Gardi ēdieni ar medu

Pievienots: 20.06.2014.Autors: Tex-Mex Republic Skatījumi: 1 / 211

Tūlīt būs klāt Jāņi, turklāt tagad pilnā plaukumā ir grila sezona, līdz ar to medus ir lieliska piedeva, ar ko baudīt dažādus grilētus ēdienus. Medus ieņem īpašu vietu Latvijas kultūrā un vēsturē – medus ir kā gardums, kā ārstniecības līdzeklis pret daudzām un dažādām kaitēm un slimībām. Tieši tāpēc, lai Jāņos visi būtu skaisti, veseli un ar pilnu vēderu, restorāns “Tex-Mex Republic” piedāvā trīs gardas receptes, kuras pagatavot svētkos!

Kazas siers ar grilētu un medū ceptu aprikozi

Pagatavošana:
Sākumā aprikozes tiek pārgrieztas uz pusēm un tām izņem kauliņus. Pēc tam aprikozes no vienas puses tiek viegli apgrilētas. Tām pārlej medu, ievieto krāsnī, kur tās tiek saceptas. Kamēr aprikozes cepas, kazas sieru sagriež šķēlēs, tām virsū liek sacepto aprikozi. Ēdienu izrotā ar rozmarīna lapiņu un pasniedz viesiem.

Nepieciešams:
Aprikozes
Medus
Kazas siers
Rozmarīna lapas

Medū izturētas cāļa filejas uzkoda ar kūpinātu bekonu un ananāsa šķēlīti

Pagatavošana:
Cāļa fileju notīra un to iemarinē kopā ar medu un pipariem uz nakti. Kad marināde gatava, cāli viegli apgrilē. Pēc tam apgrilētās cāļa filejas šķēlītes kopā ar ananāsu ietin bekona šķēlēs un viegli sacep krāsnī. Pirms pasniegšanas nedaudz “nolako” ar siltu medu, lai ēdiens spīdētu.

Nepieciešams:
Cāļa fileja
Bekons
Ananāss
Medus
Pipari

Apelsīnu-medus konfekte

Pagatavošana
Medu, cukuru, sviestu un apelsīna miziņu uzsilda katliņā, kam pievieno saldo krējumu un iemaisa ar mandeļu šķēlītēm. Iegūto masu saliek veidnē un atstāj uz nakti, lai tā sacietētu. Masu griež gabaliņos un noglazē siltā baltajā šokolādē. Pirms pasniegšanas glazūrai ļauj sastingt un pasniedz.

Nepieciešams:
Medus
Cukurs
Sviests
Apelsīns
Saldais krējums
Mandeļu šķēlītes
Baltā šokolāde

TEX-MEX REPUBLIC RESTORĀNS

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: