Restorānu tīkls “Tex-Mex” noskaidro savus elitārākos pavārus

Pievienots: 30.10.2014.Autors: Tex-Mex Skatījumi: 1 / 459

Tex-Mex publicitātes foto

Pirmo reizi vēsturē SIA “GMG Catering”, kas sevī ietver tādus atpazīstamus zīmolus kā restorānu tīklu “Tex-Mex”, “Tex-Mex Republic” un bistro “Cantine”, organizēja savu pavāru konkursu. Sacensību ietvaros katram dalībniekam bija jāpaveic trīs uzdevumi jeb pēc īpašiem noteikumiem jāpagatavo trīs ēdieni, kurus izvērtēja stingra žūrijas komisija, nosakot “Tex-Mex” čempionu.

Labākos pavārus noteica īpaši atlasīta žūrija, kuras sastāvā bija restorānu tīkla “Tex-Mex” mārketinga direktors Aleksejs Krivcuns, personāldaļas vadītāja Sanita Kuzmina, uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Guntars Stabulnieks, pārtikas tehnoloģe Inga Bērziņa un Anna Pavļenko. Savukārt konkursu vadīja šarmantā “Tex-Mex” restorāna mārketinga speciāliste Agnese Puriņa.

Tex-Mex publicitātes foto

Kā jau katram pavāram daļa darba vienmēr ir jāpaveic vēl pirms ierašanās darbā, tāpēc pirmo uzdevumu, pagatavot desertu, varēja paveikt neklātienē. Par “Tex-Mex” deserta pavēlnieci tika atzīta Mārīte Isakova no Kauguru “Tex-Mex” restorāna, kuras gardajam veikumam žūrija nespēja pretoties. Viņas sagatavotais saldais ēdiens tiks iekļauts jaunajā Ziemassvētku ēdienkartē, tāpēc ikvienam interesentam būs iespēja nobaudīt Mārītes triumfa desertu.

Otrs uzdevums bija krietni izaicinošāks. Tā nosaukums “Melnā kaste” jau runā pats par sevi. Dalībnieki par sastāvdaļām, ar kurām bija jāgatavo ēdiens, uzzināja tikai tad, kad tika dots starts uzdevuma izpildei. Melnajā kastē atradās vairākas sastāvdaļas, no kurām var pagatavot salātus, taču šis uzdevums kļuva vēl izaicinošāks un radošāks, jo katrs dalībnieks varēja pievienot visu, ko bija paņēmuši līdzi no mājām. Žūrija, izvērtējot pavāru veikumu, secināja, ka katrs ēdiens ir atšķirīgs, ar savu “odziņu” un īpašu radošo izpildījumu. Vislielāko atzinību izpelnījās Maskavas ielas (Rīgā) „Tex-Mex” restorāna pavāra Mārtiņa Veinberga pagatavotie salāti, pasludinot Mārtiņu par kategorijas uzvarētāju.

Tex-Mex publicitātes foto

Vienmēr esam uzskatījuši, ka veselīga iekšējā konkurence attīsta darbiniekus un paaugstina restorāna konkurētspēju. Tieši tāpēc rīkojām šādu konkursu, kur jebkurš dalībnieks nepiespiestā atmosfērā varēja izpausties, parādot savu radošumu pavārmākslā. Prieks, ka visi dalībnieki konkursam pievērsa lielu uzmanību, ko varēja redzēt arī ēdienu kvalitātē. Nākotnē noteikti turpināsim rīkot šādus konkursus,” stāsta viens no žūrijas locekļiem Aleksejs Krivcuns.

Savukārt trešajā uzdevumā bija jāpagatavo otrais ēdiens (gaļas vai zivs). Daļu no uzdevuma pavāri varēja paveikt mājās, izdomājot, ko tieši viņi vēlas gatavot. Vislabāk ar visu tika galā Edgars Krūtainis, kuru ikdienā var sastapt t/c “Domina” esošajā “Tex-Mex Republic” restorānā.

Tex-Mex publicitātes foto

Lai sanākušajiem viesiem un žūrijas locekļiem nebūtu garlaicīgi, tika organizētas dažādas aktivitātes. Šajā dienā visa centrā bija kulinārija, tāpēc arī uzdevumi bija par ēdieniem – ēdienu sastāvdaļu uzminēšana, erudīcijas pārbaudes, izzinot ēdienu vēsturi. Svarīgi, ka dalībnieki varēja ne tikai pārbaudīt savas teorētiskās zināšanas, bet tās arī pielietot praksē, jo viens no interesantākajiem uzdevumiem bija aklā garšvielu degustēšana. Katrs viesis varēja saņemt asu un piparotu pārsteigumu, izgaršojot pašas asākās Meksikas ēdienu piedevas.
 

TEX-MEX RESTORĀNI

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: