Ko Tu zini par rabarberiem?

Pievienots: 19.05.2014.Autors: Lido Skatījumi: 1 / 122

Sākotnēji rabarberi izmantoti galvenokārt medicīniskos nolūkos, piemēram, astmas ārstēšanai, taču mūsdienās šis dārzenis ir neatņemama daudzu tautu pavasara ēdienkartes sastāvdaļa. LIDO izpētījis un apkopojis daudzus interesantus faktus par rabarbera izcelsmi, pielietojumu un nozīmi uzturā.

Piemēram, pateicoties diētiskajām īpašībām, lielā cieņā rabarbers ir Holivudā. Citviet ASV un Eiropā tam par godu tiek rīkoti dažādi festivāli, kuros ne tikai ēd sīvo dārzeni, bet arī veido tērpus no tā apjomīgajām lapām.

Esam jau pieraduši, ka rabarbers tiek izmantots desertos un konditorijas izstrādājumos. Tomēr tas labi sader arī ar pikantiem ēdieniem. Piemēram, Islandē rabarberu ievārījumu tradicionāli pasniedz pie jēra gaļas,” skaidro AS LIDO šefpavāre Ilga Joma. „Tāpat no rabarbera var pagatavot vitamīniem bagātus kokteiļus. Izmantojot tikai trīs produktus, var iegūt rabarberu veselības kokteili, kas ir ne vien gards, bet arī atspirdzinošs: rūpīgi notīra rabarberus, sagriež tos kubiņos, pievieno 7% jeb tā dēvēto salātu kefīru un medu, visu kārtīgi sablendē. Jo vairāk rabarberu tiks izmantots, jo biezāks būs kokteilis un koncentrētāka būs tā garša. Lai piešķirtu kokteilim neparastākas garšas nianses, tam var pievienot arī šķipsniņu kanēļa.

Rūpējoties par klientu veselību, LIDO katru dienu savā piedāvājumā iekļauj ēdienus, kas tiek pagatavoti no aktuālajiem sezonas produktiem. Maijā jeb lapu mēnesī bistro ēdienkartē īpaši tiek izcelts viens no Latvijā pazīstamākajiem lapu dārzeņiem – rabarbers.

Aprēķināts, ka LIDO ik gadu dažādos ēdienos un dzērienos pagatavo aptuveni 3 500 kg rabarberu, ar ko var piepildīt vienas smagās automašīnas kravas kasti. No tiem tiek gatavoti dažādi dzērieni, pankūkas, gaisīgs uzpūtenis un citi ēdieni. Īpaši LIDO apmeklētāji iecienījuši jauno, svaigi pagatavoto rabarberu-plūmju dzērienu un speciālo rabarberu-zemeņu desertu.

Interesanti un noderīgi fakti par rabarberiem:

Visi LIDO BISTRO

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: