Gastronomijas festivāls pārsteidz gardēžus ar gastronomiskām baudām

Pievienots: 06.09.2012.Autors: GastroFest Skatījumi: 3 / 179

No 1. līdz 9. septembrim Rīgā notiek Gastronomijas festivāls, kurā vairāk nekā 40 Rīgas restorāni, kafejnīcas un bāri piedāvā nebijušas akcijas un pārsteigumus ēdienkartēs. Ikvienam ir iespēja ieturēt maltīti par īpaši izdevīgām cenām. Izvēle ir plaša gan ēdienu, gan dzērienu ziņā. Festivāla dalībnieki gardēžiem ir sagādājuši arī konkursus ar gardām balvām. Rīgas garšīgākais festivāls ir pārsteigumu pilns!

Tikai Gastronomijas festivāla laikā ikvienam ir iespēja apmeklēt labākos restorānus, kafejnīcas un bārus, piedalīties īpašās un nebijušās akcijās, nobaudīt gardus ēdienus un dzērienus, kā arī jaunas ēdienkartes un šefpavāru pārsteigumus. Festivāla laikā rītu piedāvājam sākt ar kapučīno un svaigi ceptām maizītēm kafejnīcā, pusdienlaikā ieturēt sātīgu maltīti restorānā un vakarā kopā ar draugiem nobaudīt gardākos un pārsteidzošākos festivāla kokteiļus. Piedāvājums ir ļoti plašs – ikviena gaumei un iespējām. Festivāla dalībnieki ir īpaši dāsni un priecē arī ar gardām balvām konkursos, kuri notiek sociālajos tīklos (draugiem.lv/gastrofest.lv, twitter.com/gastrofest_lv, facebook.com/Gastrofest.lv). Balvas jau ir saņēmuši vairāk nekā 15 gardēži un pārsteigumu vēl ir daudz.

Gardēžus ar lieliskām maltītēm priecē 43 dalībnieki: restorāns „Ambiente”, „Avalon”, „Bibliotēka N°1 restorāns”, „Burkāns”, „Dstyle Lounge”, „KID*”, „Kitchen”, „Gutenbergs”, „Kaļķu vārti”, „Ostas skati”, „Merlin”, „Colombo”, „Panda9”, „Burrito Bar”, „Tex-Mex”, „Ribs&Rock”, „Steiku Haoss”, „Spicy Affair”, „SUITE Restorāns”, „Teātra Bāra restorāns”, „Melnā Kaķa Mājas Restorāns”, alus restorāns „Merlin”, ebreju virtuves restorāns „Menora”, 3 pavāru restorāns „Tam labam būs augt”, svaigēšanas restorāns „Raw Garden”, zivju restorāns „Le Dome”, jogurta saldējumu kafejnīca „Yo Yo Frozen Yoghurt”, vīna bārs „Garage”, krodziņš „Lāsīte”, grilbārs „Alibi”, spāņu tapu bārs „Madride”, kokteiļbārs „Betty Page”, „D’vine bar”, kafejnīca „Mierā”, kultūras bārs „Sapņi un kokteiļi”, mācību un atpūtas telpa „Viesistaba Kazarmās”, kā arī kafejnīca – bārs „Bavaria”. Ar Gastronomijas festivāla dalībnieku piedāvājumiem un aktualitātēm var iepazīties festivāla mājaslapā www.gastrofest.lv vai izstādes „Riga Food 2012” mājaslapā.

Uzskatu, ka Gastronomijas festivāls ir lieliska iespēja restorāniem sevi prezentēt. Esam izveidojuši nebijušu ēdienkarti ar sezonas produkciju speciāli šim festivālam un laipni gaidīsim ikvienu mūsu restorānā,” stāsta svaigēšanas restorāna „Raw Garden” pavārs Jānis Buševics.

„Bibliotēka N°1 Restorāns” šefpavārs Māris Jansons uzsver: „Šo festivālu kopumā vērteju ļoti pozitīvi! To noteikti vajadzētu organizēt atkārtoti, lai cilvēkiem tas kļūst par ikgadēji gaidītiem svētkiem. Festivāla laikā īpaši gaidām pie mums tos apmeklētājus, kuri līdz šim nav apmeklējuši mūsu restorānā, lai piedāvātu labāko no latviešu virtuves ēdieniem.”

Gastronomijas festivāls notiek starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2012” laikā. To rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 un producentu grupa „Piraija Event” sadarbībā ar Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju, Pavāru klubu, Latvijas Bārmeņu federāciju un katru festivāla dalībuzņēmumu. Festivālu atbalsta Draugiem.lv, LiveRiga, Receptes.lv, “Četras sezonas”, “BarRadar”, BonAppetit.lv, KursUzsauks.lv, „Izglītība un kultūra”, ISIC, Spoki.lv, KasNotiek.lv, EasyGet.lv, Vietas.lv, “Latvia Travel”, CeloArStilu.lv, „Baltic Taste”, Travelnews.lv un „TAS Baltics”.

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: