BarRadar ēd: GUSTAVS ĀDOLFS

Pievienots: 03.08.2012.Autors: BarRadar Skatījumi: 2 / 873

Photo by BarRadar

Ceturtdienas vakarā klīdām pa Rīgu, meklējot vietu, kur nesteidzoties mierīgā gaisotnē, ārpus burzmas pasēdēt, parunāt un paēst kārtīgas vakariņas. Centra kafejnīcās un restorānos ar āra terasēm nekādu izredžu nebija atrast kādu vienmuļu nostūri. Neskatoties uz to, ka tā ir darbdiena, siltais vasaras vakars izvilinājis gandrīz lielāko daļu rīdzinieku ieturēties ārpus mājām.

Tad nu atcerējāmies par vietiņu Mežaparkā, kur kādreiz ziemas vakarā sildījāmies pie karstā kokteiļa glāzes. Tas ir minirestorāns „Gustavs Ādolfs” blakus 11.tramvaja sliedēm Mežaparka privātmāju rajonā. Te atradām īsto noskaņu.

Minirestorāna sarkanīgās sienas, uz kurām daudzie rāmīši ar seno laiku foto un avīžu izgriezumiem, un neierasti zaļganie griesti vienkopus ar karameļu brūnganiem krēsliem un galdiem viennozīmīgi rada mājīguma atmosfēru ar mazliet nostalģisku pieskaņu. Sajūta, ka šī vieta kā radīta lietainajiem rudens un aukstajiem ziemas vakariem, kur ienākt pēc kāda mēriņa sasildīties.

Atmosfēra nepiespiesta. Te iegriežas pamatā vietējie mežaparkieši. Stūrī galdiņš mazajiem apmeklētājiem. Bet aiz masīvās bāra letes plaša izvēle dzērienu lielajiem minirestorāna viesiem. Gar vienu sienu izvietoti zaļgani, griestu krāsai pieskaņoti dīvāni, bet kopumā kādi astoņi galdiņi. Blakus minirestorānam atrodas kafejnīca, kur varot pasūtīt pašceptas smalkmaizītes un svētku kūkas.

 
  
Nobaudījām:
Grilēta laša fileja medus un citrona marinādē  ar sviestā apceptiem puķkāpostiem un zaļo kartupeļu biezeni– Ls6,55 (attēlā)
Svaigi spiesta greipfrūtu sula – Ls1,40
Cūkgaļas karbonāde ar kauliņu timiāna marinādē pasniegta ar kartupeļu biezeni, grilētiem dārzeņiem un lociņu mērcīti – Ls6,55 (attēlā)
Užavas gaišais (izlejamais, 0,5l) – Ls1,50
Šokolādes kūka ar putukrējumu (Sacherkūka) – Ls2,30 (attēlā)
Kapučīno – Ls1,50

 

Patika

Ēdiens sātīgs, meistarīgi pagatavots, lielas porcijas. Turklāt pavārs parūpējies par ēdiena noformējumu, lai bauda būtu ne tikai garšas kārpiņām, bet arī acīm. Dzeltenais tomāts ar jāņogu ķekaru pa virsu izskatījās ļoti krāsaini.

Gan gaļa, gan zivs pagatavota garšvielotās marinādēs, kas lieliski izceļ ēdiena garšu. Klāt tiek pasniegtas atbilstošas mērces.

Apkalpošana laipna un neuzbāzīga. Sajūta – laiks var apstāties, atkāpjoties par labu vēderbaudai.

Nepatika

Būtu vēlams turēt virtuves durvis ciet, ja tā pēc plānojuma nav domāta atrādīšanai apmeklētājiem, jo pat mazākais sīkums – smarža, svešām ausīm nedomāta saruna vai karstums, kas nāk no plīts, var izjaukt labi radītu noskaņu.

Gaumes lieta

Lai arī mājas lapā minēta āra terase, bet tā netika pamanīta. Laikam paslēpusies iekšpagalmā. Domājams vasaras sezonā to derētu vairāk pareklamēt vai piedāvāt apmeklētājiem.

Rezumē: visādā ziņā jauka vieta, kur vērts iegriezties.

Gustavs Ādolfs profils BarRadar meklētājā >>>

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: