Divas iedvesmojošas receptes Gavēņa laikam

Pievienots: 15.12.2014.Autors: Tex-Mex Skatījumi: 1 / 129

Gavēnis ir fizisks un garīgs attīrīšanās rituāls, kas var kalpot par pamatu dzīvesveida maiņai, vairāk piedomājot par ķermeņa labsajūtu. Gavēņa laikā jāierobežo ēdienkarte, atsakoties no gaļas, saldumiem, kafijas un alkohola, lai ļautu ķermenim attīrīties un atjaunoties. Galvenais pamatnoteikums šajā laikā ir pieticība, līdz ar to ēdienreizēs dominē graudaugi, kurus papildina dārzeņi, kas ļauj variēt ar maltītes izvēli. Taču gavēnis nebūt nenozīmē garlaicīgu, vienveidīgu vai nebaudāmu ēdienu. Tieši tādēļ restorāni “Tex-Mex” un “Tex-Mex Republic” piedāvā divas vienkāršas receptes, ar kurām paspilgtināt gavēņa ēdienkarti.

Tomātu biezzupa ar lēcām

Pagatavošana:

Sīpoliem un ķiplokiem veic pirmapstrādi, viegli apcep un savāra ar kapātiem tomātiem savā sulā, pievieno tomātu sulu un dārzeņu buljonu. Pievieno garšvielas un soju. Lēcas novāra sālsūdenī bez mērcēšanas, lai tās pēc iespējas mazāk plīstu. Zupu pasniedz  75°C karstumā, lej traukā un zupas vidū pievieno karstas lēcas. Dekorē ar kapātiem pētersīļiem.

Nepieciešams:

Tomāti savā sulā 145g
Sīpoli 33g
Kanādas lēcas pelēkās 15g
Turku lēcas oranžas 15g
Ķiploki 7g
Dārzeņu buljons 90g
Tomātu sula 60g
Soja 10g
Cukurs 3g
Sāls 1g
Pipari
Lauru lapas
Pētersīļi 4g

Arenčīnī

Pagatavošana:

Dārzeņiem veic pirmapstrādi. Lai pagatavotu rīsu bumbiņas, novāra rīsus. Dārzeņus ( burkānus, sīpolus ) sagriež smalkos kubiņos (2x2 mm), apcep uz sakarsētas pannas un pievieno novārītos rīsus, saldo krējumu un rīvētu sieru. Atdzesē un veido bumbiņas aptuveni 2 cm diametrā. Panē miltos – saldā krējumā -  rīvmaizē un cep fritierī 180°C  zeltaini brūnus.

Mērcei kubiņos sagriež dārzeņus (8x8 mm), uz sakarsētas pannas lej eļļu un apcep dārzeņus zeltaini brūnus. Pievieno nedaudz dārzeņu buljonu, pasautē, pievieno tomātu sulu, sāli, cukuru un timiāna lapiņas. Pasautē. Pasniedz zupas šķīvī kā attēlā. Pārber ar parito sieru un bazilika pesto.

Nepieciešams:

Rīsi 70g
Krievijas siers 30g
Burkāni 25g
Sīpoli 25g
Saldais krējums 60g

Mērcei:
Tomātu sula 150g
Burkāni 30g
Sīpoli 30g
Paprika 30g
Timiāns 3g
Ķiploki 15g
Sāls 2g
Cukurs 10g
Bazilika pesto 15g
Siers Parito 8g
Eļļa Valdo 10g
Rīvmaize 30g
Eļļa frī 30g
Diedzētie zirņi 5g

TEX-MEX REPUBLIC RESTORĀNS

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: