Lāčplēša dienā katrs varēs izliet savu svecīti bez maksas

Pievienots: 09.11.2013.Autors: Lido Skatījumi: 2 / 134

Photo by PaulSteinJC, CC license

Lāčplēša diena ir vieni no nozīmīgākajiem latviešu svētkiem, kas veicina patriotismu un ceļ nacionālo pašapziņu. LIDO Atpūtas centrā Krasta ielā šogad, 11.novembrī, būs iespēja bez maksas izliet pašam savu svecīti, kuru aizdedzināt pieminot Brīvības cīņas un godinot cīnītāju piemiņu, kā arī piedalīties kopīgas „Pateicības uguns” tapšanā Latvijas kartes formātā un klausīties svētku koncertu.

Svece ir gaismas un siltuma simbols, kas īpaši aktuāls kļūst gada tumšajā periodā un brīžos, kad pieminam kādus notikumus. Jau daudzus gadus rīdziniekiem Lāčplēša diena saistās ar tradīciju nolikt svecīti krastmalā. Šogad mēs nolēmām šo momentu padarīt vēl īpašāku un piedāvāt cilvēkiem pašiem izliet savu īpašo svecīti – dažādas krāsas un formas,” stāsta Rita Auziņa, AS LIDO Valdes priekšsēdētāja.

Un nav jau svarīgi, vai šī svece tiks aizdedzināta  pie Rīgas pils, pie mums LIDO, cilvēka mājās vai pat sagaidīs Ziemassvētkus, galvenais ir tā īpašā sajūta, ko sagādāsim katrs sev. Papildus arī ar LIDO izsniegtu svecīti ikvienam būs iespēja izgaismot speciāli izveidotu Latvijas karti, kas kalpos kā simboliska „Pateicības uguns” cīnītājiem.”

11.novembrī, LIDO Atpūtas centrā, Krasta ielā 76, Rīgā, sākot no plkst.12.00 dienā līdz pat plkst.20.00 vakarā darbosies vairākas bezmaksas sveču liešanas darbnīcas, būs iespēja gan piedalīties, gan arī vērot „Pateicības uguns” tapšanu Latvijas kartes formā, kā arī klausīties svētku koncertu.

1919. gada 11. novembrī Latvijas valsts armija, kuru veidoja agrākie latviešu strēlnieku pulku karavīri, studenti un skolnieki, piedalījās Latvijas Brīvības cīņās un atbrīvoja Pārdaugavu no Rietumu brīvprātīgo armijas jeb Bermonta karaspēka. Šī uzvara sekmēja Latvijas valsts nodibināšanu, un tai par godu tika izveidots Latvijas valsts apbalvojums – Lāčplēša Kara ordenis ar devīzi „Par Latviju”. Latvijas brīvības cīnītājiem, kuri piedalījās Latvijas Brīvības cīņās vai sniedza ieguldījumu un sekmēja Latvijas valsts nodibināšanu, tika piešķirti 2146 Lāčplēša Kara ordeņi.

Ņemot vērā, ka tā dēvētie bermontieši bija skaitliskā vairākumā, kā arī daudz labāk bruņoti, Latvijas valsts armijas uzvara šajās cīņās ir ievērojama. Kā galvenie iemesli Latvijas valsts armijas uzvari joprojām tiek minēti karavīru varonīgums un drosme un sabiedroto atbalsts. Angļu laikraksts „The Times” 1919. gada beigās rakstīja: „Divu miljonu tauta izcīnījusi savu neatkarību, gandrīz kailām rokām padzenot no Rīgas un Kurzemes piecdesmit tūkstošus labi bruņotu vācu - krievu armiju.”

Lāčplēša diena simbolizē Andreja Pumpura eposā «Lāčplēsis» pareģoto latviešu tautas varoņa Lāčplēša uzvaru pār melno bruņinieku. Godinot kritušo brīvības cīnītāju piemiņu, izveidojusies tradīcija iedegt ēku logos svecītes. Rīgā šī tradīcija tiek īstenota arī Daugavmalā pie Rīgas pils mūra.

LIDO ATPŪTAS CENTRS BISTRO

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: