“Lāčplēša spēks” - garda ēdienu recepte svētku galdam

Pievienots: 10.11.2014.Autors: Tex-Mex Republic Skatījumi: 4 / 281

11. novembrī tiek svinēta Lāčplēša diena. Kā vēsta latviešu teika, Lāčplēša pārspēka avots bijusi cepure ar lāča ausīm, kas palīdzēja uzveikt Melno bruņinieku. Diemžēl cepuri ar tik maģisku spēku mūsdienās ir grūti atrast, taču skaidrs ir arī tas, ka ar tukšu vēderu Lāčplēsis nebūtu paveicis savus varoņdarbus, aizsargājot tēvzemi no iebrucējiem. Tāpēc restorāns “Tex-Mex Republic” sveic ikvienu svētkos, piedāvājot īpašu recepti patriotiskām valsts svētku vakariņām. Labu apetīti!

Grillēta teļa gaļa ar grūbu risoto “Lāčplēša spēks”

Nepieciešams:

Teļa gaļa 220 gr.
Grūbas 80 gr.
Burkāni 50. gr.
Sīpoli 50 gr.
Ķiploki 20 gr.
Cietais siers “Parito” 5. gr.
Eļļa 30 gr.
Brūklenes 50 gr.
Medus mērce 10 gr.
Sarkanvīns 100 gr.
Škipsniņa sāls
Pipari
Timiāna zariņš
Kartupeļu ciete

Pagatavošana:

Teļa gaļai noņem plēves, apslaka ar eļļu, apkaisa ar sāli, pipariem un liek uz grila grilēties, pabeidzot cepšanu krāsnī. Grūbas (iepriekšējā vakarā iemērktas) liek vārīties sālsūdenī. Pa to laiku burkāniem un ķiplokiem veic pirmapstrādi un sakapā tos, apcep un sarīvē cieto sieru. No sarkanvīna, medus un brūklenēm uzvāra mērci, daļu ogas atstājot veselas.

Pēc tam gatavās grūbas samaisa ar sieru, apceptiem burkāniem un ķiplokiem un servē uz šķīvja ar gredzena palīdzību. Uzliek gatavo teļa gaļu uz servējamā šķīvja un pārlej ar sarkanvīna mērci. Savukārt sīpola gredzenus apvārta kartupeļu cietē un apcep uz pannas un uzliek uz teļa gaļas. Ēdienu dekorē ar timiāna zariņu.

TEX-MEX REPUBLIC RESTORĀNS

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: