Pirmo reizi Rīgā notiks starptautisks “Rīgas Melnā Balzama” bārmeņu konkurss - “Riga Black Balsam Global Challenge 2015”

Pievienots: 05.10.2015.Autors: Amber Beverage Group Skatījumi: 2 / 360

25. novembrī Rīgā pirmo reizi notiks starptautisks bārmeņu konkurss “Riga Black Balsam Global Challenge 2015”. Tas pulcēs vairāk nekā 50 labākos bārmeņus no dažādām pasaules valstīm, tostarp Baltijas, Krievijas, Ukrainas Apvienotās karalistes, Izraēlas un citām valstīm, kuri gatavos kokteiļus pēc savas unikālās receptes, izmantojot “Rīgas Melnā  Balzama” līnijas dzērienus. 

Šo starptautisko konkursu organizē lielākais alkoholisko dzērienu nozares uzņēmums Baltijā – “Amber Beverage Group”, kurā ietilpst arī AS “Latvijas balzams”, sadarbībā ar Latvijas Bārmeņu Federāciju. Vairāk informācijas konkursa mājas lapā challenge.rigablack.com.

Konkursantu sniegumu vērtēs starptautiska profesionāļu žūrija, apbalvojot desmit labākos “Rīgas Melnā Balzama” kokteiļu meistarus. Konkursa prēmiju fonds ir 4800 eiro. 

Šī ir unikāla iespēja popularizēt “Rīgas Melno Balzamu” visā pasaulē Latvijas zīmoliem vēl nebijuša mērogā starptautiskā bārmeņu konkursā. “Rīgas Melnais Balzams” ir viens no vecākajiem pasaulē bitteru jeb rūgto uzlējumu dzērieniem, kas ir unikāls pamats interesantas garšas kokteiļiem un starptautisks zīmols, kas šodien tiek tirgots jau vairāk nekā 25 pasaules valstīs. Esmu pārliecināts, ka konkursa rezultātā radīsies jaunas, oriģinālas kokteiļu receptes, bet Rīga iegūs vēl vienu profesionālu, starptautisku pasākumu, kas vadošo bārmeņu kalendārā atzīmēts ar lielu izsaukuma zīmi”, pauž “Amber Beverage Group” stratēģiskā mārketinga direktors Valters Kaže.

Viņš informē, ka atlases turnīri šobrīd notikuši jau vairākās valstīs, un rezultāti ļauj ar pārliecību rēķināties, ka Rīgā tiksies labākie sava amata meistari no dažādām pasaules malām.

Arī Latvijas Bārmeņu Federācijas prezidents Raitis Akerblūms uzskata, ka Latvijas bārmeņu sabiedrībai konkurss būs ļoti liels notikums, jo šāds profesionālo bārmeņu konkurss tik augstā līmenī Latvijā notiek pirmoreiz. “Latvijas Bārmeņu federācija ir pagodināta rīkot šo konkursu kopā ar Latvijas dzērienu lepnumu – Rīgas Melno Balzamu – jo tā ir iespēja parādīt visai pasaulei mūsu vērtības, viesmīlību un profesionalitāti,” uzsver Raitis Akerblūms.

Latviju konkursā “Riga Black Balsam Global Challenge 2015” pārstāvēs desmit bārmeņi, kas kvalificējās kā labāko kokteiļu recepšu autori 3.septembrī notikušajā Latvijas atlasē.  Kopumā savus spēkus Latvijas konkursā izmēģināja vairāk nekā 20 bārmeņi.

Par Rīgas Melno Balzamu

“Rīgas Melnais Balzams” ir viens no pasaulē pazīstamākajiem Latvijā radītajiem produktiem un zīmoliem, kas tostarp Latvijas iedzīvotāju aptaujā atzīts par unikālāko zīmolu Latvijā. Tas nes Latvijas vārdu pasaulē un, ir viens no senākajiem biteru jeb rūgto uzlējumu zīmoliem, kas joprojām tiek ražots un tirgots mūsdienās. “Rīgas Melnā Balzama” izcilās īpašības un tā dabīgums mūsdienās tiek augstu novērtētas pasaulē – dzintaraini tumšais eliksīrs katru gadu saņem augstus apbalvojumus starptautiskās izstādēs.

Saskaņā ar senākajām datētajām dokumentārajām liecībām “Rīgas Melnā Balzama” pirmsākumi meklējami 1752. gadā, kad Rīgas aptiekārs Abrahams Kunce radīja šobrīd vienu no šodien pasaulē atpazīstamākajiem Latvijas.

“Rīgas Melnā Balzama” unikālo garšas buķeti veido divdesmit četras pilnīgi dabiskas sastāvdaļas. Tā sastāvā ir gan Latvijā savāktas vērmeles, liepziedi, piparmētras, gan arī eksotiskas sastāvdaļas, piemēram, pomeranču mizas, Peru balzama eļļa un genciāna sakne. Balzama „dvēsele” jeb pamats ir uzlējums, ko veido 16 rūpīgi atlasītu augu valsts sastāvdaļu un garšvielu ekstrakts. Drogu nolējumu Balzamam gatavo īpašās ozolkoka mucās, lai pēc tam izturētajam un filtrētajam ekstraktam pievienotu pārējās sastāvdaļas, tostarp aveņu sulu, melleņu morsu, augstvērtīgu brendiju un dedzinātu cukuru jeb kulieri, ko gatavo uzņēmumā un kas Balzamam piešķir īpašo melno krāsu.

Mainoties līdzi laikam, dzēriens ieguvis arī jaunus garšas atvasinājumus, taču pamatrecepte, dabīgās sastāvdaļas un tradicionālie meistarības noslēpumi palikuši nemainīgi.

Par dzēriena brīnumainajām īpašībām vēsta arī leģendas – ar Balzamu esot izdziedināta Krievijas ķeizariene Katrīna Lielā, kas reiz viesojusies Rīgā. Tiek minēts, ka “Rīgas Melnā Balzama” cienītāju vidū ir arī tādas personības kā bijušais Francijas prezidents Šarls de Golls, Leonīds Brežņevs un Lielbritānijas karaliene Elizabete II. Savulaik Balzams esot iedvesmojis radīšanai Gēti, bet šodien tā cienītāju lokā ir tādas rokmūzikas leģendas kā Roberts Plānts (“Led Zeppelin”) un Brajens Mejs („Queen”).

“Rīgas Melnais Balzams” tiek eksportēts uz vairāk nekā 25 pasaules tirgiem un tiek ražots AS Latvijas balzams kopš 1950.gada. 

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: