Lido pavasara sezonas produktu kalendārs

Pievienots: 20.03.2014.Autors: Lido Skatījumi: 1 / 208

Attēls no Lido pavasara sezonas kalendāra

Iestājoties siltākam laikam, ir svarīgi lietot uzturā produktus, kas palīdz uzņemt organismam nepieciešamo vitamīnu devu un novērš tipisko pavasara nogurumu. Īpaši efektīvi šajā ziņā ir sezonas produkti, piemēram, bērzu sulas, diedzēti graudi un sēklas. Lai veicinātu šo produktu izmantošanu ikdienas maltītēs un atvieglotu izvēli iepērkoties, LIDO sadarbībā ar uztura speciālistiem ir izveidojuši Pavasara sezonas produktu kalendāru. Tas ir praktisks ceļvedis veselīgam un vitamīniem bagātam uzturam pavasara sezonā. Arī LIDO bistro tuvākajos mēnešos plašā klāstā būs pieejami ēdieni, kas gatavoti no ieteicamajiem pavasara produktiem.

Pieaugot veselīga dzīvesveida popularitātei, cilvēki ne tikai pievēršas fiziskajām aktivitātēm, bet arī vairāk domā par uzturu un nopietnāk izvērtē tā kvalitāti. Visbiežāk, pievēršoties veselīgai ēšanai, cilvēki palielina ikdienas uzturā augļu un dārzeņu īpatsvaru, kā arī atsakās no trekniem un miltainiem ēdieniem. Tomēr ne visi zina, kurus produktus labāk izvēlēties pavasarī, lai uzņemtu vajadzīgos vitamīnus.

„Rūpējoties par LIDO ēdienkartes daudzveidību, īpašu uzmanību pievēršam aktuālajiem augļiem un dārzeņiem. Pavasara sākumā sezonas produktu patēriņš mūsu bistro tīklā pieaug par vairāk kā 10 procentiem. Piemēram, šobrīd īpaši iecienīti ir svaigie salāti un svaigi spiestas sulas,” norāda AS LIDO valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa. „Sezonālā ēdienkarte ir labs veids, kā veicināt sabiedrības izpratni par to, kurš produkts un kurā laikā ir cilvēka veselībai vērtīgākais. Lai Latvijas iedzīvotāji gan iepērkoties veikalā, gan arī gatavojot mājās zinātu, kuras maltītes sastāvdaļas ir īpaši vērtīgas pavasarī, jau otro gadu sadarbībā ar uztura speciālistiem veidojam sezonas produktu kalendāru. Šoreiz tas ir praktisks materiāls, ko ikviens var izmantot martā, aprīlī un maijā, liekot uz šķīvja ēdienus, kas nostiprina veselību un sniedz papildu enerģiju pēc nogurdinošās ziemas, kā arī priecē garšas kārpiņas.

LIDO Pavasara sezonas produktu kalendārs atklāj, ka martā līdz ar pirmajām pavasara vēsmām svarīgi veikt ķermeņa attīrīšanu, dzerot bērzu sulas. Bet, lai izvairītos no pavasara sezonai tik raksturīgā noguruma, ieteicams uzņemt papildu vitamīnus, lietojot uzturā riekstus un diedzētas sēklas, graudus. Uztura speciālisti uzsver, ka diedzēšana ir vienkāršs un interesants process, ko var īstenot pat dzīvoklī uz palodzes. Īpaši piemērotas diedzēšanai ir redīsu, sinepju, krešu sēklas un lēcas.

LIDO iesaka aprīlī ēst vairāk svaigus salātus. Savukārt uztura speciālisti tradicionālajiem lapu salātiem aicina pievienot pieneņu lapas un spinātus – tie ir vērtīgs dzelzs avots, kas ļauj uzlabot hemoglobīna līmeni asinīs. Maija ēdienkartē ieteicams iekļaut arī skābenes un zemenes, kas ir bagāts C vitamīna avots, taču satur maz kaloriju. Tāpat augsta vitamīnu koncentrācija ir sparģeļos un rabarberos.

Pavasara sezonas produkti LIDO bistro tīkla ēdienkartē plašā klāstā būs pieejami gan martā, gan arī aprīlī un maijā. Apmeklētāju ērtībai tie atzīmēti ar īpašu norādi – „Sezonas gardums”.

LIDO Pavasara sezonas produktu kalendārs pieejams ŠEIT

Visi LIDO BISTRO

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: