Atklāj veselīga uztura šķīvja noslēpumu!

Pievienots: 06.05.2015.Autors: Lido Skatījumi: 1 / 236

Sportiskās un aktīvās sezonas sākumā LIDO kā Lattelecom Rīgas maratona oficiālais produktu partneris aicina ikvienu vēl rūpīgāk izvērtēt savus ēšanas paradumus. Tāpēc, gatavojoties dalībai maratonā un citām sportiskajām aktivitātēm, LIDO uztura speciāliste Alise Kindzule iesaka septiņu soļu plānu veselīgākam dzīvesveidam, ko vari uzsākt jau šodien!

1. Veido veselīga uztura šķīvi

Pirms sāc ēst, padomā par to, kas atrodas Tavā šķīvī, tasītē vai bļodā. Dārzeņi, augļi, pilngraudu produkti, piens un piena produkti ar nelielu tauku daudzumu, kā arī liesie olbaltumvielu avoti satur tās uzturvielas, kas Tev nepieciešamas, turklāt tajos nav pārlieku liels kaloriju daudzums. Uz šīm piecām produktu grupām balstoties, centies izvēlēties arī savas ikdienas uzkodas un našķus.

Kādreiz vari panašķēties ar saldumiem, kūkām, cepumiem, saldējumu, picu, bet esi uzmanīgs, lai tie nekļūst par Tavu ikdienas maltīti – atstāj tos svētkiem un īpašiem gadījumiem.

2. Uzņem pareizo, sev piemēroto kaloriju daudzumu

Katram no mums vielmaiņa strādā atšķirīgi un katram ir savs ikdienas nepieciešamais uzņemtās enerģijas jeb kaloriju daudzums, kas atkarīgs no vecuma, dzimuma, fiziskās un garīgās slodzes. Taču LIDO uztura speciāliste A.Kindzule piedāvā padomus, kas noderēs ikvienam neatkarīgi no šiem faktoriem.

3. Samazini to produktu daudzumu ēdienkartē, kas satur piesātinātos jeb „sliktos” taukus, cukuru un sāli

Pievienotais cukurs un tauki „pielādē” pārtiku ar papildu liekām kalorijām. Pārāk liels sāls daudzums var paaugstināt Tavu asinsspiedienu.
Salīdzini sāls daudzumu produktos, izdarot izvēli par labu ēdienam, kurā ir mazāk sāls.
Izvēlies ūdeni saldināto dzērienu vietā.

4. Esi fiziski aktīvs, izvēloties tās aktivitātes, kas Tev šķiet vispatīkamākās

Izvēlies darīt to, kas Tev patīk, un sāc nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm vismaz desmit minūtes dienā, pakāpeniski palielinot aktivitāti līdz 30 minūtēm. Jebkura fiziskā nodarbe pozitīvi ietekmēs Tavu veselību, ja centīsies būt kaut nedaudz aktīvāks, nekā ierasts. Pavadi laiku sportiskās nodarbēs kopā ar draugiem, un radiem, veido jaunus kontaktus - tas pavairos dzīves apvāršņus.

5. Lai izdarītu labākas izvēles, lasi etiķetes un informāciju uz produktiem

LIDO uztura speciāliste iesaka ik reizi rūpīgi izpētīt produkta vai maltītes sastāvu, pievienotās garšvielas, pārtikas piedevas. Zinot to, kā vēlies dzīvot un ko gribi vai negribi ieraudzīt savā uztura šķīvī, drīz vien Tu sapratīsi, ka pareizo izvēli var izdarīt ātri un viegli.

6. Neaizmirsti padzerties, bet izvēlies ūdeni un tēju

Bieži vien dienas laikā uzņemtā cukura daudzuma lielāko daļu veido nepareizi izvēlēti dzērieni, kā piemēram, saldinātie, enerģijas vai sporta dzērieni. Ja gribas ko saldāku, izvēlies 100% svaigi spiestas sulas, vislabāk tajās kombinējot augļus ar dārzeņiem. Ja izjūti slāpes, tas nozīmē, ka Tev ikdienā ir jāuzņem vairāk šķidruma.

7. Izbaudi dzīvi!

Dari lietas, kas Tev sagādā prieku kopā ar cilvēkiem, kas Tevi iedvesmo, mīl un dara laimīgu!

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: