LIDO šefpavāre piedāvā desertu receptes Valentīna dienai

Pievienots: 13.02.2015.Autors: Lido Skatījumi: 5 / 261

Publicitātes foto: dzirkstošais dievietes deserts

LIDO šefpavāre Ilga Joma piedāvā kārdinošu desertu receptes Valentīna dienai. Šie deserti radīs romantisku noskaņu, ļaus atzīties mīlestībā, kā arī, iespējams, palīdzēs lūgt piedošanu.

Šī būs lieliska iespēja uzburt karalisku desertu savām dievinātajām otrajām pusītēm. LIDO šefpavāres padomi palīdzēs pat tiem, kuri virtuves pasaulē ir iesācēji. Meitenes saviem brašajiem, mīlošajiem un romantiskajiem kungiem Valentīna dienas vakarā var sagādāt pārsteigumu, pasniedzot desertu, kas ļaus izbaudīt ogu svaigumu, siera maigumu un alus rūgtumu, savukārt puiši savas mīļotās var iepriecināt ar vēl nebijušu saldo ēdienu.

LIDO šefpavāre Ilga Joma novēl: „Lai jums viegli un skaisti pagatavot un abiem labi garšo! Iepriecini savu mīļoto!

Dzirkstošais dievietes deserts

Lai pagatavotu šo desertu sev un mīļotajam cilvēkam, nepieciešamas 2 glāzes jeb 250g sārtā šampanieša, 1 ēdamkarote jeb 5g želatīna, 250g svaigu zemeņu, 100g Mascarpone siera, 100g saldā krējuma, 1 tējkarote vaniļas cukura.

Želatīnu ieliek mazā bļodā un pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens. Kad želatīns uzbriedis (pēc apmēram 15 minūtēm), izkausē to karstā ūdens peldē. Dzirkstošo vīnu ielej bļodā, pagaida līdz tas vairs nav tik putojošs. Maisot vīnu, smalkā strūklā un lēnām lej klāt izkausēto želatīnu. Gatavo šķidrumu lej glāzēs vai deserta traukos, liek ledusskapī sastingt. Sagriež zemenes nelielos gabaliņos (dažas atstāj dekorēšanai). Kad želeja ledusskapī pabijusi apmēram 5 - 10 minūtes un sāk jau palikt biezāka, uz želejas uzber sagrieztās zemenes (tad tās iegrims želejā līdz pusei). Liek atpakaļ ledusskapī. Saputo saldo krējumu un kad tas gandrīz gatavs, pievieno vaniļas cukuru un Mascarpone sieru. Visu saputo, līdz krēms kļuvis viendabīgs. Krēmu liek uz sastingušās želejas un dekorē ar svaigām zemenēm.

Svaigais ogu deserts ar alus mērci

Svaigā siera krēma pagatavošanai nepieciešami 80g saldā krējuma, 3 ēdamkarotes pūdercukura, 60g Philadelphia krēmsiera, 250g svaigu ogu. Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru stingrās putās, pievieno krēmsieru.

Gatavojot alus mērci, izspiež sulu no puses laima, pievieno 2 olu dzeltenumus, 50g Lielvārdes kviešu alus vai LIDO alus un 2 ēdamkarotes cukura. Visas mērces sastāvdaļas samaisa, liek karstā ūdens peldē un turpina maisīt līdz masa kļūst krēmīga. Uz šķīvja kārto ogas, blakus liek siera krēmu un uzlej alus mērci. Dekorē ar piparmētru lapiņām un marakujas augļa sēklām.

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: