Vīnzinis Raimonds Tomsons dalās ar padomiem un ieteikumiem, kā ikdienas vīna baudīšanu padarīt interesantāku un vienkāršāku

Pievienots: 13.09.2016.Autors: Prike Latvija Skatījumi: 1 / 213

Dzēriena un ēdiena baudīšana kļūst arvien nozīmīgāka ne tikai svētku reizēs, bet arī ikdienas notikumos. 7. labākais vīnzinis pasaulē un Prike LV vēstnesis Raimonds Tomsons iesaka ne tikai baudīt, bet arī mācīties, jo tas ļauj sasniegt jaunu pieredzes līmeni.
 

Ļaujies eksperimentiem

Sezona ir viens no vadošajiem aspektiem, kas nosaka dzēriena izvēli. Siltajā laikā aktualitāte ir un paliek vieglie un dzirkstošie vīni, bet tas nebūt nenozīmē, ka ir jāaizmirst kāds iecienīts dzēriens. Vajag ļauties drosmīgiem eksperimentiem, baudot klasiskos dzērienus ārpus to ierastā formāta.

Esi radošs

Vīns papildina ēdienu, bet nevajag baidīties pārkāpt pieņemtās robežas. Rozā vīnu var baudīt gan pie gaļas, gan pie zivīm. Sarkano vīnu var viegli atdzesēt un dzert pie zivs, bet balto vīnu var baudīt ar rotaļīgi pagatavotu vistu.

Nav pamata stresam

Vīna baudīšana ir izkopjama maņa, kuras pamatā ir zināšanas. Tās tiek attīstītas, nogaršojot dažādus vīnus, ceļojot un redzot vīnus to dabiskajā vidē. “Mums katram ir iespēja kļūt par vīna pazinēju” iedrošina Raimonds Tomsons, Prike Latvija somaljē.

Respektē vīnu

Ar zināšanām tiek izprasts vīns un mēs tiekam sagatavoti tā baudīšanai. Iepazīstot vienu vīnu, nevajag pie tā palikt – tikai izmēģinot dažādus stilus, var iemācīties to atšķirības. Tiek atrasta dažādība balansā, izprasta noturībā un pēcgaršā. Tādejādi mainās pieredze un pati garša, ļaujot baudīt jau specifiskāku vīnu.

Nebaidies

Pēdējos 15 gados vīna kultūra Latvijā ir strauji attīstījusies, ļaujot sabiedrībai būt izglītotai, iepazīt vīna nozari un tās pārstāvjus, kā arī vīnam kļūt par ikdienas sastāvdaļu. Tomēr nevar noliegt, ka aizspriedumi vēl valda un to ietekme ir jūtama - nebaidies no vīnziņa un jautā viņam padomu.

3 zelta likumi

Lai vīns un tā pasniegšana būtu izdevusies gan pie svētku galda, gan laiskā piknikā, ir trīs nosacījumi – pareiza temperatūra, kuru var regulēt ar ledu, piemērotas glāzes un korķu attaisāmais. Ar šiem priekšnosacījumiem visam ir jābūt lieliski.

3 pareizās atbildes

Izvēloties vīnu, ir jāsniedz atbildes uz trīs jautājumiem – kur es došos baudīt vīnu, ar ko es to kopā baudīšu un kāpēc es to baudīšu, tādējādi izkristalizējot svarīgāko informāciju, kas palīdzēs pasākumam sagatavoties bez liekām raizēm.

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: