6 iemesli, kāpēc izvēlēties ēst ārpus mājas

Pievienots: 30.07.2013.Autors: BarRadar Skatījumi: 3 / 206

CC licence: Poiseon Bild & Text

Daudzreiz ir dzirdēts, ka vienīgā iespēja paēst sātīgi, nedārgi un kvalitatīvi var tikai pašam gatavojot mājās. Bet, vai vienmēr tas tā ir un vai tas atmaksājas? Bāru, kafejnīcu, restorānu meklētājs BarRadar apkopoja sešus iemeslus, kāpēc ēst ārpus mājas ir labāk nekā gatavot pašam.

1. Slinkums

Kad pēc garās darba dienas esi noguris un, lai jau arī esi pārbraucis mājās, taču prātu vēl nodarbina neatrisinātie darba jautājumi, vienīgais, ko tajā mirklī gribas, iekrist dīvānā un nelikties ne par vienu ne zinis. Tomēr zināma rūkoņa vēderā atgādina, ka kaut kas būtu tomēr jāuzēd.

Gatavot kaut ko pamatīgu stundām ilgi negribas, jo tad vakariņas ātrākais būs ap pusnakti. Daudzreiz tas beidzas ar pusfabrikātu uzsildīšanu un bez jebkādas īpašas baudas aprīšanu, skatoties televizoru vai caurskatot sociālos tīklus. Taču, pieņemsim, Tu sevi mīli un negribi bendēt savu veselību vai audzēt liekos taukus, tāpēc izvēlies svaigi pagatavotu ēdienu ar visām pareizajām piedevām. Vienīgā iespēja tikt pie tāda ir restorāns vai kafejnīca ar saprātīgām cenām, bet ar pavāru, kas pieprot savu arodu. Atrodi savējo ēdienu baudīšanas vietu!

2. Iepirkšanās

Pat, ja Tu esi pārcilvēks un nenogursti pēc vismaz 8-9 stundu darba dienas, paspēj parūpēties par saviem mājiniekiem (aizvest vai izņemt no skolas bērnus), atbildi uz visiem telefona zvaniem un e-pastiem un tad vēl 2-3 stundas stāvi pie plīts, gatavojot izsmalcinātu cepeti, papildinot to ar svaigi grieztiem salātiem un netradicionālām piedevām (te nerunāsim par  5 minūšu laikā uzvārāmiem makaroniem), tad pieskaiti klāt tam visam vēl iepirkšanās laiku, lai sarūpētu visas nepieciešamās sastāvdaļas mielasta pagatavošanai. Turklāt, būsim reālisti, nav sacīts, ka vienā veikalā to visu atradīsi.

Ja esi taupīgs un ekoloģiski domājošs cilvēks, tad noteikti centies nopirkt tik, cik Tev uz doto brīdi vajadzīgs, domājot arī, kur vēl varēs izmantot to rozmarīna zariņu, pusi citrona vai sarkano piparu. Viena ēdiena pagatavošanai reizēm nepieciešamas vairāk nekā desmit sastāvdaļas, taču tikai nedaudz no katras, bet „tikai nedaudz” nopirkt nav iespējams, jāņem visu paciņu, iepakojumu, kumšķīti.

Iepirkšanās paņem laiku, enerģiju, braukājot un meklējot, kā arī nebūt neietaupa naudu, ja vēlies pagatavot visu kā nākas, ar visām sastāvdaļām, bet vari nopirkt lielveikalu piedāvātajos daudzumos.

3. Serviss

Restorānā vai kafejnīcā Tev nav jārūpējas par ēdiena servēšanu, nejaušu mērces plankumu uz sniegbaltā galdauta, pēc maltītes par trauku kalnu mazgāšanu u.tml. Turklāt jebkura Tava iegriba par papildus deserta porciju vai svaigi spiestas sulas glāzi tūlīt tiks apmierināta. Viss un visi strādās Tavu gardēža ambīciju apmierināšanas labā. Patīkami, vai ne?!

4. Jaunas garšas

Nu, cik var ilgi ēst vienu to pašu – piemēram, makaronus ar maltas gaļas mērci un kādu svaigi sālītu gurķīti klāt? Cik plaša ir Tava kulinārā fantāzija vai gatavošanas prasmes? Tev neapnīk, bet mājiniekiem?

Izvēloties reizi pa reizei negatavot mājās, bet paēst kaut kur ārpus, vari atklāt priekš sevis neiedomājamas produktu kombinācijas, garšas nianses un interesantus ēdienu servēšanas veidus. Palutini savas garšas kārpiņas!

5. Ērtība un izdevīgums

Lai arī latviešiem nav raksturīgi baudīt maltītes plašā radu vai draugu lokā, tomēr pusdienas vai vakariņas restorānā ir lieliska iespēja satikties un pavadīt laiku ar interesantiem, vajadzīgiem un svarīgiem cilvēkiem, kuri ir neatņemama Tavs dzīves sastāvdaļa.

Pie vairākiem restorāniem, kafejnīcām ir speciāli ierīkotas bezmaksas autos stāvvietas. Turklāt daudzas ēdināšanas parūpējušās par bezmaksas WiFi, bērnu stūrīti, āra terasi, kondicionēto gaisu. Tas viss ir svarīgi. Izvēlies ēdināšanas vietu, kas gatava parūpēties par Tavu un Tavu viesu ērtību!

6. Atmosfēra

Atbildi godīgi, cik bieži, ieturot maltīti mājām, klausies mūziku? Cik bieži mājās parūpējies par svaigiem ziediem uz pusdienu vai vakariņu galda? Cik rūpīgi piemeklē salvetes dažādu krāsu toņos? Praktiski, nekad vai ļoti reti, ja vien nedzīvo pilī un Tavas vienīgās rūpes ir saklāt lielisku galdu mājiniekiem.

Izvēloties apmeklēt dažādus restorānus, kafejnīcas, bārus var izbaudīt ne tikai dažādus ēdienus vai dzērienus, bet arī nomainīt ierasto vidi, iejusties tajā atmosfērā, ko uzbūruši šīs vietas namatēvi un namamātes. Mūsu garastāvokli iespaido viss - krāsas, skaņas, viesmīļa laipnība, trokšņainība vai rimta mūzika. Vērtē ēdināšanas vietu ne tikai pēc ēdiena un servisa, bet arī pēc atmosfēras, kas ir daudz netveramāks un subjektīvāks kritērijs!
 

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: