Vidusjūras virtuves restorāns "Riviera" atklāj austeru bāru

Pievienots: 25.01.2017.Autors: restorāns "Riviera" Skatījumi: 1 / 394

Publicitātes foto

Rīgas klusajā centrā esošais Vidusjūras virtuves restorāns "Riviera" ir paplašinājis savu darbību, izveidojot greznu zāli ar iebūvētu austeru bāru. Tajā pieejams vairāk par duci dažādu austeru–gan pasaulē labi zināmas austeres, gan arī plašākai publikai mazāk pazīstamas jūras veltes jaunās garšās.

Jaunatklātais austeru bārs saviem apmeklētājiem piedāvā ne tikai klasiskās austeres, kā Gillardeau (bagātīga, vienlaikus saldena un sāļa garša ar maigu augļu pēcgaršu), Perle Blanche (saldena, svaiga garša ar riekstu pēcgaršu) un Tsarskaya (lieliska sabalansēta salda un nedaudz sāļa garša), bet arī līdz šim mazāk populāras delikateses, kuras, pateicoties restorāna šefpavāra Jāņa Sokolovska īpašajām receptēm – dažādām piedevām un atbilstošām mērcēm, baudāmas pavisam citā gaisotnē, apmierinot pat visprasīgāko austeru gardēžu prasības.

Plašajā jūras velšu klāstā ir pieejamas austeres Utah Beach (krēmīgi salda ar riekstu garšu), kuras mēz dēvēt par austeru Rolsroisu. Tāpat ēdienkartē atrodamas austeres Umami (intensīvi pikanta, salda, krēmīga ar jūras aļģu pēcgaršu), kurās sastopama viena no piecām garšas sajūtām. Nevelti Umami japāņu valodā nozīmē “garša”. Savukārt austeres Ostra Regal Gold (salda lieliski sabalansēta ar riekstu pēcgaršu) ir īpašas ar to, ka augšanas procesā katra austere tiek berzēta viena gar otru, tā rezultātā austeres aug nevis garumā, bet dziļumā, kļūstot gaļīgākas.

Pārsvarā ēdienkartē pieejamās austeres ir audzētas Francijas, Īrijas, Portugāles un Nīderlandes mākslīgajos rezervuāros. Piedāvājumā ir ne vien austeres un austeres ar piedevām, bet arī austeru zupa un pat ceptas austeres. Lai labāk izjustu austeru ēdienu garšas nianses, restorāns piedāvā baudīt pie austerēm arī garšas kārpiņu atjaunotāju–dzērveņu sorbertu ar rozā prosecco.

"Austeru bāra izveide ir loģiska atbilde uz mūsu klientu vēlmēm, jo klienti vēlas svinēt svētkus restorānā individuālāk un īpašāk, tāpēc esmu gandarīts, ka beidzot šādu iespēju spējam nodrošināt. Austeru uzkodas ir baudāmas ne tikai jaunajā zālē, bet arī visā restorānā, līdz ar to "Rivieras" jūras velšu sortiments ir kļuvis vēl bagātīgāks," stāsta restorāna "Riviera" šefpavārs un līdzīpašnieks Jānis Sokolovskis.

Ņemot vērā, ka ceturtdiena restorānā "Riviera" ir zivju diena, trešdiena, kopš austeru bāra atklāšanas, ir pasludināta par austeru dienu, kad klienti ar jūras delikatesēm tiks īpaši lutināti. Visas dienas garumā par viesu kulināro labsajūtu rūpēsies pavārs, būs pieejami piedāvājumi ar četru kārtu austeru ēdienkarti, ko papildinās speciāli pie austerēm piemeklēti dzirkstošie vīni, fonā skanēs dzīvā mūzika, kā arī notiks dažādas akcijas.

Austeru bāra zālē ir līdz 40 sēdvietām, bet kopējā platība ir ap 80 m2, un tā ir īpaši piemērota nelielu privātu pasākumu atzīmēšanai svinīgā gaisotnē.

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: