Gavēņa laika receptes

Pievienots: 17.12.2013.Autors: Tex-Mex Skatījumi: 1 / 220

Advente ir mierpilns un apcerīgs laiks, kas palīdz mums sagatavoties svētku brīnumam. To aizvadām, cenšoties sakārtot lietas un telpu ap mums, kā arī paši sevi – domas, emocijas, izjūtas. Tāpēc kristīgajā tradīcijā būtiska Ziemassvētku gaidīšanas sastāvdaļa ir gavēnis, kas ar saprātīgiem uztura ierobežojumiem un mērenību palīdz cilvēkiem šķīstīt savu dvēseli, prātu un ķermeni. Arī “Tex-Mex” restorāni saviem apmeklētājiem visu Adventes mēnesi, gadumijā un janvāra pirmajā nedēļā piedāvā īpašu gavēņa ēdienkarti, tostarp griķu zupu ar dārzeņiem, garnelēm un bazilika pesto un laša fileju ar pērļu kuskusu, apelsīna dzērveņu mērci un svaigajiem cukīni salātiem.

Laša fileja ar pērļu kuskusu, apelsīna dzērveņu mērci un svaigajiem cukīni salātiem, 4 personām

Laša fileja 800 gr.
Pērļu kuskus 200 gr.
Cukīni 320 gr.
Burkāni 200 gr.
Paprika 200 gr.
Sīpoli 100 gr.
Parmezāna siers 50 gr.
Apelsīni 400 gr.
Dzērvenes 60 gr.
Bazilika pesto 50 gr.
Balzamiko krēms 50 gr.
Cukurs 40 gr.
Sāls
Pipari

Pagatavošana:

Pērļu kuskusu novāra, tikmēr uz pannas apcep dārzeņus, kas ir sagriezti nelielos kubiņos. Kad dārzeņi gatavi, pievieno pērļu kuskusu un nedaudz ūdeni, lai garšas savijas kopā. Beigās pievieno smalki sarīvētu parmezāna sieru. No apelsīna izspiež sulu, ko liek vārīties, pievienojot cukuru un reducē to. Pēc tam pievieno dzērvenes un nedaudz novāra iegūto masu. Cukīni ar kartupeļu mizojamo nazi tiek sagriezts garenās strēmelēs, ko sajauc ar bazilika pesto. Savukārt laša fileju sagriež servējamās porcijās, pārkaisa ar sāli un pipariem un liek cepties uz pannas ar ādu uz leju, apcep zeltaini brūnu no visām pusēm.

Griķu zupa ar garnelēm un bazilika pesto, 4 personām

Burkāni 100 gr.
Sīpoli 100 gr.
Cukīni 200 gr.
Ķirbis  300 gr.
Garneles tīrītas 200 gr.
Dilles  20 gr.
Bazilika pesto 50 gr.
Griķi 150 gr.
Ūdens 
Ķiploki 1 galviņa
Sāls 
Pipari

Pagatavošana:

Burkānus, cukīni un ķirbi sagriež nelielos kubiņos un apcep uz pannas zeltaini brūnus. Pēc tam pievieno sasmalcinātu ķiploku un nedaudz apcep. Katlā uzvāra ūdeni un pievieno saceptos dārzeņus un griķus. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Vāra, kamēr griķi ir mīksti. Kad zupa ir gatava, to salej šķīvjos pa porcijām, virsū liek garneles un pārsmidzina ar bazilika pesto.

TEX-MEX RESTORĀNI
 

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: