Rudenīgas idejas

Pievienots: 18.09.2013.Autors: BarRadar Skatījumi: 1 / 278

Foto: autumnallyearr.tumblr.com & oregonlive.com

Āboli noderīgi un garšīgi

Āboli ir īsta rudens dāvana. Vietējie Latvijas āboli ir gan krāsu bagāti, gan sulīgi, gan no tiem var pagatavot vienkāršu un veselīgu desertu. Te divas idejas kā var veiksmīgi noformēt un servēt  karamelizētu un riekstu gabaliņos apviļātu ābolu, kā arī āboli var kalpot gan galda dekorēšanai, gan galdauta stiprināšanai pusdienām uz atklātas terases vai dārzā.

Ķirbja pārvērtības

Ķirbim ir pateicīgs ciets apvalks, sulīga krāsa un viegli izgrebjams mīkstums. Tāpēc no tā var pagatavot ne vien daudz un dažādu veselīgu un gardu ēdienu, bet tas var kalpot arī kā trauks, kurā var ielikt, ieliet, uzglabāt, uzturēt zemu vai augstu temperatūru.

Trauka-dzērienu dzesētāja izgatavošanai nepieciešams paliels ķirbis, kuru pārgriež uz pusēm attiecībās viens pret trīs. Tad izdobj iekšu un tajā ievieto stikla vai plastmasas bļodu. Piepilda to ar ledus gabaliņiem. Dzērienu servēšanas trauks ir gatavs.

Foto: www.marthastewart.com

Ķirbi var izmantot arī kā oriģinālu zupas bļodiņu vai terīni. Turklāt šoreiz izmantojams pilnīgi viss ķirbis. Apvalks traukam, bet mīkstums pašai zupai.

Foto: mysweetsavannah.blogspot.com & www.beatricepeltre.com

Lūk, iedvesmai arī kāda pavisam vienkārša ķirbju zupas recepte. Ķirbja mīkstumu atdala no sēklām, sagriež gabaliņos un novāra mazā ūdens daudzumā ar sāli un cukuru. Vēlāk to sablenderē. Tad kopā ar saldo krējumu uzvāra un, kad sāk vārīties, pieliek klāt kausēto sieru. Pasniedz ar rozmarīna zariņu un grauzdiņiem.

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: