BarRadar ēd: PLANETA

Pievienots: 15.03.2014.Autors: BarRadar Skatījumi: 5 / 1171

Photo by BarRadar

Jau krēsloja, laiks bija mēreni vēss, patīkams piektdienas vakara pastaigai pa Vecrīgu. Restorānā Planeta ieradāmies 19:00, kur pie durvīm sagaidīja laipna meitene un pa vīteņu kāpnēm pvadīja uz otro stāvu. Viesmīlis laipni ierādīja galdiņu un palīdzēja atģērbties.

Iekārtojāmies pie apaļā galdiņa, pie kura atradās pusapaļš dīvāns un vēl trīs krēsli un uz galda bija pieejamas glāzes un divas palielas pudeles gāzētā un parastā ūdens. Tas labi, ja ir ieradums dzert dienas laikā diezgan daudz ūdens, veicinot vielmaiņu.

Tad mums tika pasniegtas jaunās ēdienkartes, kas iesietas uz pabieza koka pamatnes un ieturētas pelēcīgi zaļganzilajos toņos kā jaunās bambusa lapiņas, kā planētas atmosfēra. Piedāvājumā bija vairākas tapas, dažādas uzkodas, septiņi pamatēdieni, daudz un dažādi suši, kā arī pieci desertu veidi. Kā starteri viesmīlis ieteica nogaršot Edamame (vārītas zaļās sojas pupiņas ar jūras sāli, 2.00EUR).

Tā našķojoties ar uzkodām un gaidot pamatēdienu, ievērtējām interjeru un sanākušo publiku. Restorāna otrā stāva iekārtojums vedināja uz rimtu noskaņu, skaidrās tīrās formas un klusinātais apgaismojums vedināja uz nesteidzīgu ēdienu baudīšanu. Patika galdiņu (apaļu un taisnstūrveida) izvietojums, kas it kā atvērtā un kopējā telpā tomēr nodrošināja katra pāra vai kompānijas intimitāti, atšķirtību no pārējiem sanākušajiem.

Pie sienām palielas japāņu papirusu imitācijas ar geišu attēliem, bet tie bija gana neuzbāzīgi un saplūda ar kopējo krāsu gammu. Interesants risinājums cauruļveidīgās lampas, kas atgādināja bambusu kātus, kas tiecas no griestiem uz leju. Raupjo virvju veidota caurspīdīga siena kalpoja gan kā veiksmīgs telpas sadalītājs, gan kā dekors, bet neaizsedza telpu kopumā. Telpa kopumā bija labi pārredzama.

Photo by BarRadar

No pamatēdieniem nobaudījām (attēlos):

Photo by BarRadar

Jāpiebilst, ka pamatēdienu baudīšanai te paredzēti tikai koka irbulīši, eiropietim pierastā dakšiņa un nazītis netiek piedāvāts. Vēlāk pasūtītais deserts gan sekoja ar ierasto deserta karotīti ar garo kātiņu un mazo deserta dakšiņu.

Desertā pasūtījām Asian Planet Sphere (šokolādes sfēra, karstā šokolāde, ingvera saldējums, Indijas rieksti, mellenes, kakao, 7,50EUR) un bijām trāpījuši desmitniekā. Noformējums pārsteidza, priecēja acis, saglabāja intrigu, bet garšas kārpiņas bija sajūsminātas. Viesmīlis atnesa tumši brūnu lodi, kas bija riekstu un malleņu ieskauta, tad tai uzlēja karsto šokolādi un baudījums varēja sākties. Lodes iekšienē pikants saldējums ar ingvera gabaliņiem, kas kontrastēja ar šokolādes saldenumu un riestu, ogu maigumu.

Photo by BarRadar

Lai divatā ieturētos šajā restorānā, jārēķinās sākot ar 65EUR un uz augšu. Vasaras sezonā, veiksmīgās atrašanās vietas dēļ, iespējams, jārēķinās ar to, ka galdiņš jārezervē iepriekš, citādi vietu piektdienas vakarā nebūs.

Restorāns Planeta ir piedomājis pie laipnas apkalpošanas (apmeklētājs jūtas gaidīts un ne uz mirkli neatstāts bez uzmanības), interjera un gaismas pareizās atmosfēras radīšanai, kā arī ēdienu servēšanas, kas līdzinās mini mākslas darbam. Garšas nianses ir ļoti subjektīvs aspekts, bet tiem, kuriem tuva eiropeiski japāniskā virtuve, patiks.

PLANETA RESTORĀNS

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: