Puse Latvijas iedzīvotāju picu ēd vakariņās

Pievienots: 17.05.2016.Autors: Pica Rīga Skatījumi: 1 / 224

Puse Latvijas iedzīvotāju picu ēd vakariņās un 37% ar picu mielojas divas līdz trīs reizes mēnesī, turklāt lielākā daļa iedzīvotāju picu iecienījuši ēst ar rokām, neizmantojot galda piederumus, liecina patērētāju aptauja, ko veikusi e-picērija "Pica Rīga". Teju puse iedzīvotāju picu bauda ēdienreizēs, kas pavadītas ģimenes lokā.

Lai gan par picas dzimteni uzskatīta Itālija, picas iekļaušana ikdienas ēdienkartē ir stipra tradīcija arī Latvijas ģimenēs. Kā liecina aptaujas dati, vairums jeb 47% Latvijas iedzīvotāju picu ēd kopā ar ģimeni. Nedaudz mazāk jeb 43% ar picu mielojas draugu pulkā, 7% to labprātāk bauda vieni, bet tikai 3% picu izvēlas notiesāt kopā ar kolēģiem,” stāsta “Pica Rīga” veidotāja Eva Broda – Bērziņa. Interesanta arī pati picu ēšanas maniere – vairums aptaujāto atzīst, ka picu ēd neizmantojot galda piederumus un turot to rokās (60%). 30% gardēžu iecienījuši picas šķēli ēst pārlocītu uz pusēm, bet tikai 12% picas cienītāju to notiesā uz šķīvja, griežot ar nazi un dakšiņu.

Aptaujas dati rāda, ka puse Latvijas iedzīvotāju picu ēd reizi mēnesī (50%), savukārt nedaudz vairāk kā trešdaļa (37%) picu savās ēdienreizēs iekļauj divas līdz trīs reizes mēnesī. Tikai 8% respondentu picu ēdienkartē iekļauj četras līdz piecas reizes mēnesī, bet 5% iedzīvotāju atzīst, ka ar picu mielojas par vairāk kā piecas reizes mēnesī. Jautājot par ēdienreizi, kurā visbiežāk iekļauta pica, puse aptaujāto norādījuši vakariņas (51%),  20%  - pusdienas, 18% - launagu, bet 11% aptaujāto pica ir iecienīta kā vēlas nakts uzkoda.

Kā liecina pētījuma dati, katrs trešais (33%) iedzīvotājs vienā ēdienreizē apēd trīs picas šķēles, 26% gardēžu apēd četras, bet vienlīdz liels skaits aptaujāto divas (18%) un pat vairāk kā piecas (18%) picas šķēles vienā ēdienreizē. Tikai 5% spēj pretoties itāļu gardumam un vienā ēdienreizē aprobežojas vien ar vienu picas šķēli.

Lai gan gaumes atšķiras, vairums aptaujāto ir vienisprātis – ideālā pica nav iedomājama bez siera. Savukārt par visu laiku nemīlētāko picas sastāvdaļu Latvijas iedzīvotāji nominējuši jūras veltes. Ikdienas darbā novērojam, ka ar vien aug interese arī par vegānu picām,” informē “Pica Rīga” veidotājs Normunds Bērziņš. Interesanti, ka 12% aptaujāto iedzīvotāju atzīst, ka neēd picas garoziņu.

Kā liecina aptaujas dati, vairums iedzīvotāju (60%) labprātāk izvēlas picu līdzņemšanai. Kā pieņemamu piegādes laiku vairums min 30 – 40 minūtes, nepacietīgākie (23%) gatavi gaidīt vien 20 minūtes, 14% picas cienītāju gatavi gaidīt 50 – 60 minūtes, bet īsti picas fanātiķi (6%) ir ar mieru gaidīt pat vairāk kā stundu, lai picu baudītu sevis izvēlētā vietā.

Aptauju aprīļa un maija mēnešos veica “Pica Rīga” ar mērķi izzināt picas ēšanas paradumus Latvijā. Aptaujā, kas tika veikta interneta vidē, piedalījās 486 respondenti.

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: