Rīga varētu kļūt par vienu no top vietām pasaulē viesmīlības jomā

Pievienots: 12.03.2015.Autors: Nightjar Skatījumi: 1 / 156

Gabriele Manfredi, publicitātes foto

Lai iepazīstinātu ar pasaules tendencēm un uzstātos ar prezentāciju, Rīgā viesojās viens no izcilākajiem bārmeņiem pasaulē Gabriele Manfredi, kurš šobrīd strādā Londonas bārā Nightjar*, kurš pagājušajā gadā tika atzīts par otro labāko kokteiļbāru pasaulē. Vizītes laikā Gabriele Manfredi sniedza kokteiļmeistarības paraugstundas, dalījās ar pasaules tendencēm dzērienu jomā, kā arī iespaidos par Rīgu, uzsverot, ka „Rīgai ir visas iespējas kļūt par vienu no top vietām pasaulē kokteiļbāru un viesmīlības nozarēs”.

Gabriele Manfredi, kurš savu karjeru uzsāka jau 13gadu vecumā, Rīgā viesojās pirmo reizi. Vizītes mērķis bija sniegt kokteiļmeistarības paraugstundas, iepriecinot rīdziniekus un pilsētas viesus ar pasaules tendencēm kokeiļu jomā. Sadarbībā ar Pernod Ricard Latvia divu vakaru garumā apmeklētājiem bija iespēja baudīt četrus unikālus kokteiļus, kurus īpaši šim notikumam par godu Gabriele Manfredi prezentēja izsmalcinātā kokteiļbāra XIII apmeklētājiem, un vairākus no kuriem šobrīd var baudīt godalgām bagātajā Londonas bārā Nightjar.

Kokteiļu industrija pēdējo  gadu laikā ir ļoti mainījusies, ļoti augusi. Neviens sevi cienošs restorāns vai bārs vairs nevar atļauties servēt garlaicīgus kokteiļus, kur vienkārši kopā tiktu sajaukts alkohols ar sulu vai saldu gāzētu dzērienu. Šobrīd kokteiļu industrija jau ir sasniegusi zinātnes līmeni un bārmeņa ikdienas darbs ir mācīties un veikt nemitīgus eksperimentus, mēģinot atrast arvien jaunas garšas un smaržas buķetes”, uzsver titulētais bārmenis.

Vienlaikus Gabriele Manfredi uzsver, ka kokteiļu mekā Londonā šobrīd modē atgriežas klasika, kokteiļi, kuri tika piemirsti, bet tagad ar nelielām variācijām, bauda savu kāpienu uz slavas triumfu. Piemēram, Manhattan, Negroni, Old Fashioned. Pieprasīts ir arī tik populārs kokteilis kā Gin Fizz. Vienlaikus tendences liecina, ka kokteiļi salīdzinājumā ar ēdieniem vairs nespēlē otrā plāna lomu. Šefpavāra radītie ēdieni var kalpot kā iedvesmas avots jaunu kokteiļu tapšanā un otrādi – kokteiļi nereti iedvesmo šefpavārus jaunu šedevru radīšanā.

Vaicājot, cik ļoti pasaules vēsmas var just arī Latvijā, titulētais bārmenis uzsver, ka ir patīkami redzēt, ka kokteiļu kultūra ir redzama ne tikai Londonā, kura ir tik liela un unikāla šajā jomā, bet, ka tā attīstās pa visu pasauli, tai skaitā Rīgā.

Vakar es biju vienā veikaliņā, kurā redzēju daudz dažādas garšvielas, sausos augļus, un es sapratu, ka šeit, Rīgā, var dabūt praktiski visu, lai sāktu nodarboties ar mākslu konkrētajā industrijā. Līdz ar ko, lai gan Rīga ir ļoti maza pilsēta, tai ir visas iespējas kļūt par vienu no top vietām pasaulē bāru un kokteiļu industrijas ziņā, taču to nevar sasniegt vienkārši atverot bāru un stāvot aiz letes. Bārmeņiem ir daudz jāstrādā mājās, jāveic pētījumi un eksperimenti ar sastāvdaļām. Pēc darba maiņas ir jāiet uz augļu, ziedu tirgu, mēģinot atrast jaunus, neredzētus un pat nepazīstamus produktus, lai ar tiem eksperimentētu. Sajaukt dažas visiem zināmas sastāvdaļas var jebkurš, taču problēmas sākas, kad jāsāk eksperimentēt, lai radītu ko īpašu, jaunu, ar unikālu garšas buķeti. Taču nepārtraukta eksperimentēšana, zināšanu pilnveidošana ir vienīgais veids kā plūkt uzvaras laurus šajā jomā”, stāsta viens no labākajiem pasaulē bārmeņiem Gabriele Manfredi.

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: