vadīja plaši apmeklētu lekciju – meistarklasi Latvijas labākajiem bārmeņiem, kurā klātesošos iepazīstināja ar dažādu alkoholisko dzērienu vēsturi un to garšas niansēm, kā arī dalījās ar jau labi zināmu kokteiļu atjaunotām, garšas ziņā uzlabotām receptēm. Tieši garšas nianses ir tās, kas atšķir pieņemamu kokteili no patiešām izcila garšas baudījuma. Iepazīsties ar Tima Džadža izstrādātajām trīs kokteiļu receptēm un apgūsti, kā ar nelielu iepriekšēju sagatavošanos varēsi pārsteigt savus draugus ar patiešām izciliem kokteiļiem!

Ketel One Asiņainā Mērija

Asiņainā Mērija pavisam noteikti ir viens no pasaulē populārākajiem kokteiļiem – piemēram, ASV to bieži pieņemts pasniegt pat vēlajās brokastīs. Ņemot vērā, ka kokteiļa pagatavošanas process nav sarežģīts, daudzi bārmeņi pasaulē izstrādā savu īpašo Asiņainās Mērijas recepti. Tima Džadža Asiņainās Mērijas receptes atslēga neslēpjas pagatavošanas procesā, bet gan iepriekš īpaši sagatavotajā degvīnā.

Sastāvdaļas:
60ml Ketel One degvīns
2 ēdamkarotes Virgin olīveļļas
Tomātu sula
Citronu sula
Svaigi mārrutki
Tobasko mērce
Seleriju sula
Kūpināts sāls (Smoked Rock Salt)
Melnie pipari

Sagatavošanās process:
Pirms gatavot kokteili, nepieciešams sagatvot degvīnu ar tā saukto fat wash tehniku.
Pudeli degvīna Ketel One sajaucam ar Virgin olīveļļu (2 ēdamkarotes); spēcīgi sakratām. Atstāj uz vienu dienu nostāvēties. Pēc 24 stundām nostāvējušos degvīnu izfiltrējam cauri kafijas filtram un izfiltrēto dzērienu ievietojam saldētavā. Kad degvīns ļoti spēcīgi atdzesēts, to vēlreiz izfiltrējam cauri kafijas filtram. Tad tas ir gatavs lietošanai kokteilī.

Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sajaucam šeikerī. Pasniedz sulas (jeb highball) glāzē, kas pildīta ar ledu (pēc ieskatiem). Dekorē ar selerijas kātiņu vai citrona šķēlīti.

  

Ananāsu Ekspresis (Pineapple Express)

Pasaulē slavu iekarojušais kokteilis Ananāsu Ekspresis ir svaigs un gards dzēriens. To bieži vien ierasts gatavot ar rumu, taču Tims Džadžs savu Ananāsu Ekspresi izvēlas gatavot, izmantojot burbonu. Šajā kokteilī pats galvenais ir kvalitatīvs ananāsu sīrups, kas arī tam sniegs tā izcilo garšu.

Sastāvdaļas:
60ml Bulleit burbona
15ml paštaisīta ananāsu sīrupa
Sauja piparmētru
Sasmalcināts ledus

Sagatavošanās process:
Pirms sākt gatavot kokteili, jāsagatavo ananāsu sīrups – nederēs veikalā pirktais sīrups, vislabāko garšu varēs iegūt, to pagatavojot pašam.
Lai pagatavotu sīrupu, no sākuma jāspiež sulu no svaiga ananāsa. Svaigo sulu sajaucam ar cukuru attiecībā 1:1 un visu šo lejam katliņā. Sildām uz lēnas uguns, maisot kamēr viss cukurs ir izkusis. Atdzesē.  Tad tas ir gatavs jaukšanai kokteilī.

Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sajaucam šeikerī. Lejam atdzesētā glāzē un dekorējam ar ananāsa šķēlīti.

Viskija migla (Whiskey Mist)

Viskija migla ir īpašs, Tima Džadža radīts kokteilis, kuru diez vai sastapsi Rīgas krogos un restorānos. Tāpēc rekomendējam šo kokteili izmēģināt pagatavot pašam – lai gan sastāvdaļas sākotnēji var šķist nedaudz neierastas, ticiet mums, Jūs to nenožēlosiet! Kokteilim ir izsmalcināta un niansēta garša.

Sastāvdaļas:
25ml Johhnie Walker Gold Label Reserve
25ml svaigas biešu sulas
25ml Rosso Vermuts
25ml Ķiršu brendija

Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sajaucam kopā šeikerī un lejam glāzē (pēc izvēles). Kokteilim iespējams pievienot arī ledu.

Garšas nianses ir tās, kas atšķir pieņemamu kokteili no patiešām izcila kokteiļa. Tāpēc ir vērts iepazīt katra dzēriena specifiku un tā izmantošanas iespējas – pārzinot savu izmantoto dzērienu īpašības, strādāt ar tiem kļūst daudz ērtāk un arī interesantāk,” tā komentē T.Džadžs, uzsverot, ka kokteiļu pagatavošanā nevajadzētu baidīties eksperimentēt ar dažādām garšām, jo tā iespējams radīt kaut ko patiešām īpašu.

Starptautiski atzītā stipro alkoholu eksperta Tima Džadža vizīte Latvijā bija unikāls notikums – šāda mēroga pieredzes apmaiņas pasākumi gan Latvijā, gan visā Baltijā ir ļoti liels retums un nenovērtējama pieredze ikvienam bārmenim. Meistarklases norisinājās viesnīcas Grand Palace Hotel telpās 25. martā.

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: