Valentīndienā palutini mīļo ar melleņu parfē un Paella valenciana

Pievienots: 13.02.2014.Autors: Tex-Mex Skatījumi: 1 / 224

Melleņu parfē, Tex-Mex

14. februārī jeb Valentīndienā tiek svinēta visu mīlētāju diena. Visai lielā steigā tiek meklētas dāvanas, ko pasniegt savai otrajai pusītei, tomēr reizēm svarīgāka ir nevis dāvana, bet gan pasniegšanas veids. Kāpēc, lai to nedarītu sveču gaismā romantisku vakariņu laikā? Šajos romantiskajos svētkos restorāns “Tex-Mex” piedāvā baudīt gardo Paella valenciana, bet saldajā ēdienā mieloties ar Melleņu parfē.

Melleņu parfē ar baltās šokolādes medus mērci un kukurūzas drupačām, 2 personām

Nepieciešams:
- Saldētas mellenes 100 grami
- Saldais krējums 100 grami
- Cukurs 40 grami
- Svaigais siers 100 grami
- Laims ½
- Rozmarīns – neliels zariņš
- Olas 2 gab.

Baltās šokolādes medus mērce:
- Saldais krējums 100 grami
- Baltā šokolāde 50 grami
- Medus 1 ēdamkarote

Drupačas:
- Kellogs pārslas 30 grami
- Mandeles 10 grami
- Sviests 5 grami
- Medus 10 grami

Dekoram:
- Krūma mellenes
- Piparmētra

Pagatavošana:

- Mellenes ar cukuru un rozmarīnu uzvāra, pievienojot 2 ēdamkarotes ūdens un atļauj atdzist.
- Saldo krējumu saputo kopā ar svaigo sieru.
- Olas atdala, baltumu saputo stingrās putās, dzeltenumu saputo.
- Kad mellenes ar cukuru ir atdzisušas no tām izņem ārā rozmarīna zariņu un - pievieno saputotajam saldajam krējumam ar sieru un rūpīgi samaisa, pievieno olu dzeltenumus un samaisa.
- Beigās pievieno saputotus olu baltumus un iemaisa.
- Traukā ieklāj pārtikas plēvi un ielej gatavo masu.
- Liek saldētavā uz pāris stundām.

Mērce:
- Saldo krējumu uzvāra, pievieno balto šokolādi un medu, rūpīgi samaisa un  ļauj atdzist.

Drupačas:
- Kellogs pārslas un mandeles (bez mizas) sablenderē pulverī, pievieno medu  un sviestu, pēc tam samaisa.
- Uz pannas uzklāj pergamenta papīru, uzber gatavo masu, ko liek cepeškrāsnī nedaudz apbrūnināties 180°C, 5 minūtes.
- Pasniedz, pārlej ar baltās šokolādes mērci, pārber ar drupačām un dekorē ar krūma mellenēm un piparmētru lapiņām.

Paella, Tex-Mex

Paella valenciana, 2 personām

- Vistas fileja 1 gab.
- Olīveļļa 3 ēdamkarotes
- Sarkanie sīpoli 1 gab.
- Ķiploki 1 galviņa
- Pākšu pupiņas 50 grami
- Paprika 1 gab.
- Garneles ar galvu 6 gab.
- Mīdijas 8 gab.
- Rīsi 200 grami
- Paellas garšviela 30 grami
- Timiāns 2 zariņi
- Rozmarīns 2 zariņi
- Desa Chorizo 80g
- Citrons 1 gab.
- Vistas buljons 0.800 l.

Pagatavošana:

- Uz sakarsētas pannas uzlej eļļu, pievieno ķiploku (kuram nogriež cepurīti) pievieno timiāna un rozmarīna zariņus, un uz lēnas uguns atļauj pakarsēties.
- Vistas fileju un dārzeņus sagriež stienīšos.
- No eļļas izņem garšaugus un ķiploku, apcep vistas, garneles, mīdijas un  pārējos dārzeņus.
- Kad dārzeņi apcepti pievieno rīsus un paellas garšvielu, viegli apcep un pārlej  ar buljonu.
- Samazina cepšanas temperatūru un ļauj sautēties, kamēr buljons izgaro.
- Dekorē ar apcepto ķiploku, apceptajiem garšaugiem un citrona daiviņu.

Paella valenciana un melleņu parfē var pagatavot savai mīļotajai pats vai arī baudīt jebkurā „TEX-MEX” restorānā.

TEX-MEX RESTORĀNI

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: