BarRadar ēd: Garāža

Pievienots: 19.11.2012.Autors: BarRadar Skatījumi: 1 / 1248

Photo by www.garazabars.lv

Valsts svētku dienā Vecrīga bija neparasti klusa. Ieklīduši šķērsielā, kas atduras pret Zviedru vārtiem, atradām vienu no nedaudzajām  vietām, kas todien strādāja – restorāns „Garāža” (Aldaru 10). Pašķirstījuši ārpusē novietoto ēdienkarti devāmies iekšā, jo ēdienu nosaukumi bija gana uzrunājoši, kā arī kārojās aizdzīt prom drēgnumu un sasildīties ar kādu karsto kokteilīti ar „jumtiņu”.

Iekšpusē atmosfēra bija tikpat rimta. Bez mums vēl bija pāris apmeklētāju, kas bija izvietojušies pie bāra letes. Mēs savukārt, aplaiduši skatienu apkārt,  izvēlējāmies visērtākos sēžamkrēslus – grozāmos ar mīkstām atzveltnēm. Tas atgādināja iesēšanos  limuzīnklases automašīnā.

Garāžas nosaukumu attaisnoja pie akmeņu atsegtās sienas piestiprinātās numurzīmes, stūrī novietotie riepu dekoratīvie diski, remontdarbnīcā iederīgas lampas. Jebkurā gadījumā tā noteikti nebija parasta garāža, jo, pēc sienas zīmējuma spriežot, te varēja ietilpt pat lidmašīna (laikam jau tikai izjauktā veidā, jo vietas nav daudz).

Photo by www.garazabars.lv

Uz galda degošās sveces radīja īsto noskaņojumu un mēs bijām gatavi pasūtīt. Nobaudījām:

Ziemeļu ēdamgliemenes matrožu gaumē, pasniegtas ar kartupeļu fritiem – Ls5,90
Jērgaļas gulašzupu ar skābo krējumu un zaļumiem – Ls4,80
Grilētu tunzivi ar paksoijām, pākšaugiem un ingverotu jāņogu mērci – Ls7,40
Mājas vīnu – Ls2,20
Hot apple punsh – Ls4,20

Fonā skanēja 60.-70.gadu retro mūzika, uz ekrāna melnbalti klipi. Apkalpošana laipna, neuzbāzīga. Stunda „ar astīti” pagāja nemanot, ēdienu baudīšanā un sarunās. Informācija par iespēju sekot līdzi sporta spēlēm uz lielā ekrāna liecināja par to, ka tik mierīgi un klusi te bija tikai šodien, jo, iespējams, te reizēm ir stāvgrūdus pilns un paskaļi.

Visumā ļoti jauka vieta, kur der iegriezties.

GARĀŽA RESTORĀNS BarRadar profils >>>

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: