VĪRIEŠU ĒŠANAS PARADUMI

Pievienots: 01.03.2013.Autors: Maruta Goilo, maruta.lv Skatījumi: 4 / 492

Photo by USDAgov, CC license

Zinātnieki jau sen ir pamanījuši likumsakarīgu starp cilvēka raksturu un gastronomiskajiem paradumiem. It īpaši viegli pēc tā ir raksturot vīrieti. Kaut vai tāpēc, ka sievietes biežāk ievēro diētu un tāpēc viņu ēšanas paradumi nav tik acīm redzami.

Saldumi un šokolāde

Veselību stiprina tikai melnā, rūgtā šokolāde, kuru iesaka ne vairāk kā 3 – 4 gabaliņus dienā. Jā vīrietis ēd piena šokolādi, Snikerus, cepumus, vafeles un citus saldumus, tas liecina, ka viņam trūkst mīlestības un uzmanības.

Saldummīļi visbiežāk ir pieķērušies radiem, draugiem un kolēģiem. Ikviens strīds, arī visniecīgākais, priekš viņiem ir traģēdija. Tādi vīrieši „rakāsies” sevī, vainos sevi un tikai sevī meklēs visu nelaimju cēloni. Visus šos pārdzīvojumus vīrietis „baro” ar šokolādi un citiem saldumiem. Mēs visi esam pamanījuši, ka grūtos brīžos roka vienmēr stiepjas pēc kādas konfektes. Taču viena lieta ir ēst saldumus stresa laikā un pavisam cita – ēst tos vienmēr.

Gaļa

Gaļas ēdāji ir valdonīgi un agresīvi reālisti. Tādi vīrieši kļūst vai traki, ja vakariņās kotletes vietā viņiem tiek pasniegti dārzeņu salāti.

Piena produkti

Piena produktu mīļotāji grib, lai par viņiem visu laiku rūpējas. Vīrietis, kurš dzer pienu un kefīru, bet rītu sāk ar jogurtu, ir mīļš un uzmanīgs. Piena piekritēji mīl dzīvniekus, bērnus un vēlas lielu ģimeni. Vientuļi vīrieši, kā likums, iegādājas suni vai kaķi, jo atrasties viens dzīvoklī šis cilvēks nespēj.

Rieksti

Rieksti garšo tiem, kuri visu laiku grib būt pirmie un uzvarētāji visās situācijās.

Fast food, čipsi, sausiņi

Fast-food, čipsi un sausiņi garšo tiem vīriešiem, kuri grib darboties ātri, pēc likuma un kurus visādi birokrātiski šķēršļi izved no pacietības. Tie ir enerģiski vīrieši, kurus monotons darbs un rutīna izved no pacietības.

Vienkāršs ēdiens

Vienkāršs ēdiens ir askētu izvēle. Nekādu delikatešu vai sarežģītu recepšu, ēdiena sastāvdaļām un tā pagatavošanai jābūt vienkāršai. Nekādu mērču, nekādu garšvielu. Kaut ko īpašu sev var atļauties tikai īpaši svinīgos gadījumos.

Vienkāršus ēdienus izvēlas arī tie vīrieši, kuri ir nemierā ar savu dzīvi. Viņi uzskata, ka tas ir lieks naudas un laika tēriņš. Kāpēc gatavot garneļu kokteili, ja var izvārīt griķu putru?! Kāds teiks, ka tā ir ekonomija. Taču ja sieviete vēlas izbaudīt dzīvi visās tās krāsās, tad no tāda „ekonomista” viņa ātri vien muks projām.

Gardēži

Gardēži, tieši otrādi, ir dzīvespriecīgi vīrieši. Viņi mīl dzīvi, piedzīvojumus, visu jauno un eksperimentus ne tikai ar ēdienu.

Asi ēdieni

Asu ēdienu cienītāji (it īpaši tie, kam garšo asas mērces un piedevas) ir temperamentīgi un kaislīgi vīrieši, avantūristi un piedzīvojumu meklētāji. Kad dzīvē sāk trūkt asu izjūtu, viņi ķeras pie čili pipara. Šīs tieksmes otrā vīrieša rakstura puse ir greizsirdība, privātīpašnieka instinkti, strauja daba, neapdomīga rīcība, spontāni lēmumi un tml.

Gurķi

Gurķus izvēlas jūtīgi vīrieši, kas ir spējīgi apēst kilogramiem svaigu gurķu. Šie vīrieši būs sajūsmā par dārzeņu salātiem uz vakariņu galda un vēl ilgi pēc tam slavēs garšīgās vakariņas.

Kāposti, pupas

Kāpostus un pupas dievina neizlēmīgi vīrieši, kuriem ir raksturīgi par visu šaubīties un bezgalīgi ar visiem apspriesties, jo viņiem ir ļoti grūti pieņemt patstāvīgus lēmumus. No vienas puses, tas pasargā no kļūdām, bet no otras – tas ir tik garlaicīgi un kaitinoši! Turklāt pa šo laiku vīrietim paiet garām visas lieliskās iespējas, ko piedāvā dzīve, un ieguvējs no šāda rakstura viņš noteikti nav.

Sālījumi, marinādes

Sālījumi un marinādes noteikta vīriešu kategorija izvēlas pat tad, kad ir pieejami svaigi dārzeņi un augļi. Uzmanieties no tādiem vīriešiem, jo visbiežāk tie ir mājas tirāni, kas sievieti spēj iedomāties tikai pie plīts un ir pārliecināti, ka ar sievieti nav jārēķinās. Tā ka, ja vīrietis Jums piedāvā visu rudeni sālīt, skābēt un marinēt, rūpīgi padomājiet, vai nenāksies visu dzīvi nostāvēt pie plīts.

Burkāni, āboli

Svaigus burkānus un ābolus mīl psihiski stabili vīrieši, kuri vienmēr ir gatavi dialogam, risināt problēmas un piekāpties. 

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: