Rudens nogurumu iespējams pārvarēt ēdot sezonas dārzeņus un augļus

Pievienots: 23.09.2014.Autors: Lido Skatījumi: 2 / 202

Photo by Muffet, CC license

Rudenī uzturā nepieciešams lietot vietējos produktus, tostarp vērtīgos rudens dārzeņus un augļus, kas satur vērtīgas uzturvielas un vitamīnus, palīdz pārvarēt rudens nogurumu, sagatavot organismu ziemas periodam. Lai veicinātu vietējo sezonas produktu izmantošanu ikdienas maltītēs, LIDO sadarbībā ar uztura speciālistiem ir izveidojuši Rudens sezonas produktu kalendāru, norādot, kas tad ir vērtīgākais, ko ēst katrā rudens mēnesī.

LIDO Rudens sezonas produktu kalendārs atklāj, ka septembrī uzturā ieteicams lietot tomātus, jo tie satur organismam nepieciešamās minerālvielas – kāliju, fosforu, kalciju. Šie minerāli nodrošina vielmaiņu un barības vielu uzsūkšanos, uztur normālu asinsspiedienu, piedalās smadzeņu apgādē ar asinīm, kā arī stipru kaulu, zobu, matu un nagu veidošanas procesos. Tāpat septembrī jāēd vietējās plūmes, ābolus, bumbierus, kā arī dažādus ķirbju, burkānu, kartupeļu un biešu ēdienus.

Savukārt oktobrī jāturpina ēst svaigas plūmes, burkānus un produktus, ko iespējams ēst neapstrādātus. Tas nenozīmē, ka jāizvairās no vārītu, sautētu vai krāsnī ceptu dārzeņu lietošanas uzturā. Termiski pareizi apstrādāti dārzeņi joprojām satur derīgas uzturvielas. Savukārt novembrī ieteicams ēst dažādus sakņaugus, kuri, pareizi uzglabāti, nezaudē vitamīnus un palīdz uzlabot organisma veselību, piemēram, rutkus, bietes, selerijas saknes. Rudens nogalē imunitāti stiprināt lieliski palīdz arī smiltsērkšķi.

Rudens sezonā īpašu uzmanību pievēršam Latvijā audzētiem augļiem un dārzeņiem. Tos izmantojam dažādos ēdienos, desertos, pankūkās un arī dzērienos. Septembrī LIDO apmeklētāji ļoti iecienījuši burkānu ķirbju svaigi spiesto sulu, sezonas dārzeņu sautējumus un dažādus kartupeļu ēdienus,” norāda Solvita Treilande, AS LIDO valdes locekle, ražošanas virziena vadītāja. „Rudenī ir būtiski ēst vitamīniem bagātos augļus un dārzeņus. LIDO, kā lielākais ēdināšanas uzņēmums Latvijā, vienmēr ir rādījis priekšzīmi, maksimāli izmantojot Latvijā audzētus produktus, īpaši dažādus sezonas gardumus.

Rudens sezonas produkti LIDO bistro tīkla ēdienkartē plašā klāstā būs pieejami gan septembrī, gan arī oktobrī un novembrī. Apmeklētāju ērtībai tie atzīmēti ar īpašu norādi – „Sezonas gardums”.

LIDO Rudens sezonas produktu kalendārs (klikšķiniet uz attēla, lai apskatītu lielāku):

Visi LIDO BISTRO

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: