Rīgā aizvadīts krāšņs romu kultūras festivāla ieskaņu koncerts

Pievienots: 13.08.2016.Autors: Tex-Mex Skatījumi: 1 / 208

Tex-Mex restorāns, publicitātes foto

Šonedēļ ceturtdienas vakarā pašā Rīgas centrā, saulainajā restorāna “Tex-Mex” pagalmā, Dzirnavu ielā 59, norisinājās krāšņs Starptautiskā Romu Kultūras festivāla ieskaņu koncerts. Ar tradicionālo ēdienu un dzērienu paraugdemonstrējumiem, degustācijām un vienreizēju AME-ROMA koncertu vakara izskaņā, biedrība “ROMU KULTŪRAS CENTRS” iepazīstināja ar romu kultūras mantojumu, kā arī vērsa uzmanību uz romu integrāciju Latvijā.

Uz pasākumu pulcējās gan romi, kas ir Eiropā lielākā etniskā minoritāte, gan citu tautību pārstāvji, kas dzīvo Latvijā. Koncerta viesi tika iepazīstināti ar plašo romu kultūras mantojumu un tradīcijām. Ar svinīgām uzrunām uzstājās Starptautiskās Romu Apvienības (IRU – apvieno 43 valsts) prezidents Normunds Rudevičs, pazīstamais operas tenors, mākslinieks, aktieris un festivāla līdzorganizators Telmans Guževskis un mākslinieciskais režisors un festivālu organizators, leģendārais Ļevs Ostrovskis.

Tex-Mex restorāns, publicitātes foto

Ģitāru skaņu pavadīti, sanākušie varēja ne vien acīm baudīt interesantus nacionālās virtuves ēdienu un dzērienu paraugdemonstrējumus, bet arī tos nogaršot. Vakara izskaņā pasākuma apmeklētājus priecēja Latvijā populārā un harizmātiskā čigānu dziesmu un deju grupa “AME-ROMA”.

Ieskaņu koncerts restorāna “Tex-Mex” pagalmā bija pirmais vēstnesis Starptautiskajam Romu kultūras festivālam “ROMA WORLD”, kas jau otro gadu dāvās skatītājiem neaizmirstamas emocijas, turpinās iepazīstināt un pārsteigt skatītājus un  ar pasaulē slaveniem romu (čigānu) mūziķiem no vairāk nekā 15 pasaules valstīm, ieskaitot: Spāniju, Franciju, Itāliju, Čehiju, Rumāniju, Moldovu, Ukrainu, Krieviju, Lietuvu, Zviedriju u.c. Festivāls norisināsies no 2016.gada 18. līdz 20. augustam Dzintaru koncertzālē, Jūrmalā. Festivālu organizē Biedrība „Romu Kultūras Centrs” un Starptautiskā Romu Apvienība (IRU), kas apvieno 47 pasaules valstis.

Tex-Mex restorāns, publicitātes foto

Festivāla laikā uzstāsies mākslinieki no visas pasaules. Izcilais mūsu laika ģitārists Tchavolo Schmitt (Francija), nodrošinās iespēju baudīt viņa izpildījumā džezu Manush. “Teātra Romen“ labākie mūziķi, dziedātāji un aktieri un tā vadītājs, Krievijas tautas skatuves mākslinieks, Romans Grokhoļskis. Padomju kino un teātra leģenda, tagad pasaulslavena vadošā aktrise Norvēģijas Nacionālajā teātrī  “PARADISE” – RAJA Udovikova. Santino Spinelli (Itālija) – virtuozs, Itālijas instrumentālists no Romas.

“Terne Chave”, kas tiek uzskatīta par vienu no vecākajām un slavenākajām muzikālajām grupām no Čehijas Republikas, sniegs reālu čigānu ROMNROLL. Tradicionāls Baltijas romu virziens mūzikā: kolektīvs no Lietuvas “Sare Roma” un  Latvijas kolektīvs  “Ame-Roma” ar izcilajām solistēm māsām Rudevičs! Un arī festivāla programmā krāšņums ar Balkānu garšu, Kubas ģitāra, cimbala un vijoles – Ungāru - Ukrainas muzikālais virziens, čigānu pop, tautas, klasiskā un cross-over stilu mūzika. Kā īpašie viesi uzstāsies slaveni mūziķi, kas sniegs muzikālus pārsteigumus.

Tex-Mex restorāns, publicitātes foto

Tex-mex

Restorāns
Dzirnavu iela 59, Rīga
Šodien: 00:00-24:00

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: