Kino Splendid Palace kulta kafejnīca atdzimst jaunā veidolā

Pievienots: 11.05.2015.Autors: Film Noir Skatījumi: 4 / 570

Maija beigās apmeklētājiem savas durvis vērs Film Noir - jauna gourmet cafe pašā Rīgas sirdī. Tā būs mūsdienīga kino-kafejnīca un kalpos arī kā intelektuāls kultūras klubs. Multifunkcionālā Film Noir atradīsies leģendām apvītajā kinoteātrī Splendid Palace, Elizabetes ielā 61, sevī ietverot plašu kino bibliotēku-atpūtas telpu un funkcionālu vietu ar visām multimediju iespējām, lai viesiem nodrošinātu kultūras baudījumu kulināru izvirtību pavadījumā.

Film Noir būs vieta īstiem gardēžiem ar plašu un daudzveidīgu piedāvājumu pat izsmalcinātāko garšu cienītājiem - gurmāni šeit atradīs dažādus sāļos un saldos kapkeikus, gardus salātus, vairākas tartu izlases, un tas ir tikai ieskats, jo piedāvājums, lai arī izmeklēts, būs ļoti plašs. Liela apmeklētāju priekšrocība būs konditora kūciņu un vienmēr svaigo un smaržīgo smalkmaizīšu dažādība. Īpaši piedāvājumi Film Noir viesus gaidīs sestdienās un svētdienās, kad nesteidzīgi patīkamā gaisotnē varēs nodoties bagātīgam brančam, izbaudot laisko brīvdienu ritmu šajā metropoles pērlē, Splendid Palace ēkā.

Film Noir plašās telpas paredzētas lielam cilvēku skaitam un apmeklētājiem tās kalpos kā intelektuāls kultūras klubs, kurā notiks dažādi pasākumi, piemēram, teātra izrādes, kino lektoriji, diskusijas, lasījumi un izstādes. Film Noir telpās norisināsies daudz un dažādi notikumi, tā būs vieta, kur jau šovasar varēsi ļauties intelektuāliem, jautriem un pozitīviem piedzīvojumiem savu draugu un domubiedru lokā. Dažādos pasākumos kafejnīcas-kluba telpās iespējams uzņemt plašu draugu loku - līdz pat 150 cilvēkiem.

Kad runājam ar Film Noir īpašnieci Lieni Cakari par jauno kafejnīcu un tās konceptu, viņa aizrautīgi stāsta: "Ja man īsi jāpasaka, kas ir Film Noir - tas ir kino ar garšu, taču, ja drīkst ne tik nopietni, tā ir nu nenormāli forša vieta! Jau krietnu laiku loloju ideju par publisko telpu, kurā var ne tikai paēst vai baudīt kultūru, bet palutināt vairākas maņas vienlaicīgi, un tā rezultātā radās Film Noir - multifunkcionāla telpa, cafe-intelektuāļu klubs, kurā būs iespējams garšīgi paēst un vienlaicīgi noskatīties arī kādu priekšnesumu vai noklausīties sev interesējošu lekciju neformālā atmosfērā."

Film Noir meklējama bijušās kafejnīcas Rīga telpās, kas savā pastāvēšanas laikā bija īpaša kulta vieta, izvietota divās zālēs - lielajā un mazajā. Nosaukumu Film Noir jaunā cafe smēlusies no agrākā interjera, kas atgādina melnbaltās filmas sajūtu, un, protams, fakta, ka tās atrašanās vieta ir greznākais Rīgas kinoteātris. Starp bagāto pagātnes mantojumu un mūsdienām būs vērojama pēctecība ne tikai nosaukumā, jo Film Noir nolēmis atgriezt jau mazliet piemirsto, bet labi zināmo kokteili Melnais samts.

Ar lielu cieņu pret pagājušo, tā tomēr nebūs vecā kulta kafejnīca, šī būs pavisam jauna kulta vieta, jo telpas piedzīvojušas pamatīgas pārmaiņas Film Noir interpretācijā un ietērptas laikmetam atbilstošā interjerā. Lielo zāli raksturo moderns minimālisms, bet mazo - vienmēr klasiski-gaumīgais angļu bibliotēkas stils. Telpu interjers eleganti turpināts no pirmās zāles otrā ar vienotiem gaismas elementiem un moderniem bāriem no bronzas.

Kafejnīca-intelektuālais kultūras klubs Film Noir ir TINTO vīna telpas īpašnieku Artūra Buša un Lienes Cakares jaunākais lolojums, un, kamēr iemīļotais TINTO ir nobriedis pelnītām pārmaiņām, jau maija beigas sagaidīsim ar grandiozu Film Noir atklāšanas pasākumu kinoteātra Splendid Palace ēkā, Elizabetes ielā 61.

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: