Britu mēnēša ietvaros rīdziniekus iepazīstina ar tradicionālo britu virtuvi

Pievienots: 24.11.2015.Autors: KASHA Gourmet Skatījumi: 1 / 247

KASHA Gourmet publicitātes foto

Pēc Lielbritābijas vēstniecības Latvijā iniciatīvas novembris šogad tika pasludināts par Britu mēnesi, kad Rīgā notiek vairāki izglītojoši un izklaidējoši pasākumi, kuri iepazīstina sabiedrību ar britu kultūru vairākās jomās, tai skaitā kulinārijā.

21. novembrī Stockmann kafejnīcā notika īpašā degustācija - restorāna KASHA Gourmet šefpavārs un koncepcijas autors Deniss Ivankovs piedāvāja klasiskās britu brokastis, pagatavotas netradicionālajā restorāna koncepcijas iedvesmotā veidā. Angļu brokastis, kas tradicionāli uz viena šķivja apvieno olas, ceptās pupiņas tomātu mērcē, sēnes, tomātus, asins desiņas, kupatus un šķiņķi, ir visā pasaulē zināms rīta ēdiens kā viens no pazīstamākajiem britu kultūras simboliem.

"Lielbritānija ir ziemeļu valsts ar diezgan bargu klimatu, kas nosaka produktu pieejamību un izvēli. Taču britu virtuve ir ļoti daudzpusīga un tuva mūsu gastronomiskai psiholoģijai, tā ir salīdzinoši smaga, un tajā ir daudz gaļas ēdienu. Ne par velti briti veiksmīgi audzē augstākās kvalitātes gaļas šķirnes lopus. Pie tam, pasaules labāko šefpavāru sarakstā ir sastopami daudzi vārdi tieši no Lielbritānijas, sakarā ar ko šajā valstī restorānu kultūra ir attīstīta ļoti augstā līmenī," stāsta restorāna KASHA Gourmet šefpavārs un līdzīpašnieks Deniss Ivankovs, kurš bez citiem starptautiskiem sasniegumiem strādājis restorānā ar Mišlena zvaigzni Juniper un slavenā futbola kluba Manchester United stadiona restorānos Mančesterā, Lielbritānijā.


Britu mēneša ietvaros vairākos Rīgas restorānos bija pieejams īpāšais britu virtuves piedāvājums. Piemēram, restorāns KASHA Gourmet saviem klientiem piedāvāja klasisko angļu ēdienu "Beef Wellington", kas tika ļoti augstu novērtēts apmeklētāju vidū, līdz ar ko restorāns nolēma iekļaut šo ēdienu savā pamatēdienkartē. "Beef Wellington" vai liellopu gaļa velingtona gaumē - kārtainā mīklā cepta liellopu gaļa - ir vēl viens visā pasaulē pazīstams klasisks angļu ēdiens.



Restorāns KASHA Gourmet piedāvā izsmalcinātus un oriģinālus ēdienus kā pašā restorānā, tā arī izbraukuma banketos. Bez ēdieniem, kuros galveno lomu spēlē graudi - bulgurs, rīsi, kinoa, lēcas un citi, restorāna ēdienkartē ir daudz klasisku pasaules ēdienu, kā piemēram, Cēzara salāti, pastas u.c., tomēr KASHA Gourmet tiem visiem ir savs raksturs un izpildījums.

KASHA Gourmet

Restorāns
Stabu iela 14, Rīga
Šodien: 11:00-23:00

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: