Latvijas gailenes Meksikas receptē

Pievienots: 22.08.2013.Autors: Tex-Mex Skatījumi: 1 / 237

Photo: Tex-Mex

Meksikāņu virtuves lietpratējs, restorānu tīkla “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs piedāvā receptes, kurās asie dienvidnieku produkti lieliski mijiedarbojas ar Latvijā atrodamajiem labumiem. Meksikas platuma grādos gailenes nav atrodamas, turpretim Latvijā tās šobrīd sparīgi aug, tāpēc tiek piedāvāta iespēja “trāpīt diviem zaķiem ar vienu šāvienu”. Pēc veselīgas pastaigas un azartiskas sēņu lasīšanas varēsiet vakarā pagatavot gardu maltīti, kas jūsu gardēža vēderam liks aizmirst par citu ēdienu eksistenci!

Nedrīkstam aizmirst arī par Latvijas mazdārziņos atrodamajām veltēm. Kartupeļi, burkāni, sīpoli un ķiploki lieliski spēj sadarboties ar Latvijā salīdzinoši eksotiskajām tīģergarnelēm. Savukārt sarkanā salsa Jūs aizvedīs maģiskā garšas dejā, ko varēsiet nodejot, ēdot gardu biezpiena tortiļu. Brīdī, kad rudens jau sāk klaudzināt pie mūsu durvīm, tieši šādas receptes palīdz pārvarēt dvēseles mieles, ko rada nojausma par vasaras nenovēršamajām beigām. Meksikas karstais temperaments palīdzēs vasaru padarīt garāku, tostarp – gardāku,” tā savas receptes komentē „Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs.

Čauders biezzupa ar tīģergarnelēm 4 personām

• Sviests ¼ paciņas
• Gailenes 200 g.
• Tīģergārneles saldētas 8 gab.
• Smalki sakapāti sīpoli 1 gab. vidēja lieluma
• 2 ķiploka daivas,
• Kartupeļi 200 g., jeb 2 nelieli kartupeļi
• Burkāni 140 g., jeb 1 vidēja lieluma
• Dārzeņu vai vistas buljons 400 g.
• Piens 200 g.
• Saldais krējums 200 g.
• Milti 3 teikarotes
• Timiāns 1 zariņš
• Sāls, pipars pēc garšas

Vispirms katlā izkausē sviestu, pievieno gailenes, sīpolus, burkānus un ķiplokus. Pēc tam viss tiek sacepts apmēram 3-5 minūtes, katla saturam pievieno miltus un turpina to apcept uz lēnas uguns vēl apmēram 3-5 minūtes. Svarīgi, lai ēdiens netiktu piededzināts. Kad iegūtā masa ir apcepta, tai lēnām lej klāt buljonu un ar putojamo slotiņu visu samaisa, pievieno klāt kubiciņos sagrieztus kartupeļus. Vāra, kamēr kartupeļi gatavi. Kad tie ir izvārījušies, pievieno timiānu, pienu un saldo krējumu, vārot uz lēnas uguns apmēram 5 minūtes. Pašās beigās pievieno saceptas garneles.

Photo: Tex-Mex

Enchilada tortiļa ar gailenēm un biezpienu 2 porcijām

• Gailenes 200 g.
• Vistas fileja 200 g. jeb 1 vistas fileja 
• 1 neliels sīpols
• 2 sakapātas daivas ķiploka
• Neliels čili pipars
• Spināti 100 g.
• Graudainais biezpiens 100 g. jeb pus paciņa
• Sarkanā salsa
• Kviešu tortiļas 4 gab.
• Rīvēts siers 140 g. jeb divas nelielas suaujas
• Sviests ¼ paciņas
• Skābais krējums 80 g. jeb 2 ēdamkarotes
• Timiāns 1 zariņš
• Sāls pipari pēc garšas

Uz pannas izkausē sviestu, apcep strēmelītēs sagrieztu vistas fileju, pievieno gailenes, apcep 2- 3 min. Pēc tam pievieno svaigus spinātus, ko apcep apmēram 2-3 minūtes vai arī līdz brīdim, kad spināti sakrītas. Uz pannas uzsilda tortiļas, arī šeit ir svarīgi, lai tās netiktu apdedzinātas. Apcepto masu kārto tortiļās, virspusē tiek uzklāts biezpiens, pēc tam visu sarullē. Tortiļas tiek ievietotas dziļajā sacepuma pannā, ēdienu pārlej ar skābo krējumu, sarkano salsu un pārber ar rīvētu sieru. Liek cepeškrāsnī un cep apmēram 10 minūtes 200° C temperatūrā.

Photo: Tex-Mex

Plūmju griljāža ar mājas saldējumu un cukurniedru cukura sīrupu 4 personām

• Plūmes 600 g.
• Cukurs 50 g., jeb 2 ēdamkarotes
• Kanēlis 10 g.
• Saldējums
• Cukurniedru cukurs 100 g.
• Ūdens 50 g.

Plūmes atbrīvo no kauliņiem, pēc tam tās sagriež uz pusēm. Apstrādātās plūmju pusītes pārber ar cukuru un kanēli. Plūmes liek cepties cepeškrāsnī apmēram 10 minūtes 180° C temperatūrā. Katliņā uzvāra ūdeni, tam pievieno cukurniedru cukuru un reducē to tik ilgi, kamēr cukurs sāk sabiezēt. Karstās plūmju pusītes pasniedz kopā ar saldējumu, ko pirms pasniegšanas pārlej ar sīrupu.

TEX-MEX RESTORĀNi
 

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: