Interesanti un noderīgi fakti par gailenēm

Pievienots: 09.07.2014.Autors: Lido Skatījumi: 3 / 358

Photo by bjaglin, CC license

Normandieši uzskatījuši, ka gailenes veicina iekāri, tādēļ šīs sēnes bijušas neatņemama līgavaiņa kāzu maltītes sastāvdaļa. Taču uzturā tās ieteicams lietot visiem, jo gailenes ir vienas no vitamīniem bagātākajām sēnēm un stiprina imūnsistēmu. Jūlijā, kas tradicionāli ir ne tikai populārākais kāzu mēnesis, bet arī labākais gaileņu ražas laiks, LIDO izpētījis un apkopojis vairākus interesantus faktus par šo vērtīgo sēni un tās nozīmi uzturā.

Gailene ir viena no populārākajām sēnēm pasaulē, un tā ir atrodama tikai brīvā dabā. Pasaulē ir bijuši mēģinājumi izveidot gaileņu audzētavas, taču līdz šim gaileni nevienam nav izdevies „pieradināt”.

Šī savvaļas sēne, kas atrodama gandrīz visā pasaulē, ir pazīstama ar savu maigo garšu un patīkamo tekstūru. Vasaras laikā iesaku gailenes gatavot kopā ar sezonas dārzeņiem, piemēram, kabačiem,” uzsver AS LIDO šefpavāre Ilga Joma. „Piemēram, lai pagatavotu kabaču pankūkas ar gailenēm, sēnes nepieciešams smalki sagriezt un apcept sviestā. Kabacis jāsarīvē uz rupjās rīves, jāpievieno saceptās gailenes un ola, jāpierīvē ķiplociņš un sagriezti zaļumi, nedaudz garšvielu un kārtīgi jāsamaisa. Masai vajag pievienot nedaudz miltu, lai veidotos pankūku mīklas konsistence. Kad masa pāris minūtes ievilkusies, veido mazas pankūciņas un cep pannā ar olīveļļu. Pankūkas pasniedz ar salātu jogurtu, kuram pievienots baziliks, pāri palikušos zaļumus var izmantot dekoram.

Vasaras sezonā LIDO bistro, kā vienmēr pieejami sezonas produkti, tostarp gailenes, pērn vasaras laikā tika apēsti gandrīz 1800 kg šo vērtīgo sēņu. Klienti īpaši iecienījuši gaileņu zupu ar kūpinātu gaļu, kas visas vasaras garumā būs pieejama LIDO bistro.

Interesanti un noderīgi fakti par gailenēm:

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: